Хип хоп културата во Македонија

Реално момците од Зад Аголот имаат моментум а и добри се бе нек си ебат матер, Бране поготово е извор на креативност колку цела сцена заедно. Али ова погоре што го постираше Con ме забезекна. Иако никад фан на таа екипа, ова е нешто многу многу добро.

Супер е овој албумот на Зад аголот,го купив и можам да кажам дека сум презадоволен...Многу јаки лирики имаат,добри теми обработено(социјални претежно),а се гледа дека имаат вложено и во продукција и во тие технички детали...Задоволен сум.
Албумот од прва до последна трака е ептен јак. Има такви социјални теми кој се актуелни и во моментов.
Од технички ептен добри инструментали, ептен добри извадени делчиња од наши филмови и од оние преслушкуваните разговори.

Го немам албумот оригинал но некој копија му има на брат ми дадено МP3. Ептен сум задоволен но и предходните нивни албуми беа ептен добри.

Очекувам за некој од тие посоцијални теми сега да направат еден спот не би било лошо додека се овие дешавкиве со протести и ред друго. Спотовите им се претерано уфилмани и предобра им е продукцијата.

Последно уредено:
Целиот албум на Страјк - Земен рај на јутјуб
zemen_raj.jpg

Артист:
Страјк
Албум: Земен рај
Датум на објава: 20 март 2015
Продуцент: Диџеј Гоце (С.А.Ф.)
Етикета: Шурикен

Листа на песни:
1. Слепа – 3:27
2. Поздрав – 2:57
3. Правда – 3:00
4. Грув ноќен – 3:10
5. Бам – 2:28
6. 7 62 – 3:49
7. Кругот на омраза – 3:14
8. Носталгија – 4:12
9. Засекогаш – 3:36
10. Писмо – 3:13
11. Стрит поетикс – 3:44
12. Тие што знаат, знаат – 3:41
13. Потрага по живот – 3:10

Текстот безвезе.

Нов спот на Зад Аголот
Шо знам, не е стандарден ко шо фураат наназад состави и поединци, од типот каде сериме по системот, социлајни тематики, живот срање и слично. Директно е ова рс рс и чао :)
Иначе постара е тракава, имав видено некоја снимка во живо пред 3 години негде и музиката ми ја фати уше. Ептен солидна е склопена со Сецко од Ласт Експедишн и Мугер Фугер. Малку поразлично од оние едноставни битови.

Шо знам, не е стандарден ко шо фураат наназад состави и поединци, од типот каде сериме по системот, социлајни тематики, живот срање и слично. Директно е ова рс рс и чао :)
Иначе постара е тракава, имав видено некоја снимка во живо пред 3 години негде и музиката ми ја фати уше. Ептен солидна е склопена со Сецко од Ласт Експедишн и Мугер Фугер. Малку поразлично од оние едноставни битови.

u pravo si porazlicno e....NE KAZUVAAT NISO sram bi mi bilo na tie godini vaka da se brukam seriozno svaka im cast....poloso od ova zdravje

Последно уредено:
Ова е скоро ново сега не пратев многу сцена

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom