WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Почна ова чудово кај жениве, без Серена. Хаха, сабајлето Халеп и се реваншираше на Пенета за поразот од US Open, ја растури 6-0 6-3.
Само што почна мечот помеѓу Шарапова и Радванска...

Еве ги и двете групи со моменталниот скор. :)
sinagpur.jpg

Квитова и Радванска во финалето. Денес две изненадувања во полуфиналињата. Прв пат во историјата на турнирот финале ќе играат две девојки кои имаа само по една победа во групата.

Утре Квитова ќе биде голем фаворит, но целиот турнир е исчашен, не би се изненадил Агнешка да добие.

14a5c2e89124b908fc8eaf4b605048dc.jpg

Вака слави титула на Бока, Жизела Дулко. :D

Slovakian-born Australian Jarmila Gajdosova married Adam Wolfe on November 1st

7848ea58438fad502d5bda7f3d58fa84.jpg

Оваа по кој пат веќе... :D

Денес Ѓорческа Лина игра финале во Анталиа на ИТФ турнир против 17 годишна русинка Посплoва. На турниров сите 4 меча до сега ги доби во straight sets т.е. со резултат 2:0. Одиме и денес така до 10000 долари. Go Girl!

Денес Ѓорческа Лина игра финале во Анталиа на ИТФ турнир против 17 годишна русинка Посплoва. На турниров сите 4 меча до сега ги доби во straight sets т.е. со резултат 2:0. Одиме и денес така до 10000 долари. Go Girl!

Имаме некој % од доларите и ние на форумов веројатно. :D Абе батали ги, ако има план да игра на слемови ајде да ја видиме. Како што ми се гледа нема да дочекаме наш тенисер или тенисерка да игра на еден голем грен слем, до тогаш ќе ни пропадне државава....

Русевски за малце ќе играше квалификации на УС Опен во 2007-ма.Таа година изигра многу натпревари и беше поприлично успешен(62-18).Зошто после почна да се откажува од тенисот,не знам.

Не можам да ја заборавам таа фамозна 2007-ма кога играше против Андухар,и тоа го растури.Андухар квота 1.60 така нешто,поголем зицер како да немав видено до тогаш,+ на сите им го кажав и нашиот лав антички го демолира.:ROFLMAO:Не ми излага од памет.:kajgana:

А во врска со Ѓорческа ,може да се рече дека има потенцијал да направи посолидна кариера за македонски стандард.Наредната година можеби ќе и биде пресудна.

Русевски за малце ќе играше квалификации на УС Опен во 2007-ма.Таа година изигра многу натпревари и беше поприлично успешен(62-18).Зошто после почна да се откажува од тенисот,не знам.

Не можам да ја заборавам таа фамозна 2007-ма кога играше против Андухар,и тоа го растури.Андухар квота 1.60 така нешто,поголем зицер како да немав видено до тогаш,+ на сите им го кажав и нашиот лав антички го демолира.:ROFLMAO:Не ми излага од памет.:kajgana:

А во врска со Ѓорческа ,може да се рече дека има потенцијал да направи посолидна кариера за македонски стандард.Наредната година можеби ќе и биде пресудна.

Пецко имаше си некоја повреда. И јас не можам да заборавам во Умаг 2007 како изгуби против Троицки во 3 сета. Знам дека имаше прекини на тој меч поради дожд, интересен е фактот што доколку победеше, во второто коло ќе играше против Ѓоковиќ кој тогаш беше поразен од Троицки во тој меч. :)

Пецко го има шљакано и Додиг, и тоа мислам два-три пати. Одличен тенисер беше, кога ќе ми текне дека Троицки е во топ 30 ми иде два прста да си збрцам у желудник и да ги повратам пола внатрешни органи.

Пецко го има шљакано и Додиг, и тоа мислам два-три пати. Одличен тенисер беше, кога ќе ми текне дека Троицки е во топ 30 ми иде два прста да си збрцам у желудник и да ги повратам пола внатрешни органи.
Башка и способен да го тепа Сок пред некој ден и еден тон пари да ми земе.....:icon_mrgr:

Симона Халеп го назначи Дарен Кејхил за нејзин нов тренер..

Буенос Аирес добива и WTA турнир кој ке се офржи од 8-14 февруари, во спонзорство на ФИЛА...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom