Хорор филмови

Ќе беше подобра да ги копираше само насловите, вака на пример: The Hills Have Eyes (2006)

За да не мораме да кликаме секаде... :)

Е да, али види кога е пишуван постот, поспан бев не ми текна! се извинувам :smir:

Ај ако има некој линк за download на Phoonk 1 и 2 да ми прати по ПП(Го нема на замунда!)

Многу глуп филм, досаден, предвидлив, непромислен, лоша глума, многу лоши потези, приказна без врска..... барем за мене :)

Многу глуп филм, досаден, предвидлив, непромислен, лоша глума, многу лоши потези, приказна без врска..... барем за мене :)

Во право си за тоа, и мене не ме бендиса, само намерно не напишав оти за некои е добар, додуше глумата не беше лоша, но лошо беше осмислен, како што викаш предвидлив...мислам дека иако веќе видено, приказната можеше да биде добра доколку ја осмислуваше некој друг, професионален...ова ми делуваше како да се брзале да го снимат...

Во право си за тоа, и мене не ме бендиса, само намерно не напишав оти за некои е добар, додуше глумата не беше лоша, но лошо беше осмислен, како што викаш предвидлив...мислам дека иако веќе видено, приказната можеше да биде добра доколку ја осмислуваше некој друг, професионален...ова ми делуваше како да се брзале да го снимат...

Го пишувале тие што ги пишувале SAW IV, V, VI ама па да им ебам матер, изгледа само за еден филм ги бива :)

Ај да смениме малку. Someting cоmpletely different :) Музика од хорор филмови. Повеќето денешни хорори забораваат дека музиката е она што го прави хоророт тоа што е.

Со топ листава не се согласувам ама интересно:

Егзорцист:

Halloween:

Children of the Corn.

Оваа ми е омилена, како мал ме вадеше од памет.

И се разбира, The Omen:

Кои се вашите фејворитс?

Ај да смениме малку. Someting cоmpletely different :) Музика од хорор филмови. Повеќето денешни хорори забораваат дека музиката е она што го прави хоророт тоа што е.

Со топ листава не се согласувам ама интересно:

Егзорцист:

Halloween:

Children of the Corn.

Оваа ми е омилена, како мал ме вадеше од памет.

И се разбира, The Omen:

Кои се вашите фејворитс?

Брате си ги одбрал најдобрите и како сега да гласам за кој?
Гласам за Фреди Кругер, мислам дека тој како дјечак ме исплаши најмногу...интересна приказна...се сеќавам учителката во четврто(од битола беше), не можела да го најде последниот дел во битола, па не тераше ние да и го најдеме овде во ПП...:nesum:

Брате си ги одбрал најдобрите и како сега да гласам за кој?
Гласам за Фреди Кругер, мислам дека тој како дјечак ме исплаши најмногу...интересна приказна...се сеќавам учителката во четврто(од битола беше), не можела да го најде последниот дел во битола, па не тераше ние да и го најдеме овде во ПП...:nesum:

Не е за гласање, јас се надевав да кажете уште некој филм со сттрашно добра музика :)

The Thing,

Врвот.

Исто така многу добар соундтрак, Shining!

Уште еден, Suspiria

Маестралниот Хеловин, соундтрак направен на Џон Карпентер! исто како во The Thing!

Rosemary's Baybe!

Уште еднаш Џон Карпентер, човеков прави феноменални соундтраци..

Prince Of Darkness,

Атмосфера? да излезеш од себе од језа ! Кој не го гледал овој филм многууууууууу пропуштил..

Ај и ја да га питам :), дали го гледал некој овој филм - Vinyan (2008) ?
Ја пак ќе го гледам али ипак ме интересира ако го гледал некој. По торентиве кажуваат дека не е хорор него драма, дека глумицата што е у главна улога нема појма и дека филмов е многу лош. :)

Имаше една добра топ 10 листа на хорор филмови што искочиле 2000-2009, у Теа Шема :), па ја побарав на нет, еве ја, и само овој филм не го знам.

10. PULSE - Kyoshi Kurosawa (Puls; Japan, 2001)
9. FRAILTY - Bill Paxton (Krhkost; SAD, 2002)
8. 28 DAYS LATER - Danny Boyle (28 dana kasnije; Velika Britanija, 2002)
7. THE OTHERS - Alejandro Amenabar (Duhovi u nama; SAD/Španija, 2001)
6. MARTYRS - Pascal Laugier (Mučenice; Francuska, 2008)
5. ANTICHRIST - Lars Von Trier (Antihrist; Danska, 2009)
4. LET THE RIGHT ONE IN - Tomas Alfredson (Pusti pravog unutra; Švedska, 2008)
3. VINYAN - Fabrice Du Welz (Vinjan; Velika Britanija-Francuska-Tajland, 2008)
2. HAUTE TENSION - Alexandre Aja (Krvava romansa; France, 2003)
1. AUDITION - Takashi Miike (Audicija; Japan, 2000)
0. BATTLE ROYALE - Kinji Fukasaku (Borba do poslednjeg; Japan, 2001)

http://www.bhmagazin.com/showbiz/1752-film-deset-najboljih-horrora.html

Листава добра ќе да е. Имам гледано 3, сега ми остануваат 8 (што е финтава со нулата)
Тие 3те ги имам оценето високо. И ги имам препорачано на форумов мислам.
Да ги изгледам останатите 8 па една масовна рецензија да му мавнам... :tv:

-------------------------------------------------
The Thing,

Исто така многу добар соундтрак, Shining!

Да не си го утнал видеово? Го виде описот на јутуб.
A theme for the film 'The Shining' I created using MIDI for a school assignment.
Ова изгледа некој го правел и го ставил над почетната сцена од Shining.

Еве го оригинал

Е ова е ѕверско... Прв пат ко го гледав филмот, притискам Плеј на далечниското и...

Целата таа сцена е мајсторски направена.

(што е финтава со нулата)

BATTLE ROYALE т.е Batoru rowaiaru (2000) е повеќе акција со хорор елементи. Ама вреди да се погледа, интересен филм, вториот дел е глуп.
PULSE, т.е Kairo (2001) (оригиналот) е добар трилер хорор, треба да го пратиш внимателно, иако изгледа како досаден филм, има добра приказна.
Кога сум веќе кај Јапанциве и трилер-хорор, би го додал и
Jisatsu sâkuru (2001) у превод Suicide Circle или Suicide Club.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom