Храброст каде си?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Значи сепак на моето дојдовме.Само немој и ти да ми кажеш дека треба да му се одреди место на некоја ливада некаде да протестираат.:pos2:Шалата на страна но зборуваме за првомајски протести на кои ама врска нема дали протестирале вработени во држ.претпријатија или приватни.Но и да не се првомајски кај нас има безброј кршења на работнички права ама Македонци како Македонци очи си извадовме да му умре козата на комшијата.Не можам јас да те сватам тебе.Значи ти ако излези некој од пр.сектор да протестира ти ќе го осудиш?Според тебе и протестите на млекарите не се легитимни?

а дали некој треба да чека на први мај за да се сети дека има работнички права?
Но и дали треба да се протестира на улици, пред влада, пред собрание поради секое незадоволсвто во која и да е фирма?

Синдикатот е „спонзориран’’ од власта за да ги гуши сите иницијативи за работнички протести:toe:

баш така ние немаме независен синдикат.

А кои се тие права што им се оспорени на граѓаните?

И не се прави паметна, кога поставуваш тема со никаква поента, нормално е да се дообјасниш. Ако знаеш за што зборуваш уствари...

економска слобода...30% имаме невработеност плати од 5000 денари...па на крај краеви будали ли се тие што демонстрираа низ светов:helou:

За 1.Не можам да те разберам,де подобјанси ми.

За 2. ако немаш такво влијание,немаш ХРАБРОСТ.Зошто тогаш прашуваш ХРАБРОСТ КАДЕ СИ?За поставување тема секој има храброст или????

За 3. Би имала ХРАБРОСТ да се појавам.

Хм......што беше тоа ХРАБРОСТ?????
Дрвење на форум????Мислам НЕ
слушај мила моја ако сереш по мене како личност и вадиш мои постови во гнев напишани треба првин сите до една да ги прочиташ па да видиш дали воопшто имам храброст

Бидејќи сеа ме тераш да се фалам :
Имаше инаку протест за протест и сите интелектуалци од твој калибар го окаркатеризираа како соросоиден,имаше и луѓе кои се спротиставија и кои велеа дека би дошла,знаеш колку од кајгана форумов дојдоа?
4 души ,меѓу кои и јас и тоа меѓу првите кога убаво со камера не снимија сите до една убаво ,мислев дека немаше да има повеќе од 100 души и си викав цело време у себе дека ќе го наебеме сите до една особено после куршлусите што избија пред тоа ,но знаеш што се стегнав и појавив

Исто така со еден од кајганџиите дискутиравме за иронијата и храброста на нашите сограѓани меѓу кои и се наоѓаат наши пријатели кои сите до една откажаа ради икс причини .

Сеа зошто немам организирано протест :

1.Дознав дека пртестот бил откажан и заменет со коктел забва дури во среда ,а за протест да се организира како што треба и притоа да не биде куршлус треба повеќе од два дена

2.Малце да не иронично за продадена душа која курот ја боли за се македонско итн заедно со комуњарите,соросоидите,антимакедонците да ве спасува од вашата сопствена глупост вас правите македонци

3.Имам храброст но не сум тотална будала како прво не сум добар организатор како второ неамам влијание за да ги дигнам и повикма барем дел од масите

4.Извини а каде е твојата храброст мислам освен тука да плукаш на форум ?

Еве ги.......за нив прашуваше каде се?
љубави барем јас си признавам себична сум и затоа барам протест за да утре кога ќе се вработам и јас да имам бенефиции права....
тоа се вика самосвесност

Ова важи за сите што се испосра по мене неамма намера да ви пишувам одделно ,научете да читате како што треба се не само тоа што ви одговара

Напишано од marsovka
знаеш што треба да ти цртам мене к*рот ме боли за тоа што умрел некој у далечно време ,јас не ги ебам 2% моите (не заслужиле) он мене ми сере за некои што не ги ни знам или иам читано
подалеку од радиусот на мојот гз не глеам тачка јасно!!

а додуша да бидам најискрена не ми менува нешто во животот ако ми пишува во пасошот фиром или долнодупени или македонија ...........

а у курац наместо овде да останувам (додуша кого лажам пак ќе сакам да си одам)

дека крајот на светот ќе дојде ако името се смени

да драги мои крајот на светот ќе дојде и ние како луѓе ќе прекинеме да дишеме

да да ... многу си самосвесна ...
или да речам лицемерна и гледаш само личен интерес ...
после она горе шо го имаш напишано можеш слободно да се :sekss:
:toe:

да да ... многу си самосвесна ...
или да речам лицемерна и гледаш само личен интерес ...
после она горе шо го имаш напишано можеш слободно да се :sekss:
:toe:
на сите ни е од интерес да се подобрат работните услови и да е заштитат правта на работниците,бидејќи повеќето до нас ако не и самите ние или се работници или имаат некој близок работник

И не сум лицемерна јас фино лепо кажав дека тоа се вика самосвеснот и дека сум себична ама барем знам како
Уствари повеќе сте лицемерни вие отколку јас
И да тебе уствари :sekss: токму поради немање свесност
На сите ни е од личен интерес да имаме поголеми права и бенефиции а не кога ќе му текне на газдата ајт гит

Или треба да земам блокче да ти цртам зошто ни е од интерес на сите ?

Читај убаво втор пат

на сите ни е од интерес да се подобрат работните услови и да е заштитат правта на работниците,бидејќи повеќето до нас ако не и самите ние или се работници или имаат некој близок работник

И не сум лицемерна јас фино лепо кажав дека тоа се вика самосвеснот и дека сум себична ама барем знам како
Уствари повеќе сте лицемерни вие отколку јас
И да тебе уствари :sekss: токму поради немање свесност
На сите ни е од личен интерес да имаме поголеми права и бенефиции а не кога ќе му текне на газдата ајт гит

Или треба да земам блокче да ти цртам зошто ни е од интерес на сите ?

Читај убаво втор пат

a kako да ја боли државата за тебе кога тебе ич к.р како што викаш не те боли за неа

a kako да ја боли државата за тебе кога тебе ич к.р како што викаш не те боли за неа
Дражвата треба да ја боли курот за граѓаните тоа е нејзината функција дури и кога граѓаните ич курот не ги боли

И уствари како сакаш мене да ме боли курот кога никој што се вика не те ни сослушува?
уствари темва беше за прва кои треба ди ги добијат мнозинството од населението а вие се фативте за мене

Океј лицемер сум секаква сум ,кажи ме како сакаш ебате и онака имам 500 етикети досега добиено

Сеа ќе бидеш доволно љубезен да ме сослушаш што саккам да ти кажам и кон што сакам да ти укажам?

Дражвата треба да ја боли курот за граѓаните тоа е нејзината функција дури и кога граѓаните ич курот не ги боли

И уствари како сакаш мене да ме боли курот кога никој што се вика не те ни сослушува?
уствари темва беше за прва кои треба ди ги добијат мнозинството од населението а вие се фативте за мене

Океј лицемер сум секаква сум ,кажи ме како сакаш ебате и онака имам 500 етикети досега добиено

Сеа ќе бидеш доволно љубезен да ме сослушаш што саккам да ти кажам и кон што сакам да ти укажам?

после она погоре од тебе напишано ти не треба да имаш право ни на глас ни на збор ...

епа јас не ти лепам етикети само немој да викаш дека кур не те боли за државата оти тоа до некаде е поврзано со тоа неа да ја боли за тебе
и ајде сега кажи у укажи :smir:

Очигледно кај нас „револуционерните“ антиглобалистички сили се куртони. Тоа зло и не ни треба....

епа јас не ти лепам етикети само немој да викаш дека кур не те боли за државата оти тоа до некаде е поврзано со тоа неа да ја боли за тебе
и ајде сега кажи у укажи :smir:
укажано е веќе ако продолжи ваквиот тренд ќе имаме само одлевање на населението и опаднат наталитет и драгоцениот македонски народ тивко и полека ќе исчезнува или биде истиснат од други етнички групи
И затоа треба да мрднете и да се позанимават со ова прашање кое посериозна закана од мењање на нечие име....

И сакала нејќела колку и во гнев да велам дека за државава ич кур не ме боли (токму поради некои тука кои се лупаат у груда а не знаат уствари што прават)ме боли бидејќи ебате живеам тука ,сите живеат тука и сите сме во овие гомна сакале или нејќеле да признаеме

Ми се сере од жени (во последно време девојчиња) кои мислат дека се еманципирале како Марсовка, која до пред некое време зборуваше и во трето лице, како ретардиран човек, кои не знаат што воопшто зборуваат ама нели модерно е да си антагонист.
само што те пријавив ,изгледа дека не сум толку ретардирана после се знам барем како се клика копчето за пријави лошо мислење

после она погоре од тебе напишано ти не треба да имаш право ни на глас ни на збор ...
типичен одговор на некој кој не сваќа и не ска да свати и не сака да чуе,се додека неговот столче е топло и удобно
Кој е лицемерот тука ?

слушај мила моја ако сереш по мене како личност и вадиш мои постови во гнев напишани треба првин сите до една да ги прочиташ па да видиш дали воопшто имам храброст

Знаеш што значи зборот гнев?????
Пофалба во општи муабети дека си заебала некого?
Уствари сам себе го убијал???????? :tapp::tapp::tapp:
8 април,кога го изнапиша сето тоа,не е така далеку,ако мислиш дека е далеку,нема ни еден месец:kesa:

Бидејќи сеа ме тераш да се фалам :
Имаше инаку протест за протест и сите интелектуалци од твој калибар го окаркатеризираа како соросоиден,имаше и луѓе кои се спротиставија и кои велеа дека би дошла

Прво не ме знаеш,за да можеш да го пишеш она што е болдирано
А за протестот пишав многу убаво.Можеш и да провериш.

4.Извини а каде е твојата храброст мислам освен тука да плукаш на форум ?

Мојата ХРАБРОСТ е тука и ја има.Секогаш и СЕКАДЕ ЗА МАКЕДОНИЈА.Извини ама јас не знам да плукам и после неполн месец да лижам.
Јас тоа што ќе го пишам на форум,тоа и го мислам ЈАВНО,ЈАСНО и ГЛАСНО.А и стојам зад тоа што ќе го кажам.

љубави барем јас си признавам себична сум и затоа барам протест

За ова болдираново.........нема ПОТРЕБА ОД ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛИГАВЕЊЕ.
BTW Мој совет ти е,кога ќе пишеш нешто на форум или кога јавно ќе изнесеш некој свој став,размисли дали можеш да стоиш зад тоа што си го кажала.А и ако е вистина нема да те боли.

укажано е веќе ако продолжи ваквиот тренд ќе имаме само одлевање на населението и опаднат наталитет и драгоцениот македонски народ тивко и полека ќе исчезнува или биде истиснат од други етнички групи
И затоа треба да мрднете и да се позанимават со ова прашање кое посериозна закана од мењање на нечие име....

И сакала нејќела колку и во гнев да велам дека за државава ич кур не ме боли (токму поради некои тука кои се лупаат у груда а не знаат уствари што прават)ме боли бидејќи ебате живеам тука ,сите живеат тука и сите сме во овие гомна сакале или нејќеле да признаеме

но не е држават крива што народот на први мај наместо на протест замина на скара
и не е потребен само први мај за да му текне на работникот дека има некакви права
ама очигледно кај нас или имаат страф од некого или незнаат како или ич к.р не ги боли за работничките права

типичен одговор на некој кој не сваќа и не ска да свати и не сака да чуе,се додека неговот столче е топло и удобно
Кој е лицемерот тука ?

моето столче напротив не е баш удобно и топло ...

колку години имаш .. се ми се чини си некое детипште ...

само што те пријавив ,изгледа дека не сум толку ретардирана после се знам барем како се клика копчето за пријави лошо мислење
Мислиш,

Марсовче те пријави за лошо мислење.
Реков ретардиран човек, а не ретардирана Марсовка... е сега ти види си дали нормален човек зборува во трето лице.. евр.

Настрана погрешната логика што ја имаш, со неа си тотално неупотреблива во такво динамично време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom