Хибриден автомобил,да се биде или не.......

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Па и да нема бесплатно полнење на батериите, разликата во цена на киловатчас енергија пак би требало да е убедливо на страната на струјата. Плус, струја за полнење дома можеш да добиваш и од алтернативни извори... соларни волтаик панели на пример, во Македонија има многу сончеви денови.
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 16:48 ---
400-те километри од батерии (кај Теслата), се повеќе од доволно за најголем број намени на еден автомобил. За низ град и батерии со 100км од едно полнење на батериите е доволно.

400-те километри од батерии (кај Теслата), се повеќе од доволно за најголем број намени на еден автомобил. За низ град и батерии со 100км од едно полнење на батериите е доволно.

Тоа највеќе ми остави впечаток кај Теслата, 400км на едно полнење не е малку, навечер ја уклучиш во штекер, сабајле ти е спремна.
Туку финтата со бесплатните Тесла станици не е баш во тоа што се бесплатни, туку што имаат supercharger-и поставено. Можеш да добиеш линија со 350 и кусур волти со преку 50 ампера, грубо некаде можеш да наполниш 250-300 километра возење за помалку од саат време.

Инаку за градска, баш како што кажа, 100км батерија е повеќе од доволна за цел ден да возиш низ град.

Економски дали ке биде оправдано.Нормално е дека за почеток ке има заинтересирани кои ке сакаат да набават такво возило,но кога ке споредиш цената и тежината на возилото со неговата бензинска варијанта не би рекол дека ке има многу заинтересирани.....

Инаку идејата за хибриден автомобил не е од сега.И пред 70 години се размислувало да се произведе хибриден автомобил,но без некој поголем успех......

Автомобилските компании треба да се фокусираат да се најде алтернативно или трајно решение да се смени погонското гориво,а не да се прават некакви си комбинаторики........

Факт е дека после парната локомотива каде факторот на искористеност е скоро во однос 1 на 1,дизелот е иднината барем според мене.Прашање е колкав фактор на искористеност има тоа хибридно возило.Значи за вложен 1Ват енергија колку добиваш.....

Сепак се работи за хибрид.Значи не оди ни на струја ни на бензин.Е па сега договорете се .....

holy shit теслата е изгор скапа
Untitled.jpg

Ова е скоро 150илјади евра еј ,за тие пари најновиот С-класа ке си го купиш.
Сега да ми рече некој тесла с или мече с со две раце би го зел мечето

holy shit теслата е изгор скапа
Прегледај го приврзокот 76734

Ова е скоро 150илјади евра еј ,за тие пари најновиот С-класа ке си го купиш.
Сега да ми рече некој тесла с или мече с со две раце би го зел мечето

работата кај тесла S е што нема да трошиш пари за гориво, еколошки е, брз како ракета, помали трошоци за одржување итн.

Хммм.... за 125.000евра не знам колку гориво треба да истрошиш за да дојдеш на свое. Или Теслава е во истата ценовна класа како мечката од С-класа?

Мислам дека идејата со погон на струја покрај еколошкиот аспект, треба за цел да има и соодветен економски аспект. Ако сака да успее кај мнозинството купувачи.
Како и да е, мислам дека во догледно време ќе има и други понуди на пазарот. Мене лично, многу ме интересира што ќе понудат VW од овакви возила.

Ево се возбудил ко да ќе дојде некој утре да му го земе Лансерот и да му го замени со хибриден Нисан ГТ-Р.

Ако ги купуваш сите extras и Ауди А4 ќе биде над 100 000 евра.
tes.jpg

Не е прашањето, дали да се биде или не. Прашањето е кога ќе биде?
А одговорот би требало да биди: Што е можно побрзо.
Ако се продолжи во ова темпо на труење на планетата со ЦО2, за 50 години некои држави вклучително и Македонија ќе се претворат во пустини.
1 милијарда возила на бензин/дизел има во моментов. Колкав и да е процентот на искористеност на енергијата тие сепак испуштаат отровни гасови.
А за струјата ќе бидат развиени многу поеколошки начини за добивање, нема сигурно да се остане на лигнит и на ураниум.

Cenata na gorivoto e taa sto ke diktira kako ke se dvizi razvojot i dali ke se kupuvaat EV i hibridi. Neka ripne benzinot i naftata da kazeme na 5e za litar da vidis kako site ke navalat na elektricni avtomobili.
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 15:09 ---

Da ova e odlicen koncept,i mislam deka na kraj ova ke toa prifatlivo resenie za site.
Inaku za narednive 50tina godini idninata e vo vozila na zemen gas - metan, kojsto po grubi procenki go ima za najmalku vo narednive 500 godini pod pretpostavka da se site vozila na planetava prepraveni na metan. Plus i metanot vo prirodata sam se obnovuva i ne e konecen resurs kako naftata.

Да одличен концепт ама има еден проблем штом ќе се комерцијализира електрични коли тогаш сите автомеханичари ќе биде невработени ,а богами тешко да излезе крај со крај оти треба повторно да учи (електрична) механика :D

Се работи за тешки сообраќајки. Во сите случаи возачот е неповреден! Што говори за квалитетот на ТЕСЛА
Баш и јас сакав да спомнам нешто, се додека малите електрични автомобили ги прават толку грди, нема да земат замав продажбите. Имам гледано неколку концепти на мали електрични автомобили и кој од кој погрд.

Додека од друга страна пак VW прават партал, со нивните мали колички со мотори со три цилиндри, за низ град не верувам дека има нешто поекономично.
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 20:44 ---
Пред да постираш информирај се или прочитај ги постовите погоре

Единствен проблем е лимитирана автономија за движење.Да му ја мислам дали ке има струја у батерија да ја качам Стража,дали ке ми издржи до Сража,да не треба да ја буткам на Стража.......Неееееееееее,тоа кај мене не поминува дефинитивно....

Да се бара алтернатива за замена на погонското гориво кое е во моментот да,ама вакви цигански комбинации,јок бе брат.Прво возило е потешко,второ е поскапо,значи економски колку ке се исплати да земеш хибрид,итн.......

Проблемот е што ги нагрдуваат другите модели на автомобили.Уште и Ферари да поклекне и Ламборгини и крај на приказната........

Единствен проблем е лимитирана автономија за движење.Да му ја мислам дали ке има струја у батерија да ја качам Стража,дали ке ми издржи до Сража,да не треба да ја буткам на Стража.......Неееееееееее,тоа кај мене не поминува дефинитивно....

Да се бара алтернатива за замена на погонското гориво кое е во моментот да,ама вакви цигански комбинации,јок бе брат.Прво возило е потешко,второ е поскапо,значи економски колку ке се исплати да земеш хибрид,итн.......

Кутриот Дајмлер Бенз сега се превртува во гроб и си вели.....Немаат памет.......

само да исправам болдираниот Дајмлер и Бенз се две индвидуи Голдиб Дајмлер и Карл Бенз значи двајцата ќе се превртат :D

Хммм.... за 125.000евра не знам колку гориво треба да истрошиш за да дојдеш на свое. Или Теслава е во истата ценовна класа како мечката од С-класа?

Мислам дека идејата со погон на струја покрај еколошкиот аспект, треба за цел да има и соодветен економски аспект. Ако сака да успее кај мнозинството купувачи.
Како и да е, мислам дека во догледно време ќе има и други понуди на пазарот. Мене лично, многу ме интересира што ќе понудат VW од овакви возила.

Сега искочи голф мислам електричен + веќе се продава XL1 кој троши помалку од еден литар гориво на 100км

Проблемот е што ги нагрдуваат другите модели на автомобили.Уште и Ферари да поклекне и Ламборгини и крај на приказната........

Кутриот Дајмлер Бенз сега се превртува во гроб и си вели.....Немаат памет.......

Да не планираше да купуваш хибрид па се разочара
или акции имаш во ламборџини па се плашиш да не им падни цената? Вака кога те читам си милам дека си директно засегнат од хибридите и дека од утре само хибриди ке мора да се возат или скраја да е само електрични па нема да можиш да ги мирисаш октаните. Како да ти паднала продажбата на марка возила па ете ти видно изреволтиран реши тука да ја споделиш твојата мака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom