Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Не викам дека имаат повеќе права таму, но дека прашањето ти беше баш поставено за нехристијански земји, затоа го дадов Израел како пример. во Тел Авив имаш Прајд настани во толкава слобода каква што ќе најдеш во Сан Франциско (кога веќе ја спомна Калифорнија).
Дали има некоја земја со предоминатно нехристијанско население, во која има поголеми геј права од некои предоминатно христијански земји?
Tука мислев на земјите (христијански) во кои правата на ЛГБТ заедницата се на највисоко ниво.
Не мислев на Белорусија.

:facepalm:[DOUBLEPOST=1561912152][/DOUBLEPOST]
Ti koga si prizna deka ne si normalen?
А најсмешно од се е што кога бираше жена во Албанија ја избра најмушкоданестата, ајде кажи не се срами, цело село те збори...

А најсмешно од се е што кога бираше жена во Албанија ја избра најмушкоданестата, ајде кажи не се срами, цело село те збори...
Tolku nadaren so specijalni sposobnosti peder da ne recam vidovit a nikako sam da uvidi deka e izrod. Tuku ete gledam se znaes za mene blagodarenie na tvoite pederski mokji no nie ostanatite normalnite ja nemame taa sposobnost pa daj spodeli nesto od tvojot seksualen zivot. Od kaj ti e partnerot? Te pobara za zena? Pravevte tradicionalna svadba ? Kako decata rastat?

Убаво прочитај што кажав: оние кои го ругаат христијанството главно страдаат од христијанството, а не од други религии. Не викам дека другите религии не се полоши од христијанството.
Оние хомосексуалци кои страдаат од христијанстворо, го ругаат.

ОК
Тоа страдание какво е?
Може ли да се спореди со страданието на хомосексуалците под исламот?

Што би требало тогаш со исламот да прават хомосексуалците, ако вака го ругаат христијанството каде што "страдаат", a најголемите права ги имаат токму во христијанските земји?

Озбилно, што превзема целиот тој светски активизам (хомосексуален и SJW) околу исламот кој ги убива, мачи и прогонува? Гарант нешто многу повеќе од исмевање на светците и религијските вредности? А? Дај некоја слика.
Штом заради понекоја изјава на поп, волку се исмевате (а токму во христијанските земји се најлибералните закони околу ЛГБТ правата), сигурно лом го праите исламот заради мачење, фрлање од зграда, камшикување и бесење? А?

Зашто никому од вас не му паѓаа на памет да праи прошетка/парада/протест, еве од мост до кај Јаја Паша, тука во Центар, не негде у Афганистан?

Не бе бачко, ќутите ко пички. И тука не им се обраќам на хомосексуалците, туку на активистите без разлика на сексуална ориентација?

Патем, тој диалог што овде се води околу тоа дали се хомосексуалците нормални или не, можете да си го водите без мене. Премногу ретардирано ми личи уопште да се збори за тоа.

Tука мислев на земјите (христијански) во кои правата на ЛГБТ заедницата се на највисоко ниво.
Не мислев на Белорусија.

Oкеј, сега сфатив на што мислеше. Да, во тој случај нема такви земји.

Tolku nadaren so specijalni sposobnosti peder da ne recam vidovit a nikako sam da uvidi deka e izrod. Tuku ete gledam se znaes za mene blagodarenie na tvoite pederski mokji no nie ostanatite normalnite ja nemame taa sposobnost pa daj spodeli nesto od tvojot seksualen zivot. Od kaj ti e partnerot? Te pobara za zena? Pravevte tradicionalna svadba ? Kako decata rastat?
Што да не одрекуваш дека имаш машкоданеста жена од Албанија? Абе кажи им на сите кој си и што си и оди развали се на Миконос ќе ти биде полесно... :icon_lol:

Не е битно што ваквиве држави прават. Мислам Перу? Ако сакаш пример, следи го примерот на развиените земји со највисок квалитет на живеење: Норвешка, Канада, Холандија, итн.
во овој контекст, љубов и секс, прилично изопачени
https://www.lifesitenews.com/news/swedens-lutheran-church-queers-jesus-and-the-bible-for-lgbt-kids

https://www.lifesitenews.com/news/g...ools-teach-boys-to-wear-dresses-employ-gender
меѓу другото, нордијци, холанѓани и останати си прават педофилски туризам, главно во азиските земји. Во контекст на темава, тоа баш и не се држави со квалитетен начин на живот

Oкеј, сега сфатив на што мислеше. Да, во тој случај нема такви земји.
Нема.
Сакав да кажам дека најголемите права ЛГБТ ги има токму во христијанските земји. Христијански земји се тие све (Шведска, Холандија...)

Чисто ме интересира, немам инфо, дали можеби правата во некои земји како Тајланд, Сингапур, Јужна Кореа или Јапан се на приближно исто ниво како во ЕУ, да речеме?
(за Израел се знае, уште од поодамна)

Оние хомосексуалци кои страдаат од христијанстворо, го ругаат.
Брат, ова се проблеми на поединечни држави. Не знам ти што сакаш активистите од една држава да постигнат за да се смени друга држава? Имаше нешто читав за некој султан од таква земја - бунтот се состои во тоа да се бојкотираат хотелите на тој султан.

Што да не одредуваш дека имаш машкоданеста жена од Албанија? Абе кажи им на сите кој си и што си и оди развали се на Миконос ќе ти биде полесно... :icon_lol:
Da de ete ne negiram. Taka malce e po kruta ama jbg jas za poarna i ne sum.
Sega ke kazis nesto za sebe i za tvojot pederski seksualen zivot. Imas partner, vo brak ste, vo zaednica, onaka te perdasi bez obvrski, planirate detence ili kolkavo vi e? Koj go rodi Ti ili tatkomu? Na koj lici? Ajde ne se srami, se e toa normalna rabota neli?

во овој контекст, љубов и секс, прилично изопачени
https://www.lifesitenews.com/news/swedens-lutheran-church-queers-jesus-and-the-bible-for-lgbt-kids

https://www.lifesitenews.com/news/g...ools-teach-boys-to-wear-dresses-employ-gender
меѓу другото, нордијци, холанѓани и останати си прават педофилски туризам, главно во азиските земји. Во контекст на темава, тоа баш и не се држави со квалитетен начин на живот
И зошто претпоставуваш дека овие поединечни случаи се прифатени од генералното општество во тие земји? Ни јас не ги прифаќам овие конкретни примери. Фокусирај се на тоа што е генерално прифатено во развиените држави, а не на најизопачените примери што можеш да ги најдеш - буквално во секоја држава можеш да најдеш нешто изопачено.

И зошто претпоставуваш дека овие поединечни случаи се прифатени од генералното општество во тие земји? Ни јас не ги прифаќам овие конкретни примери. Фокусирај се на тоа што е генерално прифатено во развиените држави, а не на најизопачените примери што можеш да ги најдеш - буквално во секоја држава можеш да најдеш нешто изопачено.
Затоа што тоа е општо познато, затоа што не се конкретни примери. Овие "напредни" земји имаат водечка улога во педофилијата и други незаконски активности во воглавно сиромашни земји. Хипокризија, морален пад, декаденција, како сакаш наречи го, на вакви т.н. квалитетни држави во контекст на сексуалност.
http://www.asianews.it/news-en/Eigh...n-Europeans-are-the-new-pedophiles-11515.html
The pedophilia cases that appear from time to time in Western newspapers do not show how widespread the phenomenon is. According to the victims themselves, boys as young as 10 to 12 years of age, pedophilia is growing by leaps and bounds. The leading role is now played by young, “18- to 20-year-old northern Europeans”, especially Swedes, who come to Thailand seeking sex with young males but who also sell themselves to adult males and even Thai women. “How did Europe fall so low?” asks Fr Adriano Pelosin. For the past 27 years the PIME missionary has worked in a Bangkok suburb with orphans and abandoned boys and girls. His home is Nothambury (Pak Kret district), located some 25 kilometres from the centre of the capital. In addition to rescuing young people from the streets he is involved in programmes to prevent prostitution and provide help to children traumatised by such an experience.

Последно уредено:
Брат, ова се проблеми на поединечни држави. Не знам ти што сакаш активистите од една држава да постигнат за да се смени друга држава? Имаше нешто читав за некој султан од таква земја - бунтот се состои во тоа да се бојкотираат хотелите на тој султан.
Океј бе.

Еве парада и ЛГБТ протест/собир тука смеете само во христијански делови да изведувате. Не во исламски. Никако после мост. Ако се лажам - докажи со слики!
ЛГБТ клубот/центарот во Чаршија, кај што џамијата е во раце на салафисти, три пати ви го демолираа.

Тука немате проблеми со исламот, него со христијанството, па затоа така...

Леле мајко, цепки :pos:
Овој па шо се запнал дека сме „имале проблем“ со христијанството, цел месец истото го врти.

Оф, комедија. Форумов е изолиран од реалноста, стварно. Полош збир на луѓе на еден форум/една тема, немам видено :D

Da de ete ne negiram. Taka malce e po kruta ama jbg jas za poarna i ne sum.
Sega ke kazis nesto za sebe i za tvojot pederski seksualen zivot. Imas partner, vo brak ste, vo zaednica, onaka te perdasi bez obvrski, planirate detence ili kolkavo vi e? Koj go rodi Ti ili tatkomu? Na koj lici? Ajde ne se srami, se e toa normalna rabota neli?
Крута и бабачко како Цацко дури и брада има, ама кутрата не ти дава си сака друго, тебе не ти останува ништо освен да ја прифатиш реалноста и да не одбегнуваш повеќе дека си хомосексуалец.

Вистинските мажи кои не се чуствуваат загрозено и ги подржуваат сите нормални луѓе без разлика на сексуалната определба немаат потреба јавно да ја изразуваат својата сексуална ориентација или па на некој нешто да му докажуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom