Епа ај на кратко. Прво квестојте се прелесни т.е квест за 3-ца се прај сам ако имаш малце познавање на класата шо ја играш. Се изгуби она шо беше во vanilla wow па и во tbc дури. Никој ни те гледа ни ништо , сите гледат шо побрзо да кренат 80-ка , да гриндат пари , да одат хероик. На еден скапан mage треба 10 голд да му дајш за воопшто да ти врати на /w па после НЕ да ти речи ко ке му побараш да ти отвори портал. Добро ај то до луѓето е , можи на друг сервер поинаку е. Сакав да кажам дека не е тој филингот шо беше. Пример ми текнува на почеток уште на wow шо се праеше со тие босојте . 2x рејда хорди против 2x ally . Имаше договори дури на мирц , кој ке го проба босот прв .. другата страна да не се меша. Ете ги први хордите одат , по 5 минути гледаш 3 ally пристој влегват и fear .. ајде вајп .. па одново . итн . Мислам стар играч ке свати шо кажвам.
Лично мое мислење играта ја напраја .. за деца од 5 години , и на такво дете ке му дам да игра аркејн мејџ и ке му речам прицкај едно дугме , и тој ке те мава по 5 илјади инсант на секој 4-5 секунди. За рејд инстанците да не зборам , засега прелесни, невервам дека ке остани така али ке видиме. Сеа не ме сваќај погрешно играта е ОК све , али ако прајме споредба со стартната и со тбц оваа е најлоша до сега , барем за мене . За пвп арена немом ништо да зборам, уште не е се ни отворени. Единствено позитивно е ова со ачивментите шо го напраја . Сепак е почеток на wotlk и сигурно ке се менат многу работи , али во случај да не се менат јас изгледа само арена ке си играм еднаш неделно
Ај толку од мене на брзинка малце али то е , ко ке имам време поќе ке пишам.