Work and travel USA

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
:pos::pos:
Е важи де. Има мнооооооооогу фирми што даваат бонис на крај на договорот. Долар, долар ипол од секој одработен саат.
Значи да резимираме.
650 долари програма
150 долари обука
плус
100 долари од прва плата

е еднакво
на

900 долари

Ќе ти врателе 100 долари ако стигнеш со сертификати, плус 100 долари ако стигнеш на време. А ќе ти дадат бонус за крај? Нема.

Епа 900 долари брате. Не фала. Ќе скиснам по 10 саати на ден на тоа сонце, ќе зјапам во базен, не смеам поглед да свртам за да не ми се удави некој. Да чистам после завршување на раб. време. Да ја проверувам техничката исправност на водата. Да робувам на еден базен:cuc:
За истите пари што ќе ги дадам за да работам на рецепција, седната, во нивна униформа, во климатизирана просторија.
Ааа мил ми е животот:helou:

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
jeeeeeeeeeeeeeeee
bravoooooooooooo

kolku samo i jas ke go iskomentirav istoto:))))))))))))))))

posebno me pogodi recenicava
"
Убаво за тебе што си успеал да се пикнеш таму, само се прашувам дали во тие 650 долари што им ги даде ти го пресметале и бонусот за реклама?"

bravo bravo bravo

mnogu los marketing :)))))

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?30848-Work-and-travel-USA#ixzz194utGmsa

Ете ти негативна репутација. Без лутење:smir: Само не се сложувам со тебе.

Убаво за тебе што си успеал да се пикнеш таму, само се прашувам дали во тие 650 долари што им ги даде ти го пресметале и бонусот за реклама?
Ако не ти го пресметале, врати се и кажи им дека поефтино треба.

Уште нешто.
Ај кога веќе ги фалиш, пиши ги условите што треба да ги исполнува една личност за да се пријаи. Граница за тежина и висина...? Тренинг тука или во САД? Колку чини тренингот? И такој!

--- надополнето ---

хахахаххахаа
неможам да се изнасмеам...
нема везе за понудата се супер ако сака да иде некој на базен да работи супер...ништо против
алиииииииии 650$ знаеш ова како ми делува исто ко коузон...ти текнува + ова + она...и да не се заборават оние задолжителни часови по англиски ма дај...........:))))

:pos::pos:
Е важи де. Има мнооооооооогу фирми што даваат бонис на крај на договорот. Долар, долар ипол од секој одработен саат.
Значи да резимираме.
650 долари програма
150 долари обука
плус
100 долари од прва плата

е еднакво
на

900 долари

Ќе ти врателе 100 долари ако стигнеш со сертификати, плус 100 долари ако стигнеш на време. А ќе ти дадат бонус за крај? Нема.

Епа 900 долари брате. Не фала. Ќе скиснам по 10 саати на ден на тоа сонце, ќе зјапам во базен, не смеам поглед да свртам за да не ми се удави некој. Да чистам после завршување на раб. време. Да ја проверувам техничката исправност на водата. Да робувам на еден базен:cuc:
За истите пари што ќе ги дадам за да работам на рецепција, седната, во нивна униформа, во климатизирана просторија.
Ааа мил ми е животот:helou:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
jeeeeeeeeeeeeeeee
bravoooooooooooo

kolku samo i jas ke go iskomentirav istoto:))))))))))))))))

posebno me pogodi recenicava
"
Убаво за тебе што си успеал да се пикнеш таму, само се прашувам дали во тие 650 долари што им ги даде ти го пресметале и бонусот за реклама?"

bravo bravo bravo

mnogu los marketing :)))))

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?30848-Work-and-travel-USA#ixzz194utGmsa
И на друга ТЕМА малку се препиравме околу понудиве

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
j"

Мене од Викинг ми нудеа по 50 долари од чоек и тоа да потпишам договор демек да бидам ко нивни агент не само на муабет. Само немам намера да убедувам некој, зошто голема е можноста да не му се погоди работата па јас да му бидам крив. Иначе Викинг се мислам најефтини од сите и ова година мислам дека ги враќаат дури и парите од амбасада ако ти одбијат виза. Јас имав позитивно искуство со нив првите две години, ама оваа година нешто ме подизлажаја за авионските карти и му се налутив.​

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
има ли некој што има чуено како е во пут им беј и порт клинтон охајо! дали има некој отидено или сте чуле некој што бил таму и како поминале!

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
има ли некој што има чуено како е во пут им беј и порт клинтон охајо! дали има некој отидено или сте чуле некој што бил таму и како поминале!
Еве ме, бев летово во Put In Bay и се спремам ова лето пак таму. Работев во Island General Store, околу 55-6 саата некаде просек неделно, 8 долари/саат и 12 долари/саат овертајм. Ретко на кој му плаќаа овертајм од сите шо ги знаев само јас имав среќа. Имаше Македонци (не очекував толку), Бугари исто (без нив не бива). На средина на август ми покачиија 8.5 со 12.75, и не ни барав втора работа, такво ми беше работното време, а и немаше кога. Иначе островот е мрднат максимално, климата ми беше топ, за разлика од македонските горештини :D, народот само пие, се журка и не се замараат со ништо. А во Порт Клинтон имаше еден пар од Куманово, не знам како им била работата, само знам дека местото е прекрасно, какви куќи и каква природа, ептен ми се виде убаво. Знам дека храната им беше поисплатлива пошто на копно ќе тркнат до Wallmart и си пазарат, за разлика од нас на островот што моравме да плаќаме туристички цени за храна (не баш за се). За на копно плаќаш фери брод, имаш Милер Фери и Џет Експрес, ама у глобала ќе си бидеш на островот, пошто многу пари ќе ти летаат ако ти се иде на шопинг у Сендаски. Прашај ако те интересира нешто повеќе, има многу стории околу островот...

Член од
24 декември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
1
Можам да приметам дека малце си љубоморна не би знаел иначе зашто вака реагираш. а има бонус и за крај и бонус на секои две недели за добри перформанси , другар ми ке ми биде поол манагер, а кристијан Safety inspector AHHAHAHH и на секои две недели бонусче. Му вртев на Кристијан да му кажам што се пишува овде , медјутоа e некаде вон Скопје и ми вети дека чим ке може ке се стави онлине . Па ти кажи му на него дека лаже. А за на сонце не се секирај ке седам и ке се сончам, а и во Бостон како ми кажа Кристијан барем еден месец во годината врне! , а тоа значи платени неработни сааати хахахахахахаха. А тоа колку пари јас ке заработам од реклама тоа е моја работа. Многу е битно само едно , да заработиш на реклама со вистински податоци, а не да ги лажеш лугето!

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
дечко од кога бе ти толку добар другар демек со кристијан па вчера во ниедно време му звониш??????
ај преку глава си ми неможам да те читам ептен си прозирен
и macufka не е воопшто љубоморна на тебе мислам зашто и би била ти кажа не и се свиѓа работата а ти колку сакаш лажи направи си уште еден акаунт за да можеш да се придржуваш сам себе

ај сега остани со здравје

Можам да приметам дека малце си љубоморна не би знаел иначе зашто вака реагираш. а има бонус и за крај и бонус на секои две недели за добри перформанси , другар ми ке ми биде поол манагер, а кристијан Safety inspector AHHAHAHH и на секои две недели бонусче. Му вртев на Кристијан да му кажам што се пишува овде , медјутоа e некаде вон Скопје и ми вети дека чим ке може ке се стави онлине . Па ти кажи му на него дека лаже. А за на сонце не се секирај ке седам и ке се сончам, а и во Бостон како ми кажа Кристијан барем еден месец во годината врне! , а тоа значи платени неработни сааати хахахахахахаха. А тоа колку пари јас ке заработам од реклама тоа е моја работа. Многу е битно само едно , да заработиш на реклама со вистински податоци, а не да ги лажеш лугето!

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Еве ме, бев летово во Put In Bay и се спремам ова лето пак таму. Работев во Island General Store, околу 55-6 саата некаде просек неделно, 8 долари/саат и 12 долари/саат овертајм. Ретко на кој му плаќаа овертајм од сите шо ги знаев само јас имав среќа. Имаше Македонци (не очекував толку), Бугари исто (без нив не бива). На средина на август ми покачиија 8.5 со 12.75, и не ни барав втора работа, такво ми беше работното време, а и немаше кога. Иначе островот е мрднат максимално, климата ми беше топ, за разлика од македонските горештини :D, народот само пие, се журка и не се замараат со ништо. А во Порт Клинтон имаше еден пар од Куманово, не знам како им била работата, само знам дека местото е прекрасно, какви куќи и каква природа, ептен ми се виде убаво. Знам дека храната им беше поисплатлива пошто на копно ќе тркнат до Wallmart и си пазарат, за разлика од нас на островот што моравме да плаќаме туристички цени за храна (не баш за се). За на копно плаќаш фери брод, имаш Милер Фери и Џет Експрес, ама у глобала ќе си бидеш на островот, пошто многу пари ќе ти летаат ако ти се иде на шопинг у Сендаски. Прашај ако те интересира нешто повеќе, има многу стории околу островот...
значи јако е а? ние сакаме да идеме во порт клинтон, али гледам и пут им беј не е далеку така да може да се тркне, викаш многу македонци а? дива лига значи а? ахахахахах...кажи ми каков народ претежно има све се млади студенти журкање или? за втора работа лесно се наоѓа, од аспект да е све блиску пешки а можеш да одиш и нормално да нема многу студенти што бараат втора работа...кажи ми лесно се наоѓа смештај и што цени се од прилика...?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301

Дечко...ајде оладииии....

Е така...
Тоа ќе си врне, а ти пак ќе си работиш. Американците плаќаат за тоа што си го сработил. Затоа и те плаќаат на саат.
Види вака...
Знам како функционираат работите во HSP. Не мора да ми кажуваш. Ми кажа личност од Србија. Така да...
Не сум ни малку љубоморна, всушност не ни има на што да бидам љубоморна. Ти би требало да си тој што ќе љубомори. Ти ќе се печеш како пиле на ражен, а јас ќе седам во климатизирана просторија, со лаптопот пред мене, со I Pod от до мене и ред други благодети. За разлика од мене, ти ќе зјапаш во полн или празен базен, на секои 45 мин ќе го мрдаш газот за да ја провериш водата а тоа ќе ти се рачуна како пауза, нема да смееш да уживаш со слушалките во уши, со лаптопот пред тебе...
Јас ќе бидам во град во кој сите посакуваат да одат доколку би имале шанса, а ти ќе бидеш во Бостон. Јас нема да платам ни денар за спиење, ти ќе плаќаш по (не знам толно) 75 долари неделно...Додека јас шетам по Бостон и Вашингтон за викенд, ти ќе седиш под чадорчето и ќе се прашуваш уште колку има до пауза.
Бонусот чувај си го. Не дај боже нешто да ти се случи на тоа време, ќе ти треба бонусот.
А како ќе се стави онлајн Кристијан? И тој ли има корисничко име на форумов? Или од твоево?

Ајде еве ја мојата раб. понуда. Па ти ....и даље љубомори си.
Град - Њујорк UES (за тие што не знаат Upper East Side)...Држава - NY ...
Работни саати - 35 часа неделно ( 7 часа днено ) - Понеделник - Петок од 08 до 15 часот со пауза од половина час измеѓу.
Плата - 16 долари од час или 560 долари неделно. Одземи данок на ова...
Сабота и недела слободни денови.
Сместување - 0 (нула...zero..ич пари) по недела.
Платена месечна метро карта
Платен еден оброк на ден

Да се разбереме...Понудава не е од агеција...

едит..ќе заборавев да допишам...

Бонус од 850 долари по завршувањето на договорот.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185

Е така...
Тоа ќе си врне, а ти пак ќе си работиш. Американците плаќаат за тоа што си го сработил. Затоа и те плаќаат на саат.
Види вака...
Знам како функционираат работите во HSP. Не мора да ми кажуваш. Ми кажа личност од Србија. Така да...
Не сум ни малку љубоморна, всушност не ни има на што да бидам љубоморна. Ти би требало да си тој што ќе љубомори. Ти ќе се печеш како пиле на ражен, а јас ќе седам во климатизирана просторија, со лаптопот пред мене, со I Pod от до мене и ред други благодети. За разлика од мене, ти ќе зјапаш во полн или празен базен, на секои 45 мин ќе го мрдаш газот за да ја провериш водата а тоа ќе ти се рачуна како пауза, нема да смееш да уживаш со слушалките во уши, со лаптопот пред тебе...
Јас ќе бидам во град во кој сите посакуваат да одат доколку би имале шанса, а ти ќе бидеш во Бостон. Јас нема да платам ни денар за спиење, ти ќе плаќаш по (не знам толно) 75 долари неделно...Додека јас шетам по Бостон и Вашингтон за викенд, ти ќе седиш под чадорчето и ќе се прашуваш уште колку има до пауза.
Бонусот чувај си го. Не дај боже нешто да ти се случи на тоа време, ќе ти треба бонусот.
А како ќе се стави онлајн Кристијан? И тој ли има корисничко име на форумов? Или од твоево?

Ајде еве ја мојата раб. понуда. Па ти ....и даље љубомори си.
Град - Њујорк UES (за тие што не знаат Upper East Side)...Држава - NY ...
Работни саати - 35 часа неделно ( 7 часа днено ) - Понеделник - Петок од 08 до 15 часот со пауза од половина час измеѓу.
Плата - 16 долари од час или 560 долари неделно. Одземи данок на ова...
Сабота и недела слободни денови.
Сместување - 0 (нула...zero..ич пари) по недела.
Платена месечна метро карта
Платен еден оброк на ден

Да се разбереме...Понудава не е од агеција...

едит..ќе заборавев да допишам...

Бонус од 850 долари по завршувањето на договорот.
туууууу да бидам 3-4 месеци во UES немора ни да ме плаќаат, дај кажи како најде за таму, дали само си аплицираше и каде би работела, не ме интересираат тие 16, него местото и ако може да се најде сместување некое поефтино пиц пец!

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
туууууу да бидам 3-4 месеци во UES немора ни да ме плаќаат, дај кажи како најде за таму, дали само си аплицираше и каде би работела, не ме интересираат тие 16, него местото и ако може да се најде сместување некое поефтино пиц пец!

Хаха и јас тоа им реков на моите. Ич пари да не ми дадат ќе одам.
Инаку ова не е ниедна понуда од било која агенција. Синоќа (поради временската разлика) братучед ми ми ја пратил на mail, јас сабајле ја видов.

Станува збор за работа во една приватна фирма. Таму работеше братучед ми пред 4-5 години. Работата е мн, едноставна. Правење копии, праќање mail ови, одговарање на повици и некои такви ситни работи.
Јас лично никаде не аплицирав. Така да, не знам што да ти кажам.
А за сместување ќе бидам кај моите. И онака имаат 2 спални празни:toe:
За сместувањето знам дека на Manhattan испод 600 долари нема шанси да најдеш (па може и соба да делиш за тие пари)
Во хостеливе, најефтино ти е од 23 долари плус данок, па нагоре и тоа во соба со по 8 или 12 души.
Па повели на гости:salut:

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Хаха и јас тоа им реков на моите. Ич пари да не ми дадат ќе одам.
Инаку ова не е ниедна понуда од било која агенција. Синоќа (поради временската разлика) братучед ми ми ја пратил на mail, јас сабајле ја видов.

Станува збор за работа во една приватна фирма. Таму работеше братучед ми пред 4-5 години. Работата е мн, едноставна. Правење копии, праќање mail ови, одговарање на повици и некои такви ситни работи.
Јас лично никаде не аплицирав. Така да, не знам што да ти кажам.
А за сместување ќе бидам кај моите. И онака имаат 2 спални празни:toe:
За сместувањето знам дека на Manhattan испод 600 долари нема шанси да најдеш (па може и соба да делиш за тие пари)
Во хостеливе, најефтино ти е од 23 долари плус данок, па нагоре и тоа во соба со по 8 или 12 души.
Па повели на гости:salut:

јако јако многу јако!!! UES паааааааа, пиц пец тоа е светот еј, бев таму се снимаа еден филм и серија, чуда е, кремот на светот! нема болје! ахахахаххаа пиц пец си е местото! браво браво иди и ич да не ти чуе, а за на гости богами ке наминам у секој случај :D

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom