Хорор филмови

Не им се излегувало. Мене па ич! Одиме реприза TheConjuring2. Џам-чек. Светло-чек. Врата-чек. Затворено-исклучено-затворено.

Конџуринг 2 е МО-ЧА-ЊЕ... Огромна препорака за тие што не го гледале :)

Конџуринг 2 е МО-ЧА-ЊЕ... Огромна препорака за тие што не го гледале :)
Патрик Вилсон и Вера Фармига <3 да сакале најдат подобри - нема :)

Искрено мене првиот дел ми е подобар од вториот,во вториот премалку(да ги наречам)страшни и чизи моменти,првиот дел кога го гледав доцна навечер ми беше страв водата да си ја земам од масата,а од вториот дел го немав тоа чувство.Мое мислење ..

Искрено мене првиот дел ми е подобар од вториот,во вториот премалку(да ги наречам)страшни и чизи моменти,првиот дел кога го гледав доцна навечер ми беше страв водата да си ја земам од масата,а од вториот дел го немав тоа чувство.Мое мислење ..

Bas taka. Jas sum razocaran od dvojkata, premnogu se potpirase na jump scares, iako dostoen na kecot, ovojpat ne profunkcionira standardnite horror sabloni ko u kecot. Barem da se obidele nesto novo I razlicno, ali vaka dobitna kombinacija... Edinstveno kamerata e za pofalba, u najmala raka. Ako ne bese taa ke bese ko sekoj podprosecen horror do sea. Predobra. Na eden moment imase od gore agol kako vo Silent Hill igrite. Epten postuem.

Nego, Don't Breath kakvi pozitivni kritiki dobiva za sea toa e nevozmozno. Nema kade ne go pofalija.
Navodno samiot trejler ti prael teskotii za disenje, zaboravas od tenzija...
Ostanuva da vidime. :D

Ги репризирав и 1 и 2 Conjuring-зите, мене 2-јка повеќе мерак ми направи, немам некоја поголема замерка. Еден од најдоброто изработените 'негативци' во хорор жанрот :ROFLMAO: Многу високо ниво си држат, се надевам и третиот дел ќе биде на исто нивоу!

Ама ништо различно не нуди Conjuring 2, според мене добро нашминкано дежа ву. На почеток ветувачки и класика хорор шаблон деновиве- втората половина затупувачки до бескрај. На средина на филм трипати тепав комарци во соба, е толку ми беше интересен. Ми се допадна камерата во прво лице, тоа ми е некакво (единствено) освежување. Нашминканите бабароги- па тоа е превазиџено бе, може кај деца уште пали.

Со The Witch не го ни споредувам, зашто не е достоен, Witch има некоја темна атмосфера која прави да го одложиш мочањето за после крајот на филмот. Таа жичка не секој е способен да ја предочи на екранот, како на пример количината на језивост во последната сцена, која не дека е страшна толку многу, колку што ќе ти ја накостреши кожата со некое неописливо чувство. Иако остава филинг како да е недоискажан, нели?

Conjuring 2 го пуштам три пати и никако да го догледам. Еден сат имам изгледано. Одлична камера и игра со бои, ама ко шо кажа вот, жими таквово тие џампојте предвидливи. Тишина тишина, и таман гледачот има добро време да се припреми дека наеднаш ќе има појава на гнасно створење и звук и жими таквово....

The Thing ќе го гледам пак откако ќе го изгледам срањево од хорор, а ќе го изгледам силум или милум вечер.

Conjuring 2 го пуштам три пати и никако да го догледам. Еден сат имам изгледано. Одлична камера и игра со бои, ама ко шо кажа вот, жими таквово тие џампојте предвидливи. Тишина тишина, и таман гледачот има добро време да се припреми дека наеднаш ќе има појава на гнасно створење и звук и жими таквово....

The Thing ќе го гледам пак откако ќе го изгледам срањево од хорор, а ќе го изгледам силум или милум вечер.
Нема врска тој со првиот дел,само камерата е за пофалба друго ништо..Имаш вакви хорори еден куп,и со ништо не би го споредил со кецот.

Нема врска тој со првиот дел,само камерата е за пофалба друго ништо..Имаш вакви хорори еден куп,и со ништо не би го споредил со кецот.
Мене и кецот глуп ми беше. За една класа (оценка) помалку глуп од двојкава. Го изгледав инаку конечно двојкава. Американско мех со хепи ендинг.

Инаку и ова го изгледав, наводно случката врз кое е базирано и можам да кажам иако во облик на документарка, ептен повеќе хорорски кеф со свои половина час ми направи, од цели 2 и кусур часа филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom