WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Мугуруза го освои Пекинг, ова е нејзина прва титула на Premier Mandatory турнир, што е еквивалент на мастерс турнирите во машка конкуренција. Од понеделник ќе биде четврта на ВТА листата. По евентуалното заминување на Серена за година-две, очекувам Мугуруза редовно да биде топ пет играч, а често и да биде број еден во светот. Има висина, има силни удари, не е глупава за женски стандард, и има одличен тренер.

Мугуруза го освои Пекинг, ова е нејзина прва титула на Premier Mandatory турнир, што е еквивалент на мастерс турнирите во машка конкуренција. Од понеделник ќе биде четврта на ВТА листата. По евентуалното заминување на Серена за година-две, очекувам Мугуруза редовно да биде топ пет играч, а често и да биде број еден во светот. Има висина, има силни удари, не е глупава за женски стандард, и има одличен тренер.
И има добар гз, побогу јас ли треба да те поправам за вакви работи?
Одлична е Мугуруза, со @Roy Fokker правев муабет на почетокот на сезоната дека на крај сигурно во топ 10 ќе заврши Мугуруза, он не ми веруваше. :D

со таа нога,г`з и став - не знам кај гледав тогаш..............

:shok2:

10543606_10153385007409682_1719321704734845576_n.jpg

На Спорт Клуб ја даваат Кузнецова против Севастова. Севастова важеше за голем талент, но пропадна начисто, стигна да игра на ИТФ турнири. Сега гледам полекка се враќа, баш ме интересира како игра во моментов.

А инаку кога сме кај турнирот во Москва, Дариа Касаткина растура. Одлична е младата Русинка, очекувам да има одлична кариера. Исто и Гаспријан игра одлично, али вечер противник и е Павличенкова и ќе биде доста тешко.

Гаспарјан има многу јак еднорачен бекхенд.Има добри шанси да победи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom