Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Проблемите доаѓаат од двете страни, не можам да гарантирам од која страна повеќе оти не ги знам проблемите што сите луѓе ги искусиле. Муслиманите имаат проблеми најчесто од други муслимани, христијаните од други христијани, неверниците па од сите по нешто. И христијаните напаѓаат лгбт лица и муслиманите. Еве последно овие велиш биле муслимани, кај ги бранев ја нив? Зошто би ми било важно уствари што се? Да не треба и пред суд да гледаат, еј христијанин си, генерално „твоите“ не напаѓале педери, можеш да си одиш.

Која е поентата што сакаш да ја направиш? Да го оставиме христијанството „на раат“, да се фатиме само за исламот, бидејќи вие сте тие „безгрешните“ или?
Поентата е дека има градација у све. Некој пуши по еден џоинт неделно, некој по еден дневно, некој 24/7 е нон стоп напушен.
Не иде сега да му зборам на на првиот дека е лошо дрога, а на задњиот ништо да не му кажувам.

Многу е просто - ја ако ти исечам нокт и друг ако ти исече рака, нема ти и на двајцата да ни викаш дека сме подеднакво лоши! А у никој случај нема само мене да ми се лутиш, а на другиот ништо. Ќе си помислам дека не ти е битна загубата, туку настанот е само парван за друго нешто.

Полош збир на луѓе на еден форум/една тема, немам видено :D
Што бараш тогаш тука?
Ете, парадата помина ТОП, ќе биде уште помасовна, немаше инциденти... значи топ ти е на улиците.
А ти уште си тука и ги читаш анонимниве луѓе што се јаки само на тастатура.
Седи таму и не замарај на форум.

Поентата е дека има градација у све. Некој пуши по еден џоинт неделно, некој по еден дневно, некој 24/7 е нон стоп напушен.
Не иде сега да му зборам на на првиот дека е лошо дрога, а на задњиот ништо да не му кажувам.

Многу е просто - ја ако ти исечам нокт и друг ако ти исече рака, нема ти и на двајцата да ни викаш дека сме подеднакво лоши! А у никој случај нема само мене да ми се лутиш, а на другиот ништо. Ќе си помислам дека не ти е битна загубата, туку настанот е само парван за друго нешто.
:pos: убичу се. тешко ти иде да сфатиш дека индивидуално секој има повеќе проблем со група на луѓе од кои тој лично имал поголем проблем. секој функционира на тој начин.

Впрочем, (иако сеа ќе речеш дека го бранам исламот а ти го напаѓам саканото христијанство) откако излезе у јавноста најавата за оддржување прајд, јас не видов ниту еден оџа или како и да се викаат, да излезе на телевизија и да говори за тоа како ќе организира контра прајд пошто тоа е ненормално, неприродно, додека безброј попови и свештеници беа упорни и гласни против тоа, дел од нив уште се. Особено на социјалните мрежи. Коригирај ме ако грешам.[DOUBLEPOST=1561916019][/DOUBLEPOST]
Што бараш тогаш тука?
Ете, парадата помина ТОП, ќе биде уште помасовна, немаше инциденти... значи топ ти е на улиците.
А ти уште си тука и ги читаш анонимниве луѓе што се јаки само на тастатура.
Седи таму и не замарај на форум.
Те обожавам значи. Скроз :D Пациенти ко тебе ми се омилени, затоа уште седам и ве читам!

Реалноста е измеѓу. Тренд е да се плука христијанството и сите го следат истиот без многу размишљање. На повеќето им е битно да не бидат дискриминирани од Алаху Акбр и длабоко у себе се надеваат дека нема да ги бесат у Мавританија. Само фалат муда зашто серење за ислам повлекува сериозни последици. Па мавај по самарот...

Тоа не го исклучува фактот дека овие работи се мотивирани од политички, економски и други прагматски пориви. Поповите се ВМРО, лесно е да ги плукаш. :D
Многу не се ни информирани за исламот, во нивната глава постојат само христијанските анти абортус биготи што им ги пласира поп културата и не ги боли кур за ислам пошто не го осетиле на своја кожа. Секој си го гледа својот гз, борбата за големи каузи трга од себе и сопствените комплекси.
Добро бе, па слепи ли се сите тие маму им ебам лицемерна?

- Парадите и собирите само во христијански делови од градот ги одржуваат. Не смеат ни да помислат преку мост.
- Едина ЛГБТ постава ја имаа во Чаршија, муџите три пути им ја демолираа, под директна закрила на одметнаатата салафистичка џамија.
- Еве и парадава деновиве, каде ги искршија од ќутек? - У Сарај.

Али не, тука христијанството им смета. Зашто? Некој попови такви изјави давале...[DOUBLEPOST=1561916250][/DOUBLEPOST]
Впрочем, (иако сеа ќе речеш дека го бранам исламот а ти го напаѓам саканото христијанство) откако излезе у јавноста најавата за оддржување прајд, јас не видов ниту еден оџа или како и да се викаат, да излезе на телевизија и да говори за тоа како ќе организира контра прајд пошто тоа е ненормално, неприродно, додека безброј попови и свештеници беа упорни и гласни против тоа, дел од нив уште се. Особено на социјалните мрежи. Коригирај ме ако грешам
Освен тоа што не смее ни да ви текне после мост да идете со паради и собири и тоа што само они ве нападнаа и направија инцидент, друго ништо.
А по светов да не споредувам, која религија како ве третира.

Али ако вие немате проблем со тоа што не смеете да припарите у доминатно муслимански средини у Скопје и немате проблем со тоа што единстевниот ЛГБТ центар кој е во муслиманска средина ви го демолираа неколку пати и ако немате проблем со тоа да ве напѓаат, како што ги искршија од ќутек у Сарај, тогаш можеби треба да ви удоволиме на вашите потреби и христијаните да прекинат со страшните изјави по фејсбук и медиуми и да продужат со муслиманските методи (да ви ги демолираат секој ебан ден центрите во христијанско доминатни средини по Скопјево, да ве тепаат ко у Сарај и секако да не смеете ни собир, а камо ли парада да одржите тука).
Верувам дека по ова би биле позадоволни, пошто нема да има попови што зборат ваму-таму. И дека ќе прекинете со потсмевање со светците.

Последно уредено:
:pos: убичу се. тешко ти иде да сфатиш дека индивидуално секој има повеќе проблем со група на луѓе од кои тој лично имал поголем проблем. секој функционира на тој начин.

Впрочем, (иако сеа ќе речеш дека го бранам исламот а ти го напаѓам саканото христијанство) откако излезе у јавноста најавата за оддржување прајд, јас не видов ниту еден оџа или како и да се викаат, да излезе на телевизија и да говори за тоа како ќе организира контра прајд пошто тоа е ненормално, неприродно, додека безброј попови и свештеници беа упорни и гласни против тоа, дел од нив уште се. Особено на социјалните мрежи. Коригирај ме ако грешам.[DOUBLEPOST=1561916019][/DOUBLEPOST]
Те обожавам значи. Скроз :D Пациенти ко тебе ми се омилени, затоа уште седам и ве читам!
НЕ СИ ВИДЕЛ ОЏА ДА ИЗЛЕЗЕ, па затоа немаш гајле. У Куранот има правилник за смртна казна за гејови.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/LGBT_in_Islam

Што мислиш дека е ставот на оџата што не излегол јавно да каже нешто за гејовите? Колку си ебано плиток...

Цела тема сум ти у уста, да не сакаш и нешто друго од мене у уста, онака локално педерски, или па no homo? Ако е ова работата пиши, ќе средиме. Не се секирај од еднаш не се станува локален педер.
Pa ne deka temata ili forumot izobiluva so pederi pa ajde da ve odmorime nekoj den. I ne neznam, stvarno kolku pati go primi dodeka se transformira od hetero vo lokalno forumsko pederce.
P. S znajs so e najgolemata tragedija vo toa lokalno forumsko pederce. Nikoj ne te narece taka osven onoj koj navodno se borel za vasite prava, onoj sto zalel sto ne prisustvuval na paradata da vi dade poddrska. Znaci pazi, ne homoseksualec, ne peder tuku lokalno forumsko peerce i toa iskazano na nacin sto i najgolemite homofobi na temata bi mu pozavidele. Mene mi padna krivo iskreno, nemozam ni da zamislam ti kako se pocustvuva vo toj moment. A ti ni da zucnis, ni da mu prerecis.

Добро бе, па слепи ли се сите тие маму им ебам лицемерна?

- Парадите и собирите само во христијански делови од градот ги одржуваат. Не смеат ни да помислат преку мост.
- Едина ЛГБТ постава ја имаа во Чаршија, муџите три пути им ја демолираа, под директна закрила на одметнаатата салафистичка џамија.
- Еве и парадава деновиве, каде ги искршија од ќутек? - У Сарај.

Али не, тука христијанството им смета. Зашто? Некој попови такви изјави давале...
Ајде и лицемерни станавме сеа :D Ова ќе испадне џабе пишуваме ја и ти, ти пак истата приказна ја вртиш, ко шо ти реков и претходно.

Мораш да ги прашаш организаторите зошто баш во ЦЕНТАРОТ на градот се одржува ПРВИОТ прајд, my guess is пошо е центар, ама шознам, пак прашај си ги и пренеси ми.

Моето прашање е зошто само христијански беше контра прајдот? Дали христијаните не ги примија муслиманите со нив? Верувам дека огромен дел би сакале да им се приклучат.

Аман извадете си ја христијанската круна и сфатете дека покрај исламот И вашата идеологија е злобна. Идеолошки помалку злобна од исламот, казните за хомосексуаноста се помали според библијата во споредба со куранот, али пак и двете се злобни. Тоа е факт, колку сакате ќењајте за тоа како вие сте души и не сте против никого, делата го велат спротивното. Особено вашите лидери и институциите што не плаќаат данок тоа што го прават кажува многу.

Проекција.
Проекција :*

original.gif

Моето прашање е зошто само христијански беше контра прајдот?.
Па не беше. Претставници од сите религии го подржаа и беа таму. Мислам на официјални претсавници (оџи и др.), не само верници.

Твоето прашање е во стилот на моево прашање:
- Дали знаат твоите дома дека си педофил?

Па не беше. Претставници од сите религии го подржаа и беа таму. Мислам на официјални претсавници, не само верници.
Океј, моја грешка, не знаев дека е така. Според најавите мислев дека е само христијански, оти на евентите беше најавен како христијански настан, исто така беше претставен и на телевизија. Најнапред беа само христијани и се гледаа само христијански бележја.

Впрочем, сум ти одговорил лично тебе пред некое време за религиите, еве за крај ќе го цитирам тоа, и завршуваме:

Can't decide дали треба(?) да е сарказам напишаново, ама ќе одговорам бидејќи слични текстови имаше во темава пред некое време и деновиве истото се врти на социјалните мрежи.

Не ми е јасно зошто се врти муабетот дека лгбт лицата селективно критикуваат религии, оние кои ги знам или со кои сум комуницирал на тема религија и лгбт никогаш не го фаворитизирале исламот. Напротив, јасно ни е на повеќето (ако не и сите) дека и покрај тоа што ниту една религија не се темели на толеранција и љубов кон лгбт лицата, туку сите имаат сличен став во светите книги, исламот е најригорозен на темава, општо а особено во одредени заостанати исламски земји каде уште хомосексуалноста не е легална, земји во кои се убиваат лгбт лицата и сл.

За поповите, нормално. Најпривилегирана и лесно збогатлива група на луѓе се у државава, и се дрзнуваат да серат. Муслиманите не се нешто подобри (да не плачат овие дека ги бранам), само се помалку гласни за тоа кај нас, или барем јас немам видено нивни јавни изјави од „свештени лица“ (Мухамед Зекири не се смета за свештено лице сеа за сеа :icon_lol:), ама затоа масата муслимани и христијани си се сложни само за вакви теми.

Ама најсмешно ми е кога некој христијанин ќе ми се закачи мене како сум смеел да го вреѓам христијанството и да го споредувам со исламот. Као, идеологиите се у стил „препиши ама смени нешто да не познае професорот дека е исто“, разликата е начинот на практикување на истата. Сите религии се лоши. (не подеднакво, ама сите се лоши). Тука зборувам за религија како идеологија, не за сите верници, и тоа некој може да си го извади од ракав.[DOUBLEPOST=1560374115][/DOUBLEPOST]Notorious anti-gay Colorado cake baker sued for discrimination for third time

oh dear :pos:

КАко што реков нормален маж нема потреба да ја декларира својата сексуална ориентација поготово на загрозен случај како тебе. Толку си сексуално загрозен и исплашен што чуствуваш потреба сегде да ја истакнуваше својата сексуална ориентација.
Pa sega zavisi kako gledas na toa posto temata bas i e za seksualna orientacija, onaa normalnata i se drugo sto saka da se slepa kako normalno. Da bese temata za berenje pecurki ajde i taka i taka ama ovde ova tvoeto ne ti drzi bas voda o ti golem seksualno nezagrozen i neisplasen sto i da si.

Pa ne deka temata ili forumot izobiluva so pederi pa ajde da ve odmorime nekoj den. I ne neznam, stvarno kolku pati go primi dodeka se transformira od hetero vo lokalno forumsko pederce.
P. S znajs so e najgolemata tragedija vo toa lokalno forumsko pederce. Nikoj ne te narece taka osven onoj koj navodno se borel za vasite prava, onoj sto zalel sto ne prisustvuval na paradata da vi dade poddrska. Znaci pazi, ne homoseksualec, ne peder tuku lokalno forumsko peerce i toa iskazano na nacin sto i najgolemite homofobi na temata bi mu pozavidele. Mene mi padna krivo iskreno, nemozam ni da zamislam ti kako se pocustvuva vo toj moment. A ti ni da zucnis, ni da mu prerecis.
Не ти е лесно тебе. :)
Аман човече, дај иди изеби се. Ти си знаеш и апсолутно твое право дали со маж или жена (или двете), битно уживај малце, ќе ти поминат онака маалку фрустрациите што ги лечиш онлајн.

Не ти е лесно тебе. :)
Аман човече, дај иди изеби се. Ти си знаеш и апсолутно твое право дали со маж или жена (или двете), битно уживај малце, ќе ти поминат онака маалку фрустрациите што ги лечиш онлајн.
Ne be staycalm pagjam cifra, tepam vreme so se veli. Na kraj na kraevite ne se moite prava kako normalen hetero maz zagrozeni. Ti se zalis kako tvoite pederski prava ti bile skrateni ili neznam sto, pa te vregjale, ne ve prifakjale, pa toa placipicenje, pa paradi, pa neznam sto i kako. A od druga strana globalen igrac, golem poddrzuvac na pederskite prava te omalovazuva tebe licno i te oslovuva so lokalno forumsko peerce koe ne ni zasluzuva podobro i ti si kjutis. Ne da mu vratis nesto, bilo sto ti se pravis na udren. So nas oci si vadis, go tupis do beskraj a so nego stama. Realno gledano negovata navreda i omalovazuvanje e 100 pati poteska ne za drugo tuku od koj e upatena ama ete ke recime ti najubo si znaes. Koj da te znaj ama cim mu pokjuti i uste mu kjutis mozi i ne zasluzuvas da bidis nisto povekje od lokalno forumsko peerce i se sto si odi so toj status.

Ne be staycalm pagjam cifra, tepam vreme so se veli. Na kraj na kraevite ne se moite prava kako normalen hetero maz zagrozeni. Ti se zalis kako tvoite pederski prava ti bile skrateni ili neznam sto, pa te vregjale, ne ve prifakjale, pa toa placipicenje, pa paradi, pa neznam sto i kako. A od druga strana globalen igrac, golem poddrzuvac na pederskite prava te omalovazuva tebe licno i te oslovuva so lokalno forumsko peerce koe ne ni zasluzuva podobro i ti si kjutis. Ne da mu vratis nesto, bilo sto ti se pravis na udren. So nas oci si vadis, go tupis do beskraj a so nego stama. Realno gledano negovata navreda i omalovazuvanje e 100 pati poteska ne za drugo tuku od koj e upatena ama ete ke recime ti najubo si znaes. Koj da te znaj ama cim mu pokjuti i uste mu kjutis mozi i ne zasluzuvas da bidis nisto povekje od lokalno forumsko peerce i se sto si odi so toj status.
841vU6y.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom