- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.778
- Поени од реакции
- 85.817
Поентата е дека има градација у све. Некој пуши по еден џоинт неделно, некој по еден дневно, некој 24/7 е нон стоп напушен.Проблемите доаѓаат од двете страни, не можам да гарантирам од која страна повеќе оти не ги знам проблемите што сите луѓе ги искусиле. Муслиманите имаат проблеми најчесто од други муслимани, христијаните од други христијани, неверниците па од сите по нешто. И христијаните напаѓаат лгбт лица и муслиманите. Еве последно овие велиш биле муслимани, кај ги бранев ја нив? Зошто би ми било важно уствари што се? Да не треба и пред суд да гледаат, еј христијанин си, генерално „твоите“ не напаѓале педери, можеш да си одиш.
Која е поентата што сакаш да ја направиш? Да го оставиме христијанството „на раат“, да се фатиме само за исламот, бидејќи вие сте тие „безгрешните“ или?
Не иде сега да му зборам на на првиот дека е лошо дрога, а на задњиот ништо да не му кажувам.
Многу е просто - ја ако ти исечам нокт и друг ако ти исече рака, нема ти и на двајцата да ни викаш дека сме подеднакво лоши! А у никој случај нема само мене да ми се лутиш, а на другиот ништо. Ќе си помислам дека не ти е битна загубата, туку настанот е само парван за друго нешто.