- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.273
- Поени од реакции
- 13.003
Ne se normalni so cenive
Од Академска Книга, односно Гејм Он, ги превземаат конзолите.
Прашањето е по кои цени Академска Книга им ги продава конзолите.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne se normalni so cenive
Pa sto voopsto gi zele da go prodavat ne mora po sekoja cena da go zeme, sramota e segde u evropa da e 399 evra a kaj nas 450 kako nie da sme pobogati od germancite ja se cudam i za igrive vo gejm on na disk da ja kupam mi e 3800 a digital download 3200 koj budala ke im ja kupi.vo anglija ako e digital 50 funti disk e 40 funtiОд Академска Книга, односно Гејм Он, ги превземаат конзолите.
Прашањето е по кои цени Академска Книга им ги продава конзолите.
Jas go zemav 300 evra so fifa 15 i forza 5 i 14 dena live trial od grcija i kako da bidam posle patriot koga te jebe koj stigne ovdeЦените на Xbox One во Солун
На овие цени имате -20% кога ќе направите поврат на ДДВ бидејќи конзолата ја изнесувате надвор од Грција (ЕУ).
Цените на Xbox One во Солун
На овие цени имате -20% кога ќе направите поврат на ДДВ бидејќи конзолата ја изнесувате надвор од Грција (ЕУ).
Pa sto voopsto gi zele da go prodavat ne mora po sekoja cena da go zeme, sramota e segde u evropa da e 399 evra a kaj nas 450 kako nie da sme pobogati od germancite ja se cudam i za igrive vo gejm on na disk da ja kupam mi e 3800 a digital download 3200 koj budala ke im ja kupi.vo anglija ako e digital 50 funti disk e 40 funti
и кога ке ја внесеш во македонија немаш царина сакаш да кажеш ??
Vaka go imase vo elektro world ama tamu tax free bese pola zimas ti pola kompanijata od tax free (ili global blue ili premier zavisi prodavnicata so koj raboti) sto znaci na 400 evra 25 posto ti e 100 evra od tie 100 evra 12 posto ti zima global blue 12 posto ti sto e 50 evra i si gi podigas kaj nas tuka od global u trgovski ili na granica vo free shop e sea jas go zemav od plasio.gr tie nemaat sorabotka so niedna tax free sluzba zatoa moras da izlezes i da vlezes vo grcija pak megutoa ne ti zema nikoj provizija zemas full 25 posto jas dadov na prijatel sto odese da mi gi zeme. Na granica ne ti mozat nisto do 500 evra proizvod a plus za edno parce i poskapo da e nema problem jas licno zosto nemav mesto vo kolata na predno sediste mi bese
@TBRED
Прво викаш ти го зеде од пласио, после викаш пријател ти го купил, па на крај викаш ти стоел на предно седиште која е вистината сеа да не се лажеме како деца мали?
има ли некој лично што отишол во Грција и купил Xbox one ili Ps4?
@TBRED
Прво викаш ти го зеде од пласио, после викаш пријател ти го купил, па на крај викаш ти стоел на предно седиште која е вистината сеа да не се лажеме како деца мали?
има ли некој лично што отишол во Грција и купил Xbox one ili Ps4?
http://www.globalblue.com/destinations/greece/tax-free-shopping-in-greece/Не знам како е во Гејлада, но знам дека кога бев во Германија во 2007 година, во самата продавница издаваа Tax Free потврди и со тие потврди на граница им ги враќаа парите од данокот на тие со кои патував и кои купуваа фотоапарати и слични електронски уреди.
А кој колкав процент земал, не знам.
Дали некој од вас ума купено Xbox 360 со кинект? Пустиве не дозволуваат во Македонија да се купи а таму е 300 долари а кај нас 30 000 ¯-¯