WTF, Грците купуваат 400 Американски М1А1 Abrams тенкови?!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
доказ дека американците и грците се другарчиња...и пак да се крстите во нив

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.099
Поени од реакции
9.424
Како што кажа Лет грант се. Плус со овие 400 (релативно) модерни тенкови ке може од употреба да исфрлат постари типови како Лео1 и Патон така што и на редовно одржување ке заштедат.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Ајде да видими што ќе напраат следно. О прилика сега коа ги зедоа тенковите изгледа ќе рушат нешто лол :pos:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

Грант е и тенковиве се произведувани помеѓу '86- '92, и ние бевме добиле грант тенкови еднаш во не толку далечното минато, ако паметам добро.
Во право си, ние добивме тенкови на поклон од Украина или Унгарија (ебеш ми матер незнам која беше знам дека на У беше).

Ништо битно, гага тенкчиња добиле, најверојатно ќе ги прелијат во индустријата за железо.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Во право си, ние добивме тенкови на поклон од Украина или Унгарија (ебеш ми матер незнам која беше знам дека на У беше).

Ништо битно, гага тенкчиња добиле, најверојатно ќе ги прелијат во индустријата за железо.
Не беше со У, а со Б.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288

бУгарија

вакви тенкови не се даваат за претопување ниту за слична некоја намена,туку за зајакнување на сојузникот и односите меѓу нив.....грчкото лоби е големо и моќно во САД - не ме чудат ваквите потези

истите најверојатно ќе бидат одржувани од НАТО како поддршка на Јужното крило на НАТО,да не сакате од Италијаните да бараат да бидат на штрек нон-стоп и да поттикнуваат инциденти ?? на гејците никој не им може во тоа

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Добро ок, со здравје нека си ги користат... Но со која цел? Државата им банкротира и распаѓа внатрешно, секој втор ден демонстрации и штети од милиони евра, должни се и на куче и на маче ама нели ќе бидат фаци и ќе возат M4A1 Abrams... Уште војна им фали со некој од соседите и отиде Грчка у неповрат...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Еден Абрамс чини $4.3 милиони.

Ако е вистина напишаното, навистина не знам што сака Америка да постигне со ова, дури мислам дека ни Америте не знаат.

А јужмните веќе имаа нарачано 170 Леопарди:

http://www.military-today.com/tanks/leopard_2a6.htm

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.445
Поени од реакции
18.433
Еден Абрамс чини $4.3 милиони.

Ако е вистина напишаното, навистина не знам што сака Америка да постигне со ова, дури мислам дека ни Америте не знаат.

А јужните веќе имаа нарачано 170 Леопарди:

http://www.military-today.com/tanks/leopard_2a6.htm
Порака до Ердоган.

Да не се заборавa и да не почни да се преценува...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Најверојатно ќе ги продаваат. По нелогично е дека за војна ќе им требаат. Во ваква состојба како што се со кого би војувале, освен со самите себе :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
The Greek government denied that there will be a supply of 400 used tanks from the U.S.
October 11, 2011 | Filed under: Army,Featured News

The Greek government denied that there will be a supply of 400 used tanks from the U.S. The reports are not true, said the government spokesman Mr. Mosialos in a statement. “There is no deal, there are no thoughts to acquire 400 tanks, as the publications suggest, there will be no new burdens on the state budget. Categorical denial: there is no such thing”, concludes the statement.

http://www.defencegreece.com/index.php/2011/10/the-greek-government-denied-that-there-will-be-a-supply-of-400-used-tanks-from-the-u-s/

Одма демант и ако приметивте тенковите се употребувани и најверојатно и онака планирале да ги заменат а плус Грците сами треба да плаќаат за модернизирање (пишува во првиот текст), знаат Американците што нудат, не се глупи :D.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Море треба сеа Грујо да земе и сите 400 да ги откупи од Грците...и така пропадна идејата на Б.Ц "по еден вработен во секое семејство"...сега овој нека направи "по еден тенк во секое семејство".....и после ќе можеме да им ржиме на соседите.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Одма демант и ако приметивте тенковите се употребувани и најверојатно и онака планирале да ги заменат а плус Грците сами треба да плаќаат за модернизирање (пишува во првиот текст), знаат Американците што нудат, не се глупи :D.
Изгледа Американциве ќе ќарат по дваесет иљади долари од тенк. :LOL::LOL:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Изгледа Американциве ќе ќарат по дваесет иљади долари од тенк. :LOL::LOL:
Нешо секако ќе ќарат инаку не ги даваат за џабе тоа у никој случај :D. Американец не ти дава бе 400 тенка тек така, не се луди а плус шо тенкови за елада коа од сите страни море имаат и само против Турција можат да ги употребат (и против нас :ROFLMAO:) ама Турците нема да им бајат и да чекаат овие низ цела Тракија да се прошетаат :ROFLMAO:.

И да е вистина ова ми личи дека некој голема паричка ќе испере и ќе лапне :ROFLMAO:.

Kajgana Shop

На врв Bottom