Lux
Inglourious
- Член од
- 25 октомври 2010
- Мислења
- 1.189
- Поени од реакции
- 888
Ќе ја прашаш Пума она зеде веков кредитДали знаете случајно некоја штедилница или нешто слично да нуди кредити за ворк анд травел програмава ?
Ќе ја прашаш Пума она зеде веков кредитДали знаете случајно некоја штедилница или нешто слично да нуди кредити за ворк анд травел програмава ?
Јас имам напишано нешто понапред, ајде да се самоцитирамДали знаете случајно некоја штедилница или нешто слично да нуди кредити за ворк анд травел програмава ?
--- надополнето: Dec 10, 2011 7:19 PM ---За другите агенции не можам да ти кажам, зошто јас решив да одам преку AmeriQuest и тие соработуваат со штедилницата ФУЛМ. Јас малце разгледав, веројатно и јас ќе подигам кредит од нив, накратко: АmeriQuest во соработка со штедилница Фулм, им излага во пресрет на сите студенти кои немаат доволно средства да аплицираат за програмата односно кои би сакале да ја платат истата по враќањето од САД. Еве неколку од карактеристиките на овие кредити:
-грејс период до 12 месеци
-не се наплаќа надомест за предвремено затворање на кредитот
-максимален износ 350 000 МКД
и уште многу повеќе.--- надополнето: Nov 15, 2011 11:12 PM ---
Инаку јас одлучив да одам, тие што се искрено заинтересирани нека ме контактираат, ќе се договараме.
Ете постирав погоре, ама моето искуство:Дај озбилно нека објасни некој подетално за студентскиве кредити ако се има распрашано низ банкиве и какви се условите,и како оди одплаќањето на кредитот...дали може да се исплати одкога ќе си дојдеш од Америка или мора да се плаќаат месечни рати/камати..
Мојот цимер што беше оваа година на W&T ги имаше положено сите испити и му фалеша само уште дипломската... Во септеври месец за 3-4 дена ја напиша таму во УСА и ја прати овде во МК да му ја однесат колегите на проф. си дојде и 3 дена потоа ја бранеше дипломската пред проф. и дипломираше, а во меѓувреме неговите го запишаа на постдипломски (иако сеуште ја немаше официјално дипломата)... така да ако се договориш со проф. да не ти ја пише дипломската може и ќе те пуштат.. значи 100% ти гарантирам дека се му беше испоположено и му дадоа виза (и во амасада кога се носе увереније од положени испити сите му ги пишуваше)абе а да си прашам ја нешо? теба да дипломирам до крајов на месецов евентуално јануар... кога ке дипломирам статус на студент ми прекинува а тоа значи дека нема а смеам да одам у УСА ?
така е ама ја си имам одреден рок до кога треба да ја одбранам диупломската. краен рок ми е фебруари некаде. мене муабетот ми е да одам да ја одбранам али да не ми пишат само датум кога сум ја одбранил. откако ке ги средам документите за америка тогаш нека пишат датум зашо ако пишат веќе со средени документи неможе да ме вратат. капираш?Мојот цимер што беше оваа година на W&T ги имаше положено сите испити и му фалеша само уште дипломската... Во септеври месец за 3-4 дена ја напиша таму во УСА и ја прати овде во МК да му ја однесат колегите на проф. си дојде и 3 дена потоа ја бранеше дипломската пред проф. и дипломираше, а во меѓувреме неговите го запишаа на постдипломски (иако сеуште ја немаше официјално дипломата)... така да ако се договориш со проф. да не ти ја пише дипломската може и ќе те пуштат.. значи 100% ти гарантирам дека се му беше испоположено и му дадоа виза (и во амасада кога се носе увереније од положени испити сите му ги пишуваше)
Тоа е веќе договор со професорот.. може и во студентски прашања да си прашаш дали ќе можат да ти издадат потврда за редовен студент ако си одбранил дипломската а не ти е запишана во документацијата.. јас само сакав да ти кажам дека тоа што си ги положил сите предмети од студиската програма не те спречува да аплицираш.. (а сега за дипломската.. тие работи најдобро пробај да си ги средиш во студентски и со проф. )така е ама ја си имам одреден рок до кога треба да ја одбранам диупломската. краен рок ми е фебруари некаде. мене муабетот ми е да одам да ја одбранам али да не ми пишат само датум кога сум ја одбранил. откако ке ги средам документите за америка тогаш нека пишат датум зашо ако пишат веќе со средени документи неможе да ме вратат. капираш?
Ако те интересира нешто пиши ми порака со прашањата.сакам во април наредната година да одам недела дена во Њу Јорк, има некој да ми каже нешто од каде да започнам, агенции, друго трето?...строги се за давање виза овие во амбасадата? колку се чека за виза, колку чини и слично?...гледав на сајтот на амбасадата и до некаде ми е јасно...но јавувањето во амбасада за закажување и слично го оставам како краен чекор...би сакал некој што го поминал ова да сподели искуства...благодарам.
Пиши им на Америквест на фб ќе ти ја објаснат процедурата и нема врска преку која агенција си бил америка http://www.facebook.com/profile.php?id=100001779044069Ај некој нека ми пише како иде процедурата за зимање пари од данокот. Кај да се обратам? Шо документи да спремам?
Во овие 78 страни на темава имаш многу работи објаснето, вклучувајќи го твоево прашање, прашања шо ги поставуваат во амбасада за визата....Отприлика какви прашања поставуваат работодавците на интервјуто?