Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Преку Интракс, они не продаваат карти. Само ќе ми кажат опции, сам си зимам тоа. А преку Аустрион кој е град за поврзување? Виена? Иначе, ја би требало со два куфери да идам (јбг, 3 ипол месеци таму ќе бидам, не 2-3 недели), па битно ми е тоа.

Јас заминував на период од една година и со еден куфер заминав. :D
Јас земав со Туркиш,650 евра од Ск-Чикаго со 2 куфери вклучени. Имаш една бесплатна промена на датум, и нас не известија дека ако сме одбиени за виза неповратни се само 620 денари за резервација, така да јас ја купив веќе а уште немам закажано интервју.
Иначе не се занесувај со 2 куфери да тргаш, и еден е многу.

Јас заминував на период од една година и со еден куфер заминав. :D
Јас земав со Туркиш,650 евра од Ск-Чикаго со 2 куфери вклучени. Имаш една бесплатна промена на датум, и нас не известија дека ако сме одбиени за виза неповратни се само 620 денари за резервација, така да јас ја купив веќе а уште немам закажано интервју.
Иначе не се занесувај со 2 куфери да тргаш, и еден е многу.

Можеби веќе планира да останва таму , така да цел стан да се однеси :)

Каде ќе работиш јас сум у Капе Код, инаку не се скапи авионите меѓу државите но најисплатливо мислам дека е со метро
Заедно сме ко така :P Уште на 29 Мај да леташ за Бостон :D
И да добиеме виза :semolam:

Заедно сме ко така :P Уште на 29 Мај да леташ за Бостон :D
И да добиеме виза :semolam:
Дајбоже да добиеме :D ми олекна се кога кажа се плашев да не сум без македонец таму инаку на 12 јуни летам поради испитите :P

Зошто да одиш до Њу Јорк кога има летови дирекно до Бостон.
Јас имам летано до Рим и од таму дирекно до Бостон со Al Italia.
Па пишав зошто сакам до Њу Јорк. Не е логично до Бостон да одам директно, па после да шетам и на крај пак од последното место да треба до Бостон да одам. А овака можам до Њу Јорк и на крај да отидам во Њу Јорк да прошетам некој ден и од таму да фатам авион за назад.
Реков два куфери пошто неам претстава колку ќе ми требаат. Можда ќе пројдам со еден. Дури и да носам 2 џамбо куфери, мое е тоа и не гледам потреба од коментари „можда ќе останува, па станот го преселува“. :)

Па пишав зошто сакам до Њу Јорк. Не е логично до Бостон да одам директно, па после да шетам и на крај пак од последното место да треба до Бостон да одам. А овака можам до Њу Јорк и на крај да отидам во Њу Јорк да прошетам некој ден и од таму да фатам авион за назад.
Реков два куфери пошто неам претстава колку ќе ми требаат. Можда ќе пројдам со еден. Дури и да носам 2 џамбо куфери, мое е тоа и не гледам потреба од коментари „можда ќе останува, па станот го преселува“. :)

Ок мајтап правев. Не оечував дека ќе се налутиш. Плус тоа имаш можност пример кога одиш да слеташ Бостон а за на враќање преку NY како што сакаш ти кажував само опција.
Друго нешто гледај да одиш со помалку работи таму, затоа што сигурно ќе кушиш многу таму па после тоа ќе треба да се враќаш со 3 :)

Ок мајтап правев. Не оечував дека ќе се налутиш. Плус тоа имаш можност пример кога одиш да слеташ Бостон а за на враќање преку NY како што сакаш ти кажував само опција.
Друго нешто гледај да одиш со помалку работи таму, затоа што сигурно ќе кушиш многу таму па после тоа ќе треба да се враќаш со 3 :)
Ок, можда и преозбилно сфатив јас, сори. :)
А чекај, може да се стави за повратната карта да биде од друг град? Како што пиша? Не знаев за тоа.
А за ова со куфериве ќе видам, мада тоа ќе гледам понатаму. Сега битното е виза да се добие, карта да се резервира и смештај да пробам од тука да најдам.

@true blue автобус Њу Јорк - Бостон ти е 30-40 долари, што мислам дека е поисплатливо него ли авион да фаќаш, што реално релацијата е кратка.
А верувај и еден куфер полн со алишта ќе ти биде многу, освен униформа по цели денови, не верувам дека многу други работи ќе облечеш, ама ти си знаеш :D

Негоо уште никој од вас не бил на интервју да сподели нешто? :)

Ок, можда и преозбилно сфатив јас, сори. :)
А чекај, може да се стави за повратната карта да биде од друг град? Како што пиша? Не знаев за тоа.
А за ова со куфериве ќе видам, мада тоа ќе гледам понатаму. Сега битното е виза да се добие, карта да се резервира и смештај да пробам од тука да најдам.

Да имаш еден куп можности можиш како што сакаш да си ја земиш картата.
www.cheapoair.com
www.expedia.com

Можиш и сам да си ги провериш цените. Ако сакаш како што ти кажав избираш во еден правен до Boston и потоа уште една карта од NY за назад.

Во Викинг летот оди преку агенција, јас зедов билет Скопје-Истанбул-Лос Анџелес а за враќање ЊУ-Истанбул-Скопје. Ќе треба внатрешен лет да си резервирам самиот ЛА-Солт Лејк. Ако ми биди одбијана визата 100% refundable e.

Decki da prasam dali ima nekoj za new york od skopje preku istambul na 15 maj pisete mi ve molam .... fala pozdrav :)

Дајбоже да добиеме :D ми олекна се кога кажа се плашев да не сум без македонец таму инаку на 12 јуни летам поради испитите :P
Уште 3ца носам со мене :masa:

Иначе, ја би требало со два куфери да идам (јбг, 3 ипол месеци таму ќе бидам, не 2-3 недели), па битно ми е тоа.

Чисто случајно ја отворив темата да видам што има, и твојот коментар ми падна во очи.

Најпријателски совет - ни на крај памет да не ти текнало со 2 куфери да одиш, или 1,5 ќе го оставиш таму. Ова ти го гарантирам.
Освен ако не си во некоја планина и не планираш воопшто да шеташ, немој да земаш повеќе од еден (дури и неполн) куфер. Земи си само најосновни работи и толку. Прашај било кој кој барем еднаш отишол истово ќе ти го каже.

Вчера еден мој другар беше на интервју и беше идбиен поради неположени испите ( 2 или 3 незнам точно ) значи слободно може да кажам оти како ќе ти работи ксметот така и ќе поминеш.....

Вчера еден мој другар беше на интервју и беше идбиен поради неположени испите ( 2 или 3 незнам точно ) значи слободно може да кажам оти како ќе ти работи ксметот така и ќе поминеш.....
Ваљда не е прва година другар ти. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom