Хорор филмови

the unborn 2009:vozbud::vozbud: гледајте го ви го препорачувам а paranormal activity е најголемото срање со иам гледано:uvo:

Ни тој ни тој, освем главната улога и некои секси сцени :) (девојката, топ цура) И понекој добар ефект филмот е просечен во најмала рака.

Добар нов хорор?

The House of the Devil.

Доста бе со Paranormal, го отупевте веќе :) Еве за да завршиме со тоа:

Инаку фановите на хорор жанрот колку што читнав се воодушевени што на оскарите имаше трибјут за жанрот, само се прашуваат како му успеа на Холивуд покрај сите оние класа - хорори да вметнат сцена од Twilight :pos2:

Нешто како навреда доаѓа... :)

Кога сме кај трибутот, се осеќам горд што успеав да ги препознаам абсолутно сите филмови т.е сцените од нив на трибутот :pos2:

Кога сме кај трибутот, се осеќам горд што успеав да ги препознаам абсолутно сите филмови т.е сцените од нив на трибутот :pos2:

Бравo, бравo, мене ми избегаа неколку сцени. Не беше лош трибјутот во секој случај...

За мене најбољи хорор е SAW,сите делови се топ,онака лудница:)Само шеската го неам глеано али затоа другите пет се ВРВ...Нема шо,заслужуе ОСКАР:P...ахахахаха

исто така би го надополнал exorcism the possession of gail bowers од 2006 година не е нешто стар филм али тежок за наогање

The unborn go gledav pred godina dena,za mene filmot e prosecen

Се согласувам.

Него, поназад стана муабет за The Descent двојката, штотуку го довршив.
Значи, на прво место, мене ми првиот не ми се допадна. Има филмови што парк на сред ден знаат да направат да изгледа страшно, морбидно и сите елементи потребни за хорор. Овој самата пештера ја дава темнината, и тој клаустофобичен страв а овие толку лошо ја искористиле цела таа ситуација.. :tapp: Друго, чудовиштата ми се толку патетични, плус не ги користат да створат језива атмосфера, да те наеже.. туку кога сите гледаме во 5 пара испотени цицки, одеднаш на екранот изрипува мокро, лигаво чудовиште што изгледа како кур за време на секс. Играат на штреп карта, тоа за мене не е хорор. Вториот дел продолжува со плавушата што успеа да избега, само што е во шок со post traumatic stress disorder и не се сеќава на ништо. Па спасувачкиот тим мисли дека добро им дошла помош за навигација низ пештерите па ја зимаат со нив.. Јас го изгледав од чиста љубопитност и за да си ја заситам истата. Единствено ми се допаднаа последните 20 минути. А филмот како за хорор една стабилна 5ка од мене. Mwa.

Фала на анализата, од каде го симна (каква беше снимката) ?

Имам 24-ка монитор така да ако е лош квалитет кај мене ќе биде ужас! Кога ке се развлече 600x400 резолуција на 24-ка можеш да замислиш :pos2:

Фала на анализата, од каде го симна (каква беше снимката) ?

Имам 24-ка монитор така да ако е лош квалитет кај мене ќе биде ужас! Кога ке се развлече 600x400 резолуција на 24-ка можеш да замислиш :pos2:

Те читав, се мислеше двдрипот од 700 дали да го симнеш.
Тој е ваљда, 700 е и мојот од аренабг. Доста солиден квалитет е не би требало да гледаш коцки, како на стариот дека се` беше темно само на сред еден круг светлина која се рефлектира врз женските. Поубаво е обработен. Симни сепак sample-oт од 20-30 мегабајти па провери, најубаво и најсигурно. :smir:

Добар нов хорор?

The House of the Devil.

Далеку од добар хорор филм овај многу спор додоека дочекаш да дојди инересното ќе заврши фимот и само последните десет минути се интерсни и на почетоткот со
алармот на колата и чешмите кој се нови
за тоа време
ми останаја запамтени само добрите костимите од 80 се на се слаб филм :smir:

Далеку од добар хорор филм овај многу спор додоека дочекаш да дојди инересното ќе заврши фимот и само последните десет минути се интерсни и на почетоткот со
алармот на колата и чешмите кој се нови
за тоа време
ми останаја запамтени само добрите костимите од 80 се на се слаб филм :smir:

Филмот е дефинитивно одличен се работи за вкусови. Ова е прав хорор кој со атмосферата во него го долувава тоа што ниеден од поновите ѓубриња не може. Толку морбидна атмосфера/идеја одамна немам начекано на некој нов филм. Наликува многу на најдобрите хорори од 80-те и според мене е еден од најдобрите хорори за оваа година ако не и најдобар.
Ако оечкуваше ефтини трикови (нагли моменти) тогаш јас не сум човекот за препораки за филмови, јас ги ценам вистинските елементи во филмовите.

@ Вот фала на информација.

Добро кажа прашање е на вкусови ама овај филм брат ич не ми се бендиса и воопшто не мие страшен нема ништо во филмот една актерка и две три споредни улоги абе боза со самото име на филмот ти се раскажува целиот филм и не видов јас тука никаква морбидна атмосвера и ти пишав во претходниот пост имаше две големи грешки а дека е правен како во 80 да но се на се многу спор филм бе брат дури и премногу спор и без никаква приказна што знам мене не ме бендиса :smir:

Еве ти линк зирни што зборат за него 90% од корисницте го фалат и го споредуваат со најдобрите хорор филмови од 80-те. Начинот на којшто се гради филмот е уникатен.

http://www.imdb.com/title/tt1172994/board/thread/157976572

Еве мал извадок,

Last week I rent this and watched,yes you are absolutely right,That was intense and one of the weirdest/creepiest horror movies I have ever seen.It was like bad dream and it's too strange to me,it did affect me whole night after watched this.Too creepy,and I didn't expect The house of the devil like this! its even more scarry!

Еве што му одговара друг корисник на овој што го постирав,

Thank you! To me this movies stands up there with The Shining and Rosemary's Baby. Should be rated much, much higher.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom