Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Од Академска Книга, односно Гејм Он, ги превземаат конзолите.

Прашањето е по кои цени Академска Книга им ги продава конзолите.
Pa sto voopsto gi zele da go prodavat ne mora po sekoja cena da go zeme, sramota e segde u evropa da e 399 evra a kaj nas 450 kako nie da sme pobogati od germancite ja se cudam i za igrive vo gejm on na disk da ja kupam mi e 3800 a digital download 3200 koj budala ke im ja kupi.vo anglija ako e digital 50 funti disk e 40 funti

Pa sto voopsto gi zele da go prodavat ne mora po sekoja cena da go zeme, sramota e segde u evropa da e 399 evra a kaj nas 450 kako nie da sme pobogati od germancite ja se cudam i za igrive vo gejm on na disk da ja kupam mi e 3800 a digital download 3200 koj budala ke im ja kupi.vo anglija ako e digital 50 funti disk e 40 funti

Во повеќе наврати имам коментирано за Академска Книга, односно Гејм Он, на форумов, и ќе продолжам да коментирам:

ДРЖЕТЕ СЕ НАСТРАНА ОД АКАДЕМСКА КНИГА, ОДНОСНО ГЕЈМ ОН - ОСВЕН АКО ПРОДАВААТ РЕТКИ ВИДЕО ИГРИ КОИ ГИ НЕМА НА ДРУГО МЕСТО

Бидејќи се толку гладни и жедни по пари, дури и на својот официјален Фејсбук профил им оневозможуваат на членовите кои ќе упатат негативни критики кон нив да можат да коментираат во иднина.

Како мене на пример, им објавив коментар за една видео игра кога истата излезе во продажба, а по многу пониска цена може да се купи од Југотон или од Пан Европа, па затоа повеќе не можам да коментирам на нивниот Фејсбук профил.

Ете колку Академска Книга, односно Гејм Он, се расположени и подготвени за туѓи критики.

За волја на вистината, јас и понатаму купувам од кај нив, но само ако тоа што го продаваат не е премногу скапо и само доколку го нема на ниту едно друго место во Скопјево и ако не се очекува во блиска иднина да пристигне на залиха во Југотон или во некоја друга продавница.

и кога ке ја внесеш во македонија немаш царина сакаш да кажеш ??

Па доколку е за време на туристичка сезона, кога ќе се набилдаат гужвите на граничните премини, кој ќе има време да ги проверува сите возила и да царини купени производи ?

Мислам дека речиси ич не вршат царинење на производи купени од соседната држава, но тоа е само моето лично мислење, јас никогаш не сум бил ниту во Гејлада, ниту во било која од соседните држави, со исклучок на Србија, низ која само имам поминувано и правено паузи по пат, но никогаш не сум престојувал таму, ниту сум купил нешто од таму.

@Dexter26 хмм ете го купувам од Грција 399евра -20ддв = 320евра кој ми го врака ддв на граница или ?

@TBRED ајде ти кажи како успеа да го земеш за толку пари и каде се врака ддв од купениот производ.[DOUBLEPOST=1413303838][/DOUBLEPOST]Со кола да со иде 100евра, бензин зелен картон патарина...плус ако ти го начукаат нашиве со царина има да те кошта 600 евра.

Последно уредено:
@Dexter26 хмм ете го купувам од Грција 399евра -20ддв = 320евра кој ми го врака ддв на граница или ?

@TBRED ајде ти кажи како успеа да го земеш за толку пари и каде се врака ддв од купениот производ.
Vaka go imase vo elektro world ama tamu tax free bese pola zimas ti pola kompanijata od tax free (ili global blue ili premier zavisi prodavnicata so koj raboti) sto znaci na 400 evra 25 posto ti e 100 evra od tie 100 evra 12 posto ti zima global blue 12 posto ti sto e 50 evra i si gi podigas kaj nas tuka od global u trgovski ili na granica vo free shop e sea jas go zemav od plasio.gr tie nemaat sorabotka so niedna tax free sluzba zatoa moras da izlezes i da vlezes vo grcija pak megutoa ne ti zema nikoj provizija zemas full 25 posto jas dadov na prijatel sto odese da mi gi zeme. Na granica ne ti mozat nisto do 500 evra proizvod a plus za edno parce i poskapo da e nema problem jas licno zosto nemav mesto vo kolata na predno sediste mi bese
ako nekoj zeme neka pise uste nemam prijatel na live:)

Последно уредено:
@TBRED
Прво викаш ти го зеде од пласио, после викаш пријател ти го купил, па на крај викаш ти стоел на предно седиште која е вистината сеа да не се лажеме како деца мали?

има ли некој лично што отишол во Грција и купил Xbox one ili Ps4?

@TBRED
Прво викаш ти го зеде од пласио, после викаш пријател ти го купил, па на крај викаш ти стоел на предно седиште која е вистината сеа да не се лажеме како деца мали?

Не знам како е во Гејлада, но знам дека кога бев во Германија во 2007 година, во самата продавница издаваа Tax Free потврди и со тие потврди на граница им ги враќаа парите од данокот на тие со кои патував и кои купуваа фотоапарати и слични електронски уреди.

А кој колкав процент земал, не знам.

@TBRED

beb5fa4e4f280aebfebd663b585721a6.jpg

За побрзо да ви одговорам ви пишував од мобилен и можеби не сум бил нај јасен.Што не ти е јасно? Јас го купив сам на вракање од одмор за да не се вракам пак му ја дадов белешката на пријател да ми ги подигне парите од пласио, што не тие јасно стварно незнам.Ако некој го интересира нешто на пвт нека пише а со тебе 12345 сум завршил.

Последно уредено од модератор:
Не знам како е во Гејлада, но знам дека кога бев во Германија во 2007 година, во самата продавница издаваа Tax Free потврди и со тие потврди на граница им ги враќаа парите од данокот на тие со кои патував и кои купуваа фотоапарати и слични електронски уреди.

А кој колкав процент земал, не знам.
http://www.globalblue.com/destinations/greece/tax-free-shopping-in-greece/
Било каде во ЕУ ако продавницата има склучено договор со некоја од tax free компаниите парите ги земаш одма на граница или кога ке стигнеш во твојата држава, мегутоа ти зема пола од сумата заради тоа што ги подигаш одма парите.
Доколку нема склучено договор со неидна tax free компанија мораш да се вратис сам да ги земеш и поради тоа што нема посредник во целата ситуација си ја земаш целата сума од 25 посто.

Во e-shop.gr исто се враќаш да го подигнеш ДДВ-то, и така ги земаш полните 23% ДДВ.

399е - 91.77е (ДДВ) = 307.23 евра

2 пати со бусче до солун = 1300 ден вкупно
2 х 1.5 евра 1часовна карта за градски автобус (за да стигнеш до e-shop). = 3 евра
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23 евра трошок

Ако идеш со Мајбах може и 1200 евра да ти искочи пат до Солун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom