Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Аман кој рече дека си геј? До толку сум ти нејасен во пишаното? Пишав на шала дека владе е отворен хомофоб, ти затворен, ffs :tapp: Ајде, до дискриминацијата на христијаните е, ќе помине!

And it doesn't end there - they have a serious child bride problem.
Исламските земји (повеќето), имаат еден тон проблеми кои произлегуваат од нивното сфаќање на нивната религија.
Не е само хомофобијата или детските невести.

Исламските земји (повеќето), имаат еден тон проблеми кои произлегуваат од нивното сфаќање на нивната религија.
Не е само хомофобијата или детските невести.

True. Скоро да нема поле од општ живот и функционирање каде религијава не им го има задрљано мозокот со катран.

И што ако носеле крстови и биле облечени во народни носии? Нешто проблем?

Епа да другар јас лично гледам тука огромен проблем ... мали деца со едноцифрен број на години не ми се допаѓа и мислам дека не е во ред да бидат религиски индоктринирани, без разлика дали станува збор за Христијанство или Ислам ... што мајка бараат деца од неколку годинки кои уште мрсулите си ги лапаат на маршеви предводени од религиски лица, во вчерашниот случај марш предводен од попови и владици. Муслимански свештени лица (оџи и муфтии) не приметив на видеата, туку само православни свештени лица да не ги именуваме точно кои беа таму, токму некои кои се доста блиски кон една опозициска партија во земјава (ДПМНЕ) која претпоставувам и дека стои зад овие лица (организаторите и предводниците) на овој марш, односно анти-марш, па ти текнуе уште од времето на свети апостол Гвујо они се махери за експресно организирање на било каков тип на контра-протести, контра-маршеви, контра-паради и.т.н. и.т.н. (y)[DOUBLEPOST=1561926285][/DOUBLEPOST]
True. Скоро да нема поле од општ живот и функционирање каде религијава не им го има задрљано мозокот со катран.

Во Муслиманските земји во некои делови од Африка и Азија, особено во оние поконзервативните Муслимански Шеријатски држави кутија цигари или сокче недај боже да се осудиш да украдеш ќе те каменуваат до смрт или ќе ти исечат рака, а не пак баш таму ќе признавале ЛГБТ права, тоа е нон-сенс да се очекува бидејќи овие земји идеолошки, културно, ментално или како ли да се изразам се неколку векови поназад од западната цивилизација кон која се надевам дека и ние како народ и држава/регион припаѓаме !

Последно уредено:
Океј, моја грешка, не знаев дека е така. Според најавите мислев дека е само христијански, оти на евентите беше најавен како христијански настан, исто така беше претставен и на телевизија.Zaso cela makedonija tamu ne ide be alo hahaha daj malku prizemjen muabet. Ti si gord makedonec kako oni gordi pederi, te molam provej edno makedonsko zname i pej ja himnata ili kako sto vikas problemot e na drugo mesto, napraj go istoto u kosovo, educiraj gi ko sto gi sovetuvas pederive. Da stavime kraj na hipokrizijata.

Nikoj ne negira deka islamot e milion pati polos kon lgbt, ama on e polos kon site covekovi prava. Oti tamu ima ekstrimizam. Ne paradiraat tamu oti se pleme, se paradira kako miren protest u civilizacija i kaj mesta kade moze da se smeni i ima sansi da se podobrat rabotite. Koga dovolno ke se krene kolektivnata svest ke moze da se deluva vrz takvite zemji so megunarodni sudovi, sankcii za drzavite, uceni i ostalo.

Tazno e vo kakva kosnica ste ti i anon, poglednete so kakvi delete stavovi.
Najjako od beric e zaso ne paradirale u cair, a tamu policija na dolznost ne pominuva, eden kup straight hristijanski makedonci izmusea... Oti ne protestirase ti u cair? Zaso lgbt ne paradirale? Zaso cela makedonija tamu ne ide be alo hahaha daj malku prizemjen muabet. Ti si gord makedonec kako oni gordi pederi, te molam provej edno makedonsko zname i pej ja himnata ili kako sto vikas problemot e na drugo mesto, napraj go istoto u kosovo, educiraj gi ko sto gi sovetuvas pederive. Da stavime kraj na hipokrizijata.

Nikoj ne negira deka islamot e milion pati polos kon lgbt, ama on e polos kon site covekovi prava. Oti tamu ima ekstrimizam. Ne paradiraat tamu oti se pleme, se paradira kako miren protest u civilizacija i kaj mesta kade moze da se smeni i ima sansi da se podobrat rabotite. Koga dovolno ke se krene kolektivnata svest ke moze da se deluva vrz takvite zemji so megunarodni sudovi, sankcii za drzavite, uceni i ostalo.

Tazno e vo kakva kosnica ste ti i anon, poglednete so kakvi delete stavovi.
Берик за разлика од Анон не е хомофоб. Него со право го пизди хипокризијата. Никој не замера што сите се плашат да се задеваат со екстремисти. Друг е проблемот што не го воочуваш.

Во парк имаше еден лик што скинерите мамата му ја ебаваа од заебавање на дневна база. Кога едно повлечено дете за да и' се пушта на типка изеде гомна за ликов и овој кога дозна, мамата му ја еба. Така испаѓа дека посилниот владее. Праење претстави со светци што пушат курови е повредување на многу христијани кои не се хомофоби. Парадата не е проблем, супер е. Нормално дека нема да ја прават Чаир.
Муслиманските екстремисти успеаа да ги заќутат Саут Парк, не ме јеби.
Проблемот не е само до геј заедницата, проблемот е што сите им се плашат на глупите муслимански екстремисти. Преку куров од тој муабет.
Аман кој рече дека си геј? До толку сум ти нејасен во пишаното? Пишав на шала дека владе е отворен хомофоб, ти затворен, ffs :tapp: Ајде, до дискриминацијата на христијаните е, ќе помине!
Глеј, ја не сум хомофоб, иам полно другари и другарки од геј заедницата. И атеист сум. Излагам на геј френдли места и ја поддржувам вчерашната парада. Мрзам хомофоби поради што ги мрзам муслиманите. Мрзам и христијански хомофоби. Не мислам дека хомосексуалноста е болест, тоа можеш да го провериш и ако прочиташ што сум пишуел со овој акаунт и со Daedalus.

Сепак, имам другари христијани кои не се хомофоби. Колку и да мислам дека нивните верувања се ирационални, знам дека тоа се луѓе чиишто верувања им играат улога во животот, нешто што емотивно им значи и флагрантно подјебавање со истите ги повредува. Порано и ја се подјебавав, но сконтав дека тоа е шупачки. Сконтав дека секој има право да верува во што сака додека не повредува некого со неговите верувања. Затоа иам другари и другарки што веруваат во секакви глупости и иако се расправам со нив, гледам да не ги исмевам. Понекогаш не сум достоен на ова што го кажувам и знам да испаднам гомнар, но гледам да го постигнам максимумот.

Разбирам дека не секој има муда да се заебава со муслимани. И можеби подобро е барем да се бори со тоа што може како христијанскиот фундаментализам отколку со ништо. Ама не со исмевање на сите христијани. Стаи се за секунда у кожа на некој ко Берик. Он не е хомофоб, но е христијанин. Некој му плука по тоа што му значи иако он е ок со гејови, ама Али што сака да ги ебе „хомосекс" и да ги убие не го чепкаат пошто му се плашат.
Разбираш зошто од негова перспектива тоа боли?

Ја мислам педерите треба да се однесат во затвор, таму секако има затвореници на кои не му се дрка виќе, па не му е проблем да му го начукат на некој педер. На крајот на денот сите ќе бидат задоволни и среќни.

Берик за разлика од Анон не е хомофоб. Него со право го пизди хипокризијата. Никој не замера што сите се плашат да се задеваат со екстремисти. Друг е проблемот што не го воочуваш.

Во парк имаше еден лик што скинерите мамата му ја ебаваа од заебавање на дневна база. Кога едно повлечено дете за да и' се пушта на типка изеде гомна за ликов и овој кога дозна, мамата му ја еба. Така испаѓа дека посилниот владее. Праење претстави со светци што пушат курови е повредување на многу христијани кои не се хомофоби. Парадата не е проблем, супер е. Нормално дека нема да ја прават Чаир.
Муслиманските екстремисти успеаа да ги заќутат Саут Парк, не ме јеби.
Проблемот не е само до геј заедницата, проблемот е што сите им се плашат на глупите муслимански екстремисти. Преку куров од тој муабет.

Глеј, ја не сум хомофоб, иам полно другари и другарки од геј заедницата. И атеист сум. Излагам на геј френдли места и ја поддржувам вчерашната парада. Мрзам хомофоби поради што ги мрзам муслиманите. Мрзам и христијански хомофоби. Не мислам дека хомосексуалноста е болест, тоа можеш да го провериш и ако прочиташ што сум пишуел со овој акаунт и со Daedalus.

Сепак, имам другари христијани кои не се хомофоби. Колку и да мислам дека нивните верувања се ирационални, знам дека тоа се луѓе чиишто верувања им играат улога во животот, нешто што емотивно им значи и флагрантно подјебавање со истите ги повредува. Порано и ја се подјебавав, но сконтав дека тоа е шупачки. Сконтав дека секој има право да верува во што сака додека не повредува некого со неговите верувања. Затоа иам другари и другарки што веруваат во секакви глупости и иако се расправам со нив, гледам да не ги исмевам. Понекогаш не сум достоен на ова што го кажувам и знам да испаднам гомнар, но гледам да го постигнам максимумот.

Разбирам дека не секој има муда да се заебава со муслимани. И можеби подобро е барем да се бори со тоа што може како христијанскиот фундаментализам отколку со ништо. Ама не со исмевање на сите христијани. Стаи се за секунда у кожа на некој ко Берик. Он не е хомофоб, но е христијанин. Некој му плука по тоа што му значи иако он е ок со гејови, ама Али што сака да ги ебе „хомосекс" и да ги убие не го чепкаат пошто му се плашат.
Разбираш зошто од негова перспектива тоа боли?
Малку смешно е дека мрзиш хомофоби оти ги мрзиш муслиманите. Да не те разочарувам, ама муслиманите би ти се закачиле дека си исламофоб, и тоа за жал со право, оти така ти е склопена реченицата. Јас на пример па, сите религии ги мрзам. Не сите религиозни луѓе, сите религии. Сметам дека ниту една во денешно време не е продуктивна и не придонесува позитивно во животот или општествениот развој на едно модерно општество бидејќи религиите не содржат ништо прогресивно во нив, напротив, само заостанати работи. Единствено добро се 10 божји заповеди, коишто 99,9% од религиозните не ги почитуваат и за кои морални вредности да ги имаш не мораш да си религиозен. Како што и сам кажа, секој има право што сака да верува, нема јас да се подјебавам со него лично оти не сум дебил, ама нека не очекува дека нема да се подјебавам со религијата, оти нема да го дочека тоа. Чекај, за што да се ставам у негова кожа? Сакаш да кажеш дека он е ужасно дискриминиран оти е христијанин?
Сакаш да ја прифатам неговата, и сите други религии што од нивното постоење па до ден денес ги маргинализираат ЛГБТ лицата и ги множат со нула? Сакаш да ја разберам неговата и сите други религии иако се причина за масовни убиства? Масакрот во Орландо беше предизвикан од исламот. Други стотици убиства има во име на исламот, нешто помалце и во име на христијанството. Во име на атеизмот кој убил? Не сум слушнал за таков досега. Ќе ми извиниш, и он, и сите други увреѓени, ама од мене нивната религија нема да добие почит. Они како луѓе да, нивниот слободен избор во што да веруваат да, ама религијата, никогаш. Ова сум го кажал милион пати и овде, и во реален живот. Не сакам кога некој ми проповеда религиски булшит оти никогаш не им проповедам атеистички булшит прв. И во камен ако сакаш верувај, не ме замарај мене со тоа, и не ми вади цитати од книги што „каменот ги напишал“ за да оправдаш ирационализам и омраза. Не се однесува ова на Берик, општо зборувам. И нема никаква врска ова дека на Али никој ништо нема да му каже за хомофобијата оти е муслиман.
Туку, и од моја перспектива боли тоа што во име на религијата секојдневно се демонизирани ЛГБТ лица, па никого не го боли кур, иако во случајов станува збор за живи суштества, не за ебена идеологија.

Последно уредено од модератор:
Stalin, Mao?
Killcountot im e desetici milioni.
Изворот на ова бројките ти се религиозните страници? Оти еден гугл срч вакви статистики дава само од религиозни сајтови. Впрочем, Сталин студирал теологија, подоцна се приклучил на „атеистичкото движење“. Во секој случај, овие се двајца екстремни исклучоци кои секако дека не се за оправдување. Вакви има многу повеќе што се религиозни. А за поединци „обични луѓе“ па да не зборуваме.

Изворот на ова бројките ти се религиозните страници? Оти еден гугл срч вакви статистики дава само од религиозни сајтови. Впрочем, Сталин студирал теологија, подоцна се приклучил на „атеистичкото движење“. Во секој случај, овие се двајца екстремни исклучоци кои секако дека не се за оправдување. Вакви има многу повеќе што се религиозни. А за поединци „обични луѓе“ па да не зборуваме.
Ova od wikipedia.
The total number of Christian victims under the Soviet regime has been estimated to range between 12-20 million.

Малку смешно е дека мрзиш хомофоби оти ги мрзиш муслиманите. Да не те разочарувам, ама муслиманите би ти се закачиле дека си исламофоб, и тоа за жал со право, оти така ти е склопена реченицата. Јас на пример па, сите религии ги мрзам. Не сите религиозни луѓе, сите религии. Сметам дека ниту една во денешно време не е продуктивна и не придонесува позитивно во животот или општествениот развој на едно модерно општество. Како што и сам кажа, секој има право што сака да верува, нема јас да се подјебавам со него лично оти не сум дебил, ама нека не очекува дека нема да се подјебавам со религијата, оти нема да го дочека тоа. Чекај, за што да се ставам у негова кожа? Сакаш да кажеш дека он е ужасно дискриминиран оти е христијанин?
Сакаш да ја прифатам неговата, и сите други религии што од нивното постоење па до ден денес ги маргинализираат ЛГБТ лицата и ги множат со нула? Сакаш да ја разберам неговата и сите други религии иако се причина за масовни убиства? Масакрот во Орландо беше предизвикан од исламот. Други стотици убиства има во име на исламот, нешто помалце и во име на христијанството. Во име на атеизмот кој убил? Не сум слушнал за таков досега. Ќе ми извиниш, и он, и сите други увреѓени, ама од мене нивната религија нема да добие почит. Они како луѓе да, нивниот слободен избор во што да веруваат да, ама религијата, никогаш. Ова сум го кажал милион пати и овде, и во реален живот. Не сакам кога некој ми проповеда религиски булшит оти никогаш не им проповедам атеистички булшит прв. И во камен ако сакаш верувај, не ме замарај мене со тоа, и не ми вади цитати од книги што „каменот ги напишал“ за да оправдаш ирационализам и омраза. Не се однесува ова на Берик, општо зборувам. И нема никаква врска ова дека на Али никој ништо нема да му каже за хомофобијата оти е муслиман.
Ова може да го пишува само некој кој не знае ништо за исламот, христијанството и другите религии. Прво, мрзење и страв од ислам не е исламофобија туку реален страв. Фобија е нерационален страв. Исламот како доктрина не е отворен за интерпретација бидејќи во Куранот пишува дека секој што ќе го интерпретира Куранот поинаку од буквално е кафир. Еби си ја мајката со тој „исламофобија" муабет. Затоа мрзам такви лицемери ко тебе. Ти текнало ли дека ако ги мрзиш сите религии вклучувајки го исламот и ти си исламофоб? Само зошто мрзиш и други религии не значи дека не го мрзиш и исламот. Ако некој се плаши од пајаци е арахнофоб. Ако некој се плаши од пајаци, но и од висина и од кучиња и тој е арахнофоб, независно од другите фобии, ти текнуе?

Мрзиш ислам или не? Ако да, и ти си исламофоб според твојата глупа дефиниција.

Но имало земји што правеле срања во име на атеизмот против религии само што толку знаеш историја. Си чул за Енвер Хоџа, Сталин, Мао, Пол Пот и повеќето комунистички земји вклучувајќи ја и Југославија во некоја мера? Си чул за С. Кореја. Не? Мамата им ја ебавале на религиозните луѓе. Ама не се учи тоа на Твитер. :D

Ova od wikipedia.
The total number of Christian victims under the Soviet regime has been estimated to range between 12-20 million.
Во ред, ова е ужасно. За тоа можеме да се согласиме се надевам.
Ајде сега изгуглај ги убиствата во име на религијата, колку владетели убиле во нејзино име и колку напади у убиства имало во нејзино име.

Во ред, ова е ужасно. За тоа можеме да се согласиме се надевам.
Ајде сега изгуглај ги убиствата во име на религијата, колку владетели убиле во нејзино име и колку напади у убиства имало во нејзино име.
Milo mi e sho nauchi deka i ateizamot ne e bez svoi grevovi.

Ова може да го пишува само некој кој не знае ништо за исламот, христијанството и другите религии. Прво, мрзење и страв од ислам не е исламофобија туку реален страв. Фобија е нерационален страв. Исламот како доктрина не е отворен за интерпретација бидејќи во Куранот пишува дека секој што ќе го интерпретира Куранот поинаку од буквално е кафир. Еби си ја мајката со тој „исламофобија" муабет. Затоа мрзам такви лицемери ко тебе. Ти текнало ли дека ако ги мрзиш сите религии вклучувајки го исламот и ти си исламофоб? Само зошто мрзиш и други религии не значи дека не го мрзиш и исламот. Ако некој се плаши од пајаци е аракнофоб. Ако некој се плаши од пајаци, но и од висина и од кучиња и тој е аракнофоб, независно од другите фобии, ти текнуе?

Мрзиш ислам или не? Ако да, и ти си исламофоб според твојата глупа дефиниција.

Но имало земји што правеле срања во име на атеизмот против религии само што толку знаеш историја. Си чул за Енвер Хоџа, Сталин, Мао, Пол Пот и повеќето комунистички земји вклучувајќи ја и Југославија во некоја мера? Си чул за С. Кореја. Не? Мамата им ја ебавале на религиозните луѓе. Ама не се учи тоа на Твитер. :D
Ако не знам ништо за религијата тогаш би бил верник. Во случајов знам, затоа избрав да сум атеист. Оти сета таа идеологија ми е нелогична и глупа, едноставно не можам да се убедам себеси да верувам во нешто што нема доказ дека постои.
Муабетот ми беше дека е нелогично да мрзиш хомофоби заради исламот, нема никаква логичка поврзаност. Хомофобите постојат секаде. Може кој сака да ме нарече исламофоб, јас не ги мрзам верниците, ја мразам идеологијата, ако тоа ме прави исламофоб, ок, сум :D
Гугл на пример вика: dislike of or prejudice against Islam or Muslims, especially as a political force.
Шознам.. :D
Така си е, религиозните луѓе се жртвите, тој пуст атеизам што прави... Али у право си, не се учи тоа на Твитер. Таму е антихристијанско све, ми го имаат испрано мозокот :)[DOUBLEPOST=1561929227][/DOUBLEPOST]
Milo mi e sho nauchi deka i ateizamot ne e bez svoi grevovi.
Апсолутно. Атеизмот не го прави човек безгрешен во никој случај. Постојат „лоши“ луѓе што се атеисти. Не го ни негирав тоа, цела идеологија ја коментирам јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom