Хамбургерот од „Седмица“ си иба мамата

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Уште не знаете вие што е јадење :D

Во Чаир, карши Јахја Паша, се наоѓа Hamza Dyner, такво месо/динер не можете да најдете никаде во Скопје, а пак сосот е приказна за себе. Ако навистина сакате да јадете вкусно, навистина вреди да пробате, може има тука и други членови кои што пробале, а и цените не се кој знае што.:)
 
Хммм можеби.. Вкусно - да, но два залака и после аш и тоа „само за 130 денари.... хмммм.. Боље донер ќе нарачам. Мада не знам за донеров како стојат работиве.
 
Само сендвич со 2 виршли од Кинг бургер јадам, ништо друго. 80 денари е, за тие пари доволно. А во Седмица имав јадено трипати, од кои третиот пат ме опердашија за 80 денари повеќе, објаснувајќи дека помфритот од сендвич е +40 денари (иако на менито јасно стоеше дека во цената влегува и помфритот), и оттогаш немам влезено таму, ниту планирам. Беда, мизерија...
 
Стварно сте педери, како може во ова време да ставате слики од Road House, не само лиги да почнаа да ми течат, желудникот почна да се вари сам.
П.С. дали работи ова чудово во ова време?
 
Даре, со кое право го нарекуваш ова хамбургер веќе? :D Помија не му е рамна, немам јадено од седмица од фебруари негде и не жалам воопшто.

Лебот сув, желудникот ме боли после хамбургерот од тоа сојата, штедат на кечап и мајонез, уште да ти наплаќаат и за вилушката фали.
--- надополнето: Jun 2, 2011 9:39 PM ---
П.С.

Чисто да ви доловам во Road House каков хамбургер се служи со 700 грама плескавица :D

252695_2042740755772_1461933046_32300988_7754981_n.jpg


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.188881404494930.43910.174848379231566

ЕХЕЈ!! Каде е ова? Видов на инфото на фб, но незнам каде е. Некаде во градот или настрана? И какви се цените? Ова мора да се посети.
 
Вили е обична трафика у Вили бар според мене вредат само сосовите чикенот е каде каде подобар во седмица за пофрмитот не збориме. Цените се исти со тоа што ако идеш за плескавица подобра комбинација ти е седмица ради помфритот и кечапот и мајонезот во Вили нема да имаш такво задоволство.

Точно е дека у Вили сосовите го прават сендвичот, у Вили сум јадел неколку пати денски и не ми се свиѓа нешто посебно, онака, али затоа навечер, накај 3/4, после искачање, пивнат, мислам дека прсти ќе излижам, иако практикувам ретко да јадам касно.
 
Ова Road House ми изгледа како биртија во која седат пензионери.
 
Пред 2 недели јадев у 7ца и за последен пут. Лепчето буквално ми се распадна во раце.

Незнам колку од вас паметат на времето беше 60 или 70 денари хамбургер неможам точно да се сетам. тоа беше негде пред околу 9-10 години.
Беше само таа 7ца во центар и се чекаше навечер по 30-40 минути да стигнеш на ред за да купиш нешто.
Од тогаш навака скоро секое лето после оној нивни одмор што им е 10 денари е поскап хамбургерот а е погрд.
Тогаш нивното беше поим за тие пари, први имаа такви компири во скопјево, таков кечап и таков мајонез. Тхе рест ис хистори.
Јадев често таму се додека не го накачија над 100 денари. Сега ретко, поубаво ќе седнам во кафана како човек да се најадам отколку да фрлам 130 ден за гадна плескавица.

За местово што е Роад Хаус, чекам импресии ако е добро идам и јас :) не е битна цената битно е дали е вкусно
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom