Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Прв заклучок: кај нас има многу малку геј лица, толку мал и незначителен број што веројатно повеќе има луѓе со три брадавици одколку гејови. Поради тоа северџаните надалеку познати како најмизерни суштества на планетата земја беа извадени и платени да прават гужва, па дури со се министри и Стево стока во својство на председател.
Јас исто така заклучив од контра-парадата во Битола дека кај нас има многу малку стрејт лица. :tapp:

Јас исто така заклучив од контра-парадата во Битола дека кај нас има многу малку стрејт лица. :tapp:
Ти си исфрустриран хетерофоб немаш капацитет за аргументирана дискусија, кој заклучок не е точен?

А еве како помина парадата во Истанбул:
Автоматски споено мислење:

...види со црвено напишано, ,,,Ние се е*биме и го одјебуваме вашиот систем,, !!!
...за горенаведените ли? :facepalm:
Сака да каже дека децата на хетеросексуалците им ги носат штрковите а они ќе создаваат деца со меѓусебно спојување на сперматозоиди и јајцеклетки.

Последно уредено:
Анон, далеку од тоа дека јас не сум размислил.

Јас не чуствувам омраза спрема лица кои имаат поразлична сексуална ориентација од мојата, ниту пак чуствувам омраза спрема некој кој што е поразличен од мене, баш спротивно, обожавам различности и ги почитувам. На крајот од денот колку и да се форсира дека сите сме биле исти сепак сите сме различни и сме уникатни, и во тоа е заправо и убавината.

Веруј ми дека дојден сум на форумов од неколку причини, а тоа е да дискутирам, да учам нови работи, да дознавам нови работи и да дебатирам за работи кои што ме интересираат и ги имам проучувано, а не да се расфрлам со зборови и да омаловажувам некого. Позади секој мој збор стои потрошено време на информирање преку кое заедно со лично искуство доаѓам до одредени заклучоци.

Јас ги спомнав тие работи бидејќи тие работи се факти и се сериозни и загрижувачки факти.
Океј, супер. Е сега, зошто у сите твои постови овде се фаќаш само за негативните работи а не споделуваш нешто вакво? Зошто мора јас да ги вадам со клешта овие зборови од тебе?
И за ова прашање сериозно размисли.

Велиш загрижувачки се менталните растројства итн. Од кој смисол загрижувачки? За кого загрижувачки? Што треба да се преземе? :) Колкав удел во тие појави сметаш дека има неприфаќањето од семејството и општеството?

Кога веќе сме кај омраза, можам со гаранција да ти тврдам дека мнозинството форумаши кои што дебатираат у темава не се за тоа да се линчуваат лицата со поразлична сексуална ориентација
Па, за линчување скараја да е, не (би требало да) сте, ама дека па ептен ги прифаќаат другиве лица и не би имале проблем и не би им било шубе да им е детето такво, не сум најсигурен :)

Последно уредено:
Овие прајдовците еден тон ѓубре оставија после парадата, а се борат за права и зборуваат за дискриминација.

Ало бре, а основна култура да не фрлаш наоколу што ти дојде при рака?

Не би им дал да ОДГЛЕДУВААТ (како што љуби да кажи еден член тука) цвеќе, камоли дете да посвојат.

Јас све во логор за сапун
Ко кец на десетка си ми дошол :D
Треба да бидеш малку поразбран, линчување барем, немој ти одма Хитлер...
Се извади @joli1 со "повеќето на форумов" па не можам да ти го качам на глава простиов, но, можам од тебе и 10ината што ти клале лајкови, кои се согласуваат со ставот кој ти беше прилично јасен за нивно прифаќање итн. да побарам да го осудите едноклеточниов.
Тоа секако нема ни 1% шанса да се деси ако не спомнам...

Последно уредено:
Може единствено да смрди од депониите во/околу градот, вина на централните и градските власти во изминативе 30+ години.

Значи работава - „ја неам проблем ти да си припадник на ЛГБТ заедницата, ама биди си дома.“?

Парадите од ваквиот тип јас ги разбирам за намалување на стигмата, итн итн. Еве еден текст за тоа. Барањата на правата може единствено да се реши по институционален пат.
Некој спомна беше донесен Закон за заштита од дискриминација. Не, тоа не е доволно (ако се прашувам јас). Треба сите луѓе да имаат еднакви права (и обврски), предвидени во Законот за семејство, Законот за пензиско и инвалидско итн.
Можеме вака до утре да вергламе, ништо ново нема да кажеме, немам јас агенда, кратко, јасно и најискрено си кажав како делува на мене целата таа агресивна кампања.
Кога мене, што сум, за наши услови, либерален во тој поглед, тоа ми ствара таков револт, можеш да замислиш како реагираат тие што се поконзервативни.

Епа тоа ти кажувам, не ја намалуваат, ја зголемуваат.
Колку поагресивно настапуваат, толку поголем отпор ствараат. Тоа можеби сега баш и не се гледа, поради сегашните политички околности.
Ако си дел од таа заедница, па се движиш во такви кругови, ти изгледа дека се оди како подмачкано, дека водата сама иде на твојата воденица, ама не го гледаш, не можеш, или не сакаш да го видиш "тивкото" мнозинство, кое нема да биде толку тивко ако се сменат политичките околности.

Инаку, целата оваа кампања што се тера со лгбт и компанија, многу ме потсеќа на кампањата што се тераше, и се тера со евровизија.
Почна од еврејскиот транвестит, за полека, полека, да стаса до ова што е денес, фриковизија. Таму веќе имаме една изнасилена, извитоперена реалност, еден вид апартхејд, каков што не сакам да гледам во општеството, а ми се чини дека баш тоа е целта на оваа агресивна пропаганда што се води.

Јас све во логор за сапун, исти говна се секаде, демек се борат за права а само шират неморал, дркаат на јавна сцена, фрлаат ѓубре кое никој не сака да го чисти или има допир со нивната гнасотија после нивните паради.
И да, браво за вистинската парада на гордоста во Битола а не за оваа т.н во Скопје.
Ај сеа ти у логор, боље кажи у војска нека идат да научат младиве шо значи мир, ред и дисциплина. :D

Имало веќе ваков обид за ставање на педерите (само мажи) во логор (или убивање), како демек ќе се создаде ариевска раса без сите оние кои биле на дното во општеството (вклучувајќи ги и Евреите, Ромите и луѓето со попреченост). Ама генетиката не им била јака страна, иако правеле генетски инженеринг и со животни, па така веќе наредната генерација ќе ти се вратат со 2-3%.

55% од народот смета дека имаат право на протест! Има и одреден прогрес и во јавното мислење околу неколку други прашања. Клучните за брак и посвојување не им беа опфатени, а мислам на анкетата на Фокус. :)

Ко кец на десетка си ми дошол :D па не можам да ти го качам на глава простиов, но, можам од тебе и 10ината што ти клале лајкови, кои се согласуваат со ставот кој ти беше прилично јасен за нивно прифаќање итн. да побарам да го осудите едноклеточниов.
Тоа секако нема ни 1% шанса да се деси ако не спомнам...
мене си ми дошол како 10ка со кромид!

...ние кои постираме овде и си го искажуваме спротивниот став, не' нарекуваш ,,едноклеточни, па и ,,прости,, , што не е подалеку ,,од сапунот,, на што се повикуваш,
...прво ги провоцираш членовите овде со пишанка што сигурна сум дека не е твое мислење, туку ја тролаш темата, за да после нивна нервозна реакција ќе речеш...аха, еве како мислите ,,нехумано,,, а при тоа несвесно истото ти го правиш со ,,прости,, и ,,едноклеточни,, што ги/не' нарекуваш!
... може ти е интересно и си играш, ама темата е осетлива, па држи ниво ако сакаш некој да ти го одобри постот за конструктивен, вака ништо не правиш!

Последно уредено:
Арно ви текна дека е осетлива темата и треба да се држи некое "ниво" од кога ги нарековте токмаци, глупаци, ненормални, неморални, развратни, неприродни, ментално болни, девијантни...злосторство против човештвото. Тоа е сè, само не е нивото кое го посакувате кај другите.

мене си ми дошол како 10ка со кромид!

...ние кои постираме овде и си го искажуваме спротивниот став, не' нарекуваш ,,едноклеточни, па и ,,прости,, , што не е подалеку ,,од сапунот,, на што се повикуваш,
...прво ги провоцираш членовите овде со пишанка што сигурна сум дека не е твое мислење, туку ја тролаш темата, за да после нивна нервозна реакција ќе речеш...аха, еве како мислите ,,нехумано,,, а при тоа несвесно истото ти го правиш со ,,прости,, и ,,едноклеточни,, што ги/не' нарекуваш!
... може ти е интересно и си играш, ама темата е осетлива, па држи ниво ако сакаш некој да ти го одобри постот за конструктивен, вака ништо не правиш!
Јас сум провоцирал xD
Едноклеточен организам и прост се благи зборови за човек што мисли дека ЛГБТ треба да бидат направени сапун.

Арно ви текна дека е осетлива темата и треба да се држи некое "ниво" од кога ги нарековте токмаци, глупаци, ненормални, неморални, развратни, неприродни, ментално болни, девијантни...злосторство против човештвото. Тоа е сè, само не е нивото кое го посакувате кај другите.
...нивното однесување може дава такви заслужни епитети, секој со свое искуство со хомосексуални имдивидуи во своја околина, тоа не значи Анон мене тука што постирам со поинакво мислење да ме нарече ,,проста,, и ,,едноклеточен организам,, , а ти како медицинско лице ако по Х години повторно се врати хомосексуалноста во групата на психолошки болести, како ќе се изјасниш тогаш, млада бев, не знаев што пишувам?
...еднаш болест, секогаш болест, еднаш женско секогаш женско, ни ти ни јас тоа не можеме да го промениме, тоа се природни закони, еволуција, развој на човекот,
...и точно, секој кој би се осмелил на вештачки начин да го промени природниот тек (човекот сам не се измислил, ама тој ја има моќта за репродукција и со тоа негов опстанок) би било злостворство против човештвото!

...нивното однесување може дава такви заслужни епитети, секој со свое искуство со хомосексуални имдивидуи во своја околина, тоа не значи Анон мене тука што постирам со поинакво мислење да ме нарече ,,проста,, и ,,едноклеточен организам,, , а ти како медицинско лице ако по Х години повторно се воведеде хомосексуалноста во групата на психолошки болести, како ќе се изјасниш тогаш, млада бев, не знаев што пишувам?
...еднаш болест, секогаш болест, еднаш женско секогаш женско, ни ти ни јас тоа не можеме да го промениме, тоа се природни закони, еволуција, развој на човекот,
...и точно, секој кој би се осмелил на вештачки начин да го промени природниот тек (човекот сам не се измислил, ама тој ја има моќта за репродукција и со тоа негов опстанок) би било злостворство против човечанство!
Како медицинско лице никад не би си земала за право човек со психолошко заболување да го наречам ненормален, неморален или па злосторство против човештвото.

Како човек, имам право да имам свои ставови кои не се во согласност со медицината. Ништо не би ми значело ако повторно се воведе како психолошко заболување. Настрана професионалноста кон пациентите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom