Хорор филмови

Добар еден.

As in good one, as in me being sarcastic.

Ова време ми е најубаво за гледање хорори бидејќи немам спиено цела вечер така да ништо живо неможе да ме спречи да спијам.
Предлог за некој филм? Последно го гледав The Thing (1982), има добра приказна но премалку страшни сцени а и тие што се не се нешто страшни... Гледајте да не биде како овој :)

Ова време ми е најубаво за гледање хорори бидејќи немам спиено цела вечер така да ништо живо неможе да ме спречи да спијам.
Предлог за некој филм? Последно го гледав The Thing (1982), има добра приказна но премалку страшни сцени а и тие што се не се нешто страшни... Гледајте да не биде како овој :)

The Thing (2011) ? :icon_lol:

Еве што препорачува форумот, и следниот пост.

Зависно што ти се гледа, продолжи ако не пак со Карпентер како што си почнал, можеби ќе ти влезе под кожа, класиците ги имаш погоре, други вредни да се спомнат од 2000та наваму Rec, Dead Silence, The House of the Devil, Dead End, Insidious.. me zamrze. :D

Ве читам како си ги гледате хорорчињата со зомби, духови итн итн стално ќе имате нешто интересно за гледање :) .

Јас после SAW, Orphan, The Collector, Hostel 2 и Devil се на тапи хорори налетувам а овие погорниве со духови и зомби ми се неинтересни.

Или јас сум загубил вкус или денес не знаат веќе да направат добар хорор што ќе те скокне од столче, клиширано ги прават и уште пред да почне знам и како ќе заврши. На REC што толку го фалат се смееше публика во сала, ти се чини комедија гледаш.

Тоа што ми има кажувано татко ми дека на некој хорор во Сплит пред триесеттина години луѓе со брза помош ги носеле на клиника да ги освестуваат денес е мислена именка.

Нешто режисериве и сценаристите се помалку идат на оригиналност а се повеќе на одамна видени клишеа а ние толку сме навикнати на просек што не ни очекуваме ниту бараме нешто стварно оригинално.

Ве читам како си ги гледате хорорчињата со зомби, духови итн итн стално ќе имате нешто интересно за гледање :) .

Јас после SAW, Orphan, The Collector, Hostel 2 и Devil се на тапи хорори налетувам а овие погорниве со духови и зомби ми се неинтересни.

Или јас сум загубил вкус или денес не знаат веќе да направат добар хорор што ќе те скокне од столче, клиширано ги прават и уште пред да почне знам и како ќе заврши. На REC што толку го фалат се смееше публика во сала, ти се чини комедија гледаш.

Тоа што ми има кажувано татко ми дека на некој хорор во Сплит пред триесеттина години луѓе со брза помош ги носеле на клиника да ги освестуваат денес е мислена именка.

Нешто режисериве и сценаристите се помалку идат на оригиналност а се повеќе на одамна видени клишеа а ние толку сме навикнати на просек што не ни очекуваме ниту бараме нешто стварно оригинално.

Ретко има оригиналност кај денешните холивудски хорори. Колку за промена, пробај гледај европски. Не знам дали си ги гледал Martyrs, Frontiers, Let the Right One In, High Tension, Inside, The Orphanage. Rec мене лично ми се допадна. Исто и вториот дел.

Ретко има оригиналност кај денешните холивудски хорори. Колку за промена, пробај гледај европски. Не знам дали си ги гледал Martyrs, Frontiers, Let the Right One In, High Tension, Inside, The Orphanage. Rec мене лично ми се допадна. Исто и вториот дел.

Martyrs, Frontiers, Orphanage ми се веќе на листа за гледање баш ќе ги погледнам деновиве. Let the Right One In (шведскиот) беше солиден . Другиве ќе ги погледнам дали ми фаќаат око.

Не ти е лоша препоракава за европски хорори, малку да сменам, фала ;).

Па сите ги имаме овие гледано, не е дека нема квалитетни, туку изгледа не доволно.
Па гледаме класа Б, некои што едвај добиваат шанса. Hence, разочаруањето.

Mothers day - не знам дали филмов е претходно коментиран тука, мене ми беше интересен. Не е нешто ептен страшен хорор, ама има некој крвави сцени и интересна приказна. Во секој случај, јас го сметам за добро потрошено време гледањето на филмов :)

Predlog nekoj horror filmce da gi gledam nekoe ponovo 2005+ strasen sakam da bidi i moze nekoj psihoptaski

primer posledno go gledav Black Christmas pa ajde ako moze nekoj predlog ! :)

Predlog nekoj horror filmce da gi gledam nekoe ponovo 2005+ strasen sakam da bidi i moze nekoj psihoptaski

primer posledno go gledav Black Christmas pa ajde ako moze nekoj predlog ! :)
Сакаш тешко оболен филм , со гадни сцени? :icon_lol:
Laid to rest - би ти го препорачал првиот дел, солидно филмче
Laid to rest 2 ----- продолжение од првиот ама не ми се допадна ич , поарно во sci-fi да го стават :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom