Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ја у ствари сум фан на Нинтендо. Но, со текот на годините Нинтендо почна да си ја покажува својата скриена педофилска страна и како ЕмЏеј (Бог да го прости) отиде да си игра само со деца.
Така и ја морав да си играм со други, што се на моја возраст. Не сум некој посебен фан ни на ПиЕс ни на ЕксБокс (и двете ги купувам).
Оваа корпорацијска политика на еМеС не ме прави Сони-фан, туку само M$-антагонист.
Нека го тргнат кинетиксот и камерата и нека ја спуштат цената за 200 долари и ќе бидат одприлика, на исти стартни позиции со Сони.

Kолку толку имаат наслови од ЕА, Ubisoft, Warner Bros, Eidos и др. + наслови како Bayonetta 2 која нема шанси да се префрли на друга платформа, Х од творците на Xenoblade. Проблемот е што се уште слаби по број на игри, а новите делови на нивните ексклузиви ќе се појават дури следната година.

Чудна работа, Нинтендо можеби е инфериорен во однос на двата џина, но Sony и M$ многу сакаат да им ги копираат изумите. Прво со wiimote па се лансираа PS move и Kinect, па сега и со опцијата да играш игри на wiiu таблетот кога не си пред тв - SONY го копира истото на Vita.

Сега кога и официјално е потврдено дека после PlayStation 4, и Xbox One ќе биде регионски независна конзола, односно дека видео игрите за PlayStation 4 или за Xbox One кои ќе ви ги донесе мама/тато, бато/дада, другар/другарка, вујче/вујна, стрико/стрина, другар/другарка, братучед/братучеда или било кој друг од Велика Британија, Германија, Франција, Италија, Шпанија, Америка, Азија, Австралија, Јапонија, Кина, Русија, Индија, Јужна Америка, Африка или од било кој друг дел од светот, ќе можете да ги играте на било која PlayStation 4 или на било која Xbox One конзола, без разлика каде истата е произведена, од каде е испорачана, каде е купена и каде истата се користи.

Единствено Нинтендо немаат најавено планови за менување на ваквите ограничувања кај нивната конзола Nintendo Wii U, која беше пуштена во продажба во ноември 2012, а од која досега се продадени над 3.45 милиони примероци.

Но затоа Нинтендо може да се пофали дека членството на Nintendo Network е бесплатно, а со тоа и играњето на Интернет на Nintendo Wii U е бесплатно, за разлика од PlayStation Plus и Xbox Live Gold, кај кои мора да се плати членство за да може да се игра на Интернет на PlayStation 3 и PlayStation 4, како и на Xbox 360 и Xbox One.

• Без онлајн проверување
  • Користени игри
  • Region Free
Ако на сето тоа го додадеме перфектниот Е3 на со одличните игри, нема што да се зборува повеќе.
Xbox one here i come....
3:00 на видеото :drk:, го сакам во дневна, и сакам цел свет да ме шпионира преку кинект да бидат малце љубоморни.

и што волан со педаљи тоа одамна е веке излезено

Не баш важна вест за КИНЕКТираните од типот на Џои, но не и баш пријатна за поконзервативните, да не речам постаромодните гејмери кои повеќе преферираат слушалки.

Xbox One нема да доаѓа со слушалка, истата ќе мора дополнително да се купи.

Оваа вест останува не баш пријатна и за поконзервативните, да не речам постаромодните корисници на Xbox 360 кои повеќе преферираат слушалки, бидејќи Xbox One нема да работи со слушалки за Xbox 360.

И понатаму стојам на ставот дека Мајкрософт му копаат гроб на Xbox One поради високата цена која произлегува од задолжителната употреба на Kinect.

Токму поради незадолжителната употреба на PlayStation Eye, односно на PlayStation Camera, која нема да доаѓа со PlayStation 4 и ќе може дополнително да се купи, PlayStation 4 е поевтин од Xbox One, кој е поскап токму поради задолжителната употреба на Kinect.

Како шлаг на тортата, Мајкрософт воопшто не планираат да им ја олеснат работата на производителите и на дизајнерите на додатоци за Xbox One, без разлика дали станува збор за контролер, слушалки, волан или било кој друг додаток за Xbox One, истиот ќе мора да добие дозвола и амин за употреба со Xbox One од страна на Мајкрософт, а дозволата нема да биде баш евтина, а со тоа и самиот додаток за Xbox One нема да биде баш евтин за продажба.

http://www.ign.com/articles/2013/06/25/xbox-one-will-not-include-a-headset

Xbox One Will Not Include a Headset

June 25, 2013

by Mitch Dyer

Sorry, say that again.

Microsoft has confirmed to IGN that Xbox One will not come bundled with a headset, as per Xbox 360 tradition. Instead, Microsoft points to Kinect's "highly sensitive multi-array microphones designed to enable voice inputs and chat as a system-level capability, both in-game and with Skype and other experiences."

If you want a standard Microsoft Xbox One headset (which Microsoft calls "a must-have," ironically), you'll have to purchase it separately. Additionally, Turtle Beach headsets and Polk headphones will be available following the console's launch. For context, Sony doesn't default to packing a headset with PlayStation hardware, but the PlayStation 4 is bundling a mono earpiece and mic.

Xbox One launches this November for $500, and is still available for pre-order.

http://www.ign.com/articles/2013/05/22/xbox-one-incompatible-with-current-gaming-headsets

Xbox One Incompatible with Current Gaming Headsets

May 22, 2013

by Scott Lowe

New proprietary data port makes current-gen products obsolete.

Of the many details that began to trickle out of Microsoft's Xbox One reveal, the next-gen console's controller accessory port went largely unnoticed, but its inclusion could have a lasting impact for players. As we learned during our hands-on session, the new controller will come equipped with a new, proprietary data port that replaces the chat cable connector found on the current generation, which a trusted source tell us will make the system incompatible with existing gaming headsets, including high-end audio products like those made by Astro Gaming, Turtle Beach, Tritton, and others.

While game audio will be available through the system's optical port, in order to support chat communications, headsets will be required to make use of the new connection type. While it's possible that either Microsoft or third-party makers could develop an adapter to offer backwards compatibility, we're told that the new port is part of a larger strategy to gain control over the accessory market. Manufacturers will not only need to develop entirely new products for the new connection standard, but use licensing and authentication protocols from Microsoft, potentially driving up costs for consumers. The licensing program could also limit the variety and competitive nature of the accessory market since all manufacturers would be required to adhere to Microsoft's terms.

On the other hand, the proprietary format could offer significant improvements to the chat audio experience. The new data port reportedly supports stereo audio, potentially for the purpose of delivering game audio directly from the controller or simply boosting mono chat audio in the current-gen to stereo. In the case of the latter, stereo chat audio could lead to virtualized directional communications, allowing players to hear where a nearby player is speaking from — a feature currently found in PC titles like ARMA 2.

When reached for comment, Microsoft representatives didn't explicitly state that current hardware was incompatible, but rather that the company was focusing on new devices:

" We are working with 3rd party headset manufacturers to create new headsets that will take full advantage of the Xbox One technology," company representatives said. "We will share more details in the future. "

It's also unclear is whether Microsoft is currently developing a headset solution of its own or will instead utilize the Kinect's noise cancellation and player detection technology to serve as the primary chat receiver.

Be sure to check out more information on the Xbox One Wiki:

More Info on the Xbox One Controller
Xbox One Hardware Specs
List of all Known Xbox One Games

НЕМА СЛУШАЛКИ? НЕ ГО КУПУВАММММ !!!!

:pos: :pos::pos::pos:

А сони даваат слушалки најобични, како тие од телефоните.....

Pih slusalki ko slusalki a imalo a nemalo. Obicno banana pince ke pojdam od pazar ke si kupam....
Auuuu zaboraviv Microsoft ima specijalni proprietary jack na koj se priklucuva headset samo od Microsoft.
Huh sreka sto Microsoft ne pravea televizori inaku ke trebase i nivni televizor da kupuvam za da ja priklucam konzolata :pos:

Како шлаг на тортата, Мајкрософт воопшто не планираат да им ја олеснат работата на производителите и на дизајнерите на додатоци за Xbox One, без разлика дали станува збор за контролер, слушалки, волан или било кој друг додаток за Xbox One, истиот ќе мора да добие дозвола и амин за употреба со Xbox One од страна на Мајкрософт, а дозволата нема да биде баш евтина, а со тоа и самиот додаток за Xbox One нема да биде баш евтин за продажба.
Рестриктивната политика кон третите страни, кои произведуваат хардврески додатоци и игри, не е ништо ново во светот на конзолите и обично се случува заради корпорациска алчност. Односно, основната компанија сака уште поголем дел од целиот колач (иако и така најголемиот дел од колачот тие го земаат). не верувам дека ова не некого не му е јасно.
Но,исто така, искуството покажува дека ваквата политика, кога е неумерена обавезно води кон неуспех.

Мајкрософт би требало, екстремно внимателно да ги бира следните потези.

НЕМА СЛУШАЛКИ? НЕ ГО КУПУВАММММ !!!!

:pos: :pos::pos::pos:

А сони даваат слушалки најобични, како тие од телефоните.....

Купувал/не купувал, твои пари, твој личен избор, крај на приказната.

Сони слободно можат да даваат какви сакаат слушалки, и тоа си е нивен избор, какви се слушалките е помалку важно во споредба со цената и фактот дека сепак доаѓаат со PlayStation 4.

Не знам дали сите КИНЕКТирани се како тебе, или само ти секогаш кога ќе наидеш на било каква критика кон Xbox конзолите, веднаш реагираш со критика кон PlayStation конзолите од тотално непозната причина, наместо да го оправдаш потегот на производителот на конзолата која ја фаворизираш.

Pih slusalki ko slusalki a imalo a nemalo. Obicno banana pince ke pojdam od pazar ke si kupam....
Auuuu zaboraviv Microsoft ima specijalni proprietary jack na koj se priklucuva headset samo od Microsoft.
Huh sreka sto Microsoft ne pravea televizori inaku ke trebase i nivni televizor da kupuvam za da ja priklucam konzolata :pos:

Треба да му бидеме благодарни на Бога бидејќи на Мајкрософт сеуште не им текнало да почнат да нудат Интернет пристап, па да мора да се користи исклучиво Интернет од Мајкрософт за Xbox Live.

Или уште полошо, замисли да им текне да почнат да произведуваат и да дистрибуираат електрична енергија, дури тогаш што би ги чекало корисниците на Xbox конзолите, а можеби и корисниците на персоналните компјутери кои користат Windows оперативен систем.

Рестриктивната политика кон третите страни, кои произведуваат хардврески додатоци и игри, не е ништо ново во светот на конзолите и обично се случува заради корпорациска алчност. Односно, основната компанија сака уште поголем дел од целиот колач (иако и така најголемиот дел од колачот тие го земаат). не верувам дека ова не некого не му е јасно.
Но,исто така, искуството покажува дека ваквата политика, кога е неумерена обавезно води кон неуспех.

Мајкрософт би требало, екстремно внимателно да ги бира следните потези.

Кажи му го тоа на Џои КИНЕКТираниот.

Зошто да ги поздравам на Сони? Дека ставиле во пакетот моно слушалки од вредност од 2$? За деца како тебе да го купат и да се радуваат дека добиле и слушалки?

И нема врска со перење пари, кавлитетот е во прашање. Си бараат стандарди, и тие треба да се имаат ако сакаш да правиш додатоци за хбох.

Тоа не е од сега така, така секогаш било....
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 19:44 ---
П.С

Реди @ пред џои кога ме тагираш да ми стини нотификација :)
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 19:45 ---
PS4-Headset.jpg

Ете се слушалките.

Зошто да ги поздравам на Сони? Дека ставиле во пакетот моно слушалки од вредност од 2$? За деца како тебе да го купат и да се радуваат дека добиле и слушалки?

И нема врска со перење пари, кавлитетот е во прашање. Си бараат стандарди, и тие треба да се имаат ако сакаш да правиш додатоци за хбох.

Тоа не е од сега така, така секогаш било....

П.С

Реди @ пред џои кога ме тагираш да ми стини нотификација :)

PS4-Headset.jpg

Ете се слушалките.

Настрана мојата возраст која е доста голема за да ме етикетираат како дете, за волја на вистината понекогаш навистина посакувам да се вратам во детството, но сепак во одбрана на ставовите на децата, треба да го земеш во предвид фактот дека и децата играат видео игри, односно дека и децата се потрошувачи, и тоа потрошувачи кои трошат доста повеќе во споредба со возрасните, и тоа пари кои не се нивни, доколку досега не знаеше.

А кога сме кај децата, се додека Мајкрософт не ги смени правилата и условите за користење на Xbox One, очигледно децата на големо беа возбудени од правилата и условите за користење на PlayStation 4, над 30.000 однапред нарачани PlayStation 4 конзоли наспроти помалку од 8.000 однапред нарачани Xbox One конзоли, е доста завидлива бројка, никогаш не ги потценувај децата, погледни во најблиските продавници за кукли, барбики, роботи, коли и слични играчки за деца и ќе ти стане јасно дека децата дефинитивно се фактор во забавната индустрија.

Кој рече да ги поздравиш Сони ?

Држи се до темата Xbox One, а ако сакаш да коментираш за PlayStation 4, коментирај во соодветната тема за PlayStation 4, и ти благодарам за одговорот кој нема никаква поврзаност со квалитетот кај Xbox One, туку чисто со желбата за профит на Мајкрософт.

Од твојот одговор дојдов до заклучок дека морам да го повлечам мојот став дека ова со слушалките и не е толку важна вест за КИНЕКТираните како тебе, бидејќи очигледно и најситните критики кон Xbox конзолите ги потпалуваат КИНЕКТираните како тебе.

Фала му на Бога, чудата никогаш нема да запрат, а Xbox One нема да биде исклучок.

На официјалниот Твитер профил на службата за техничка поддршка за Xbox на Мајкрософт, на 26 јуни 2013 е објавено дека иако Xbox One нема да доаѓа со слушалка, сепак Мајкрософт бараат начин за поврзување на постоечките слушалки кои доаѓаат со Xbox 360, со контролерот кој ќе доаѓа со Xbox One.

Овие Мајкрософт се повеќе ме потсетуваат на нашава родна татковина Македонија, земјата на чудата, традиционално 3 напред, 2 назад. :D

http://www.ign.com/articles/2013/06/27/xbox-360-headsets-may-work-with-xbox-one

Xbox 360 Headsets May Work With Xbox One

June 27, 2013

by Mitch Dyer

Hang onto your Xbox 360 gear.

Xbox One won't bundle a headset in the box, but Microsoft is seeking a way to let Xbox 360 headsets work with the new console's controller. The sometimes-reliable Xbox Support stated on Twitter this week that the company was looking into an adapter that enable cross-generational functionality, which Microsoft has confirmed to IGN.

"Xbox plans to develop solutions in the near future to allow consumers to connect many brands of wired gaming headsets to the Wireless Controller for gaming and chat audio," an Xbox representative told IGN. “The Wireless Controller has been redesigned to allow for higher data transfer speed between the controller and the console. This also required creating a new expansion port design for headsets and future controller add-on devices which is different from a standard audio plug input."

Indeed, it seems your Xbox 360 headset will be compatible with Xbox One after all. It remains to be seen if the solution will come in the box in place of a headset, or be sold separately.

Овие Мајкрософт се повеќе ме потсетуваат на нашава родна татковина Македонија, земјата на чудата, традиционално 3 напред,, 2 назад. :D
Јок, полоши се дури и од тоа. M$ иде 2 напред, 3 назад.

0001er4576yryryt6yreryfdgfd.jpg

Се деси со батево замина

0001er4576yryryt6yreryfdgfd.jpg

Се деси со батево замина

Прерано е да се шпекулира дали си заминува бидејќи бил под притисоци на Мајкрософт или своеволно си заминал.

На крајот на краиштата, и менаџерот кој беше задолжен за развојот на Windows 8 си замина накратко откако Windows 8 излезе во продажба, а земајќи ја во предвид слабата продажба на Windows 8, не е тешко да се најде причината зошто типот си замина од Мајкрософт.

Дали и Дон Матрик си заминува бидејќи на Мајкрософт им треба одговорен виновник за лошата репутација која Xbox One ја стекна во мај 2013 и во првата половина на јуни 2013, или своеволно си заминува бидејќи од 8 јули 2013 ќе стане генерален директор на Zynga, допрва ќе дознаеме.

Факт е тоа дека своевремено бил надлежен за франшизи како што се Need For Speed, Harry Potter и The Sims.

Кога почнал да работи за Мајкрософт во 2007 година, Xbox Live броел над 10 милиони регистрирани корисници, а сега во 2013 кога Дон Матрик си заминува од Мајкрософт, Xbox Live брои над 70 милиони регистрирани корисници, многумина во Мајкрософт отворено и јавно на него му ги припишуваат успесите и профитот кои им ги донесе Xbox 360.

Но останува фактот дека со своите изјави за време на E3 2013, Дон Матрик буквално ја исплука гејминг заедницата, дали го направи тоа со цел да го одбрани својот производ, или навистина го мислеше тоа што го спомна, допрва ќе дознаеме, но би излажал ако кажам дека ќе го жалев ако го отпуштеа наместо да поднесеше оставка.

Не знам дали е жртвено јагне или своеволно си заминува од Мајкрософт, но знам дека типов и должи извинување на гејминг заедницата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom