Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас исто така заклучив од контра-парадата во Битола дека кај нас има многу малку стрејт лица.Прв заклучок: кај нас има многу малку геј лица, толку мал и незначителен број што веројатно повеќе има луѓе со три брадавици одколку гејови. Поради тоа северџаните надалеку познати како најмизерни суштества на планетата земја беа извадени и платени да прават гужва, па дури со се министри и Стево стока во својство на председател.
Ти си исфрустриран хетерофоб немаш капацитет за аргументирана дискусија, кој заклучок не е точен?Јас исто така заклучив од контра-парадата во Битола дека кај нас има многу малку стрејт лица.![]()
...види со црвено напишано, ,,,Ние се е*биме и го одјебуваме вашиот систем,, !!!
Сака да каже дека децата на хетеросексуалците им ги носат штрковите а они ќе создаваат деца со меѓусебно спојување на сперматозоиди и јајцеклетки....види со црвено напишано, ,,,Ние се е*биме и го одјебуваме вашиот систем,, !!!
...за горенаведените ли?![]()
Океј, супер. Е сега, зошто у сите твои постови овде се фаќаш само за негативните работи а не споделуваш нешто вакво? Зошто мора јас да ги вадам со клешта овие зборови од тебе?Анон, далеку од тоа дека јас не сум размислил.
Јас не чуствувам омраза спрема лица кои имаат поразлична сексуална ориентација од мојата, ниту пак чуствувам омраза спрема некој кој што е поразличен од мене, баш спротивно, обожавам различности и ги почитувам. На крајот од денот колку и да се форсира дека сите сме биле исти сепак сите сме различни и сме уникатни, и во тоа е заправо и убавината.
Веруј ми дека дојден сум на форумов од неколку причини, а тоа е да дискутирам, да учам нови работи, да дознавам нови работи и да дебатирам за работи кои што ме интересираат и ги имам проучувано, а не да се расфрлам со зборови и да омаловажувам некого. Позади секој мој збор стои потрошено време на информирање преку кое заедно со лично искуство доаѓам до одредени заклучоци.
Јас ги спомнав тие работи бидејќи тие работи се факти и се сериозни и загрижувачки факти.
Па, за линчување скараја да е, не (би требало да) сте, ама дека па ептен ги прифаќаат другиве лица и не би имале проблем и не би им било шубе да им е детето такво, не сум најсигуренКога веќе сме кај омраза, можам со гаранција да ти тврдам дека мнозинството форумаши кои што дебатираат у темава не се за тоа да се линчуваат лицата со поразлична сексуална ориентација
Ко кец на десетка си ми дошолЈас све во логор за сапун
Можеме вака до утре да вергламе, ништо ново нема да кажеме, немам јас агенда, кратко, јасно и најискрено си кажав како делува на мене целата таа агресивна кампања.Може единствено да смрди од депониите во/околу градот, вина на централните и градските власти во изминативе 30+ години.
Значи работава - „ја неам проблем ти да си припадник на ЛГБТ заедницата, ама биди си дома.“?
Парадите од ваквиот тип јас ги разбирам за намалување на стигмата, итн итн. Еве еден текст за тоа. Барањата на правата може единствено да се реши по институционален пат.
Некој спомна беше донесен Закон за заштита од дискриминација. Не, тоа не е доволно (ако се прашувам јас). Треба сите луѓе да имаат еднакви права (и обврски), предвидени во Законот за семејство, Законот за пензиско и инвалидско итн.
Ај сеа ти у логор, боље кажи у војска нека идат да научат младиве шо значи мир, ред и дисциплина.Јас све во логор за сапун, исти говна се секаде, демек се борат за права а само шират неморал, дркаат на јавна сцена, фрлаат ѓубре кое никој не сака да го чисти или има допир со нивната гнасотија после нивните паради.
И да, браво за вистинската парада на гордоста во Битола а не за оваа т.н во Скопје.
мене си ми дошол како 10ка со кромид!Ко кец на десетка си ми дошолпа не можам да ти го качам на глава простиов, но, можам од тебе и 10ината што ти клале лајкови, кои се согласуваат со ставот кој ти беше прилично јасен за нивно прифаќање итн. да побарам да го осудите едноклеточниов.
Тоа секако нема ни 1% шанса да се деси ако не спомнам...
Јас сум провоцирал xDмене си ми дошол како 10ка со кромид!
...ние кои постираме овде и си го искажуваме спротивниот став, не' нарекуваш ,,едноклеточни, па и ,,прости,, , што не е подалеку ,,од сапунот,, на што се повикуваш,
...прво ги провоцираш членовите овде со пишанка што сигурна сум дека не е твое мислење, туку ја тролаш темата, за да после нивна нервозна реакција ќе речеш...аха, еве како мислите ,,нехумано,,, а при тоа несвесно истото ти го правиш со ,,прости,, и ,,едноклеточни,, што ги/не' нарекуваш!
... може ти е интересно и си играш, ама темата е осетлива, па држи ниво ако сакаш некој да ти го одобри постот за конструктивен, вака ништо не правиш!
...нивното однесување може дава такви заслужни епитети, секој со свое искуство со хомосексуални имдивидуи во своја околина, тоа не значи Анон мене тука што постирам со поинакво мислење да ме нарече ,,проста,, и ,,едноклеточен организам,, , а ти како медицинско лице ако по Х години повторно се врати хомосексуалноста во групата на психолошки болести, како ќе се изјасниш тогаш, млада бев, не знаев што пишувам?Арно ви текна дека е осетлива темата и треба да се држи некое "ниво" од кога ги нарековте токмаци, глупаци, ненормални, неморални, развратни, неприродни, ментално болни, девијантни...злосторство против човештвото. Тоа е сè, само не е нивото кое го посакувате кај другите.
Како медицинско лице никад не би си земала за право човек со психолошко заболување да го наречам ненормален, неморален или па злосторство против човештвото....нивното однесување може дава такви заслужни епитети, секој со свое искуство со хомосексуални имдивидуи во своја околина, тоа не значи Анон мене тука што постирам со поинакво мислење да ме нарече ,,проста,, и ,,едноклеточен организам,, , а ти како медицинско лице ако по Х години повторно се воведеде хомосексуалноста во групата на психолошки болести, како ќе се изјасниш тогаш, млада бев, не знаев што пишувам?
...еднаш болест, секогаш болест, еднаш женско секогаш женско, ни ти ни јас тоа не можеме да го промениме, тоа се природни закони, еволуција, развој на човекот,
...и точно, секој кој би се осмелил на вештачки начин да го промени природниот тек (човекот сам не се измислил, ама тој ја има моќта за репродукција и со тоа негов опстанок) би било злостворство против човечанство!