А бе тој копиљакот ми вика денес за 4.5к голд ќе ми продадел демек паднала цената на 5.5-6$ ама ќе видам јас ќе пробам да се исценкам да донесам барем до кај 3.5к. Патем речено цената зависела од тоа на кој сервер си и дали си Хорда или Алијанса... Ќе бидам јас тест заморче и ќе ја направам првата трансакција и ќе ви кажам.
Инаку на мене веќе ме имаат заебано со тие трансакции... Не бев спиел 3-4 дена и едно сабајле гледам некој тип продава онаа ракетата за летање што е и му викам ќе ти дадам 3к голд. Му дадов 3к и не ракета спејс шатл видов лол.. Многу добро ме заебаа но тогаш имав 15к голд на страна па не ми беше многу мака.
Blacks како шо е играта за 1 ден 5к се прат.. или хербализам или engineering. Зошто engineering? Епа луѓето станаја толку зависни од петојте.. така шо она Јетито.. ( 100 голд материјали за да се крафтова ) по 1к - 1.5к на AH се продава.
А уште нешто..незнам како е на твојот сервер, ама ако ти текнува оние квестојте со ескортите за кокошката петот, во Танарис , Фералас и Хинтерландс шо треба да ги напрајш?
Со 55+ лвл карактер за 2-3 сати можиш сите 3 ескорти да ги комплетираш ( зависи од среќата ). После то одиш во бути беј и ти го дава петот
Mechanical Chicken , кој се продава по 1к-2к некогаш и 3к на нашиот сервер .
А баш денес проверив 1 stack thorium bar 200 голд :nesvest:
Муабетот ми е .. ич да не се ценкаш, ако дават земај. Поубо 5к голд отколку 25 евра irl.
Сигурно ти , Србо , Рајмз и другите поискусни знат како да прат голд .. ама нека седи постот за почетниците.. можи ке му се најди на некој.