Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
Дали можи некој да ми кажи дали сите контролери кои се произведени од Микрософт можат да се користат на конзолата или само оние кои се наменети за иксбокс? И ако може да дадете некаков предлог каков контролер да купам (се разбира поевтин од оние оригиналите) доколку постојат такви контролери. Ви благодарам.

http://www.zavvi.com/games/games-accessories/xbox-360-wireless-controller-white/9995967.html

Еве порачај си од овде :). 23.95 фунти + 2.35 фунти за поштарина. Странава е иста како сендит, од Англија се и пуштаат во МК :). Вкупно ќе ти дојде околу 1800-1900 денари.

За колку време ти стигаат ствари од Sendit? Јас нарачав 3Д цвикери прошлиот вторник, ги нема уште.

За колку време ти стигаат ствари од Sendit? Јас нарачав 3Д цвикери прошлиот вторник, ги нема уште.

Ако не ти стигнат до понеделник иди во пошта провери дали има пратка за тебе зошто немаш поим какви неспособни луѓе има таму. Не еднаш имаат заборавено да ми пуштат известување за пратка, еднаш ме коштаа преку 100 евра зошто пратката ја вратија назад... Значи УЖАСНО неспособни луѓе има таму!

Ако не ти стигнат до понеделник иди во пошта провери дали има пратка за тебе зошто немаш поим какви неспособни луѓе има таму. Не еднаш имаат заборавено да ми пуштат известување за пратка, еднаш ме коштаа преку 100 евра зошто пратката ја вратија назад... Значи УЖАСНО неспособни луѓе има таму!

И мене ме имаат сјебано еднаш вака, среќа пратката беше евтина. Морони бре. Пази, на таа тетката и викам "Отвори компјутерот, побарај ме да видиш дека сум примил пратка".

А она ПАЗИ што ми вика! - "Дечко, абе информации чуваме еве во тетраткава, ама само за последните 2-3 дена!"

Господ знае само колку пратки губат месечно.........Треба да им се удри една тужба да им дое памет.

Decki so e podobro da zeme Xbox360 Elite ili Arcade ili noviot sega so izleve dali ke ima nekoja razlika

Еве една убава работа. Remedy за 2те dlc за Alan Wake кој доагаат оваа година ке наплакаат по 7$ или 560 МС поени , тоа е прилично ефтино за dlc и мислам дека е едно од најефтините. За тој што ја има оригинал првата е бесплатна :smir: Секоја епизода ке трае одприлика 90тина минути (колку и првите шест) и првата ке се вика Тhe Signal која продолжува после 6тата епизода и доага на 27 јули , а втората ке дојде некаде при крај на оваа година и ке се вика The Writer. Source: http://www.joystiq.com/2010/06/17/alan-wake-dlc-episodes-priced-at-7-each/

Decki so e podobro da zeme Xbox360 Elite ili Arcade ili noviot sega so izleve dali ke ima nekoja razlika

Вака повеќе ќе ти се исплати да си почекаш и да го земеш новиот.

За разлика да има..........новиот хвох има 250ГБ хард диск и вграден ви-фи(плус е нов модел помалце грее,не звучи како ЏЕТ! доста е тивок и е значително помал и за на крај изгледа подобро)...........Xbox360 Elite......има 120ГБ Х.Д. и нема вградено би-фи(е сега за пиратерија...Elite-от веќе можеш да си го купиш чипуван....додека за новиот модел ке треба малце да почекаш).......Arcade...не би ти го препорачал....иако се очекува да му падне уште цената....сепак за ХДД,би-фи и др. ке се утепаш давајки пари....што на крај ке те фати колку Elite или колку новиот хвох.

Јас лично само што ке дојдам до некој денар ке си го земам новиот.

П.С.Размисли убаво за да не си се каеш покасно.

Mi treba pomos zedov Xbox360 Elite hakuvano i sega nemozam da snimam igri na CD ki snimam vo nero no potoa ne mi gi cita e sega dali treba vo posebna programa da se snimat za Xbox zosto imam PS2 ama ne e isto tamo samo Iso file i tolko ke moze li nekoj da mi objasni fala odnapred

Mi treba pomos zedov Xbox360 Elite hakuvano i sega nemozam da snimam igri na CD ki snimam vo nero no potoa ne mi gi cita e sega dali treba vo posebna programa da se snimat za Xbox zosto imam PS2 ama ne e isto tamo samo Iso file i tolko ke moze li nekoj da mi objasni fala odnapred

Оди наназад некој 10-20 страни, имам објаснато.

Probav so Img Burn ama koga zedov da ja snimam mi bara dvd file i drugo nesto sto znaci toa Pal ili Region free sto go pise na nekoi igri

Probav so Img Burn ama koga zedov da ja snimam mi bara dvd file i drugo nesto sto znaci toa Pal ili Region free sto go pise na nekoi igri

Вака сега. Повеќето игри што ги спушташ треба да имаат .dvd фајл заедно со .iso фајлот. Меѓутоа, ако го немаш тој фајл ќе го направиш следново.

1.Пушти ImgBurn.
2. Оди горе Tools->Settings ќе ти се отвори нов прозорец.
3. Горе кликни на Write.
4. Сега десно имаш Options и под него пишува Layer Break (for DL Media). Кликни на User Specified и напиши ги следниве бројки кај Sectors in L0: 1913760
5. Кликни ОК.
6. Сега оди Write Image File to Disc.
7. Стави го .исо фајлот и намести брзина 2.4x (најсигурно е). И немој да купуваш евтини DL дискови. Земај Вербатим.

За второто прашање, ПАЛ се сите Европски игри (европската верзија) и работаат само на европски 360 конзоли, додека НТСЦ е америчката верзија и тие игри работаат на амерички 360 конзоли. Region Free игрите работаат на двете конзоли. Ако ја имаш купено твојата конзола од тука, значи имаш ПАЛ верзија. На твојата 360ка ќе работаат ПАЛ и Region Free игрите.

Enjoy your 360 :)

Druze fala nogo bide rabota snimah na poslednoto cd 5 unistih ama dobra e.a kak sa instalire igra na Xbox izvini taka

Druze fala nogo bide rabota snimah na poslednoto cd 5 unistih ama dobra e.a kak sa instalire igra na Xbox izvini taka

Хммм ако ми текнува добро, кога ќе го ставиш дискот, ќе ти се пушти играта. Исклучи ја, па во менито каде што се пушта играта, стегни на Y и имаш тука Install To Hard Drive или слично.

Хммм ако ми текнува добро, кога ќе го ставиш дискот, ќе ти се пушти играта. Исклучи ја, па во менито каде што се пушта играта, стегни на Y и имаш тука Install To Hard Drive или слично.

Мислам дека прашањето му е како се режат игрите на цд.:smir:

Бтв дали ќе ми ги наведи некој по ред продолженијата од ГТА4 како одат и дали се нови сценарија или сосема нови игри?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom