Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Колку ве има ?? се бројат на прсти или повеке сте???

Кога бев пред месец дена во ТНТ ИТ Маркет, ми кажаа дека цената на Xbox One и понатаму е 36.999 денари и ми потенцираа дека конзолите ги превземаат од Академска Книга, односно од Гејм Он.

Доколку нешто се сменило во изминативе месец дена, тогаш можеби ја продаваат конзолата по пониска цена, во спротивно, барем за Xbox One знам дека пред месец дена цената и понатаму беше непроменета и повисока за 100 евра повеќе од цената по која конзолата се продава во Европа - 499 евра.

Прашано во гејм он:
XBOX ONE - 31 999 ден.
PS4 - 24 999 ден.

Прашано во гејм он:
XBOX ONE - 31 999 ден.
PS4 - 24 999 ден.

Убаво што им текнало на Гејм Он да почнат да ги продаваат конзолите по истите цени по кои конзолите се продаваат во Европа.

Но останува фактот дека се скапџии и дека не се откажуваат од екстра профит кога нешто ново излегува во продажба.

Речиси сите видео игри кои ги има на продажба во Академска Книга, односно во Гејм Он, а ги има на продажба и во Југотон и/или во Пан Европа, поскапи се во Гејм Он отколку во останатите продавници.

некој овде кој има Х бох, имам еден 25 карактен код мислам дека е во вредност од 59 долари, пишете ми пп

Целосната конференција на Мајкрософт на E3 2014.

Нека го намалат малкучка па ке се земе едно, сеа не ми се дава 32.000

вчера прашав во тнт маркет таму е па 36.999 не се нормални

вчера прашав во тнт маркет таму е па 36.999 не се нормални

Е па истите тие ТНТ ИТ Маркет ги превземаат Xbox One конзолите од Академска Книга, односно од Гејм Он.

Барем така тврдат тие, колку е вистина тоа што го тврдат, не знам.

Очигледно или Академска Книга објавуваат едни цени, а продаваат по други цени, или ТНТ ИТ Маркет не сакаат да останат без кајмакот од продажбата на Xbox One па ја пумпаат цената на конзолата која за жал, нема официјален дистрибутер и/или дилер во Македонија.

Во СЕТ Компјутери имаат на лагер посебно издание на Xbox One кое доаѓа со видео играта Titanfall и со Kinect, по цена од 35.990 денари.

Повторно станува збор за неоправдана цена, бидејќи на Amazon истото ова издание се продава по цена од 499 американски долари во Северна Америка, односно 499 евра во Европа.

http://set.com.mk/Computers-IT/Gami...ect-your-Xboxcable-or-satellite-box-to-y20219

Последно уредено:
@Dexter26 кажи ми ако знаеш чита ли MKV фајлови чудово?

+ има ли некој дилерски ценовник во Сет да видиме колку кошта по дилерска цена чудово ако воопшто се дава по дилерска

@Dexter26 кажи ми ако знаеш чита ли MKV фајлови чудово?

+ има ли некој дилерски ценовник во Сет да видиме колку кошта по дилерска цена чудово ако воопшто се дава по дилерска

Претпоставувам дека може, бидејќи доаѓа со BluRay читач и наменет е исклучиво за LCD и плазма телевизори со влезна HDMI порта, што ја прави повеќе од возможна веројатноста Xbox One да поддржува MKV датотеки.

Јас немам дилерски ценовник од Сет Компјутери, ниту знам како да дојдам до таков ценовник.

Пусти Мајкрософт, повторно компјутери наместо конзоли на саем за видео игри.

На саемот за видео игри Gamescom 2014, кој се одржа од 13 август 2014 до 17 август 2014, исто како на саемот за видео игри E3 2013, Мајкрософт повторно вели едно, но прави друго.

Им вели на гејмерите дека видео игрите изложени на нивниот штанд ги играат на Xbox One конзоли, но праксата вели дека гејмерите играле на компјутери со NVIDIA GeForce графички картици, што е сосема поинаку од хардверската архитектура на Xbox One, кој користи графички хардвер од AMD, а како сол на раната, компјутерите користат Windows 7 оперативен систем.

http://www.slashgear.com/xbox-one-gamescom-demoes-were-played-on-windows-gaming-pcs-15341348/

Xbox One Gamescom demoes were played on Windows gaming PCs

Aug 15, 2014

Chris Burns

xbox-820x420.jpg

This week a couple of photos have been shared of a Gamescom-based Indie game booth showing a "crashed" Xbox One with Windows 7 at the helm. What’s far more likely is a PC being used under the desk in this situation, the Xbox One wireless controller shown clearly wired to the box. But don’t fret - this isn’t unheard of.

Photos here from Centrum Her show an Xbox One on top of the counter. At first glance, all seems well and good.

The game Ori and the Blind Forest was being shown here as a game that’ll be coming to Xbox One soon. It’s not yet ready for demo, and it’s probably not ready to be played directly on an Xbox One unit on its own yet, either.

afwe-600x385.jpg

What’s strange is that though this game would be developed on Windows - and on a full-sized PC, of course - it would appear here that it’s running on a PC with NVIDIA graphics. The little black box in the lower right-hand corner of the display here is an update notification for NVIDIA GeForce Experience - this only appears if you have NVIDIA GeForce Experience downloaded, which wouldn't make ANY sense unless you had an NVIDIA GPU inside your PC.

geforce-600x278.jpg

The Xbox One works with AMD graphics, not NVIDIA.

What this looks like - or what most users will see it as - is Microsoft trying to hide the fact that they’re demoing games on PC, not Xbox One. Bad news.

This HAS happened before - and it’s not an industry-destroying event, and will probably blow over within a day or two.

But should it?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom