Wolt Македонија

Член од
16 јануари 2025
Мислења
48
Поени од реакции
168
За така бомбастичен и сензационален маркетинг достава стриктно центар до карпош и аеродром за почеток интересно, очекуев да биде Скопје покриено барем целосно за почеток..

Доста багови за почеток, странава мешана српско/македонски за поддршка. Нема јасно дефинирани мапи до каде е достава и сл.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.448
Поени од реакции
38.553
Нема јасно дефинирани мапи до каде е достава и сл.
Отвараш апликација со current location кај адреса. Ако ти дава ресторани, значи има достава кај тебе, ако не ти дава - мораш преку Корпа и Кликни Јади.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.771
Поени од реакции
43.760
Не користам вакви работи. Сакам хамбургер да јадам одма, не завиткан и размачкан.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.241
Поени од реакции
959
Да, има доста багови, ама нормално е тоа од почеток, ќе се оправат.

Според мене голем минус е што ќе доставуваат само во некои населби, не во цело Скопје. Корпа, на пример, носат од Трубарево до Кучково, секаде. Кликни јади исто. Сега јес да доставата кај нив е оган, ама има луѓе што ја плаќаат. Сум видел нарачки од 200 денари со плус 300 денари за достава што е чудно и смешно, ама има и таков народ.
Сигурно ќе се прошират во други населби понатаму, така и Доминос почнаа само на ограничен терен во почетокот.
Инаку за Трубарево и Кучково јас како што знам ниеден сервис не доставува?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.448
Поени од реакции
38.553
Инаку за Трубарево и Кучково јас како што знам ниеден сервис не доставува?
Така е зборот. Мислев на цело Скопје. Еве пр. Волково и Хиподром доставуваат и Кликни Јади и Корпа, а Волт не носи ни Ѓорче, ни Маџари.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
938
Поени од реакции
3.098
Замерка што немаш плаќање при достава односно подигнување.
Автоматски споено мислење:

Не користам вакви работи. Сакам хамбургер да јадам одма, не завиткан и размачкан.
Те праша некој за твоите лични преференци? Темава е Wolt и сите позитивни негативни искуства замерки или поплаки. Никој не те праша што сакаш и како сакаш. Задржиси некои работи за себе немора во секоја тема да си дрвен адвокат.

Ако не си користел и не сакаш да го користиш сервисот за кој е наменета темава само скролни. И јас не коментирам за теми како квантна физика кај што немам што да кажам.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.085
Поени од реакции
9.393
И Свети Волт нека е, се зависи од дисциплината и ажурноста на кафаната и доставувачот. Ако видиш дека и истите кафани и истите доставувачи работеле у во другите постоечки платформи кај што ради едниот или другиот си чекал нарачка мин пола саат подолго од кажаното, не гледам што ќе смени ова. Исто ко со поштите, отвара некоја нова пошта, ааа имаме нов софтвер, ааа супер, и на превземање доаѓа истиот курир ради кој си раскинал соработка со претходната.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
555
Поени од реакции
1.040
Sporedbeno //primer kebapi od Fontana// ,,kliknijadi,, i ,,wolt,, ceni:
Screenshot_20250401-144128_Gallery.jpg

Screenshot_20250401-143851_Chrome.jpg
Kebap: 18den //Wolt// VS 21den //kliknijadi//

Ili ,,sendvic,,
Screenshot_20250401-144023_Chrome.jpg

Screenshot_20250401-144003_Chrome.jpg

Pa ,,cenite na hranata ne se isti,, t.e. preku Wolt e poevtino. Dopolnitelno ,,ne plakam,, dostava.
Plus momentalen aktiven ,,popust 40% za prvite tri naracki,,.

Eve ,,do doma,, dva sendvici so 10 kebapi
Screenshot_20250401-145942_Wolt.jpg

Wolt ,,go ima sekade,, pa eve i kaj nas. Ocekuvam Wolt ,,da gi skine,, korpa i kliknijadi sem ,,dokolku i oni ne igraat,, kako wolt.
Dobrata ,,konkurencija,, kako Wolt, ,,sekogas dava opst dobar rezultat,, i kon drugite dostavi kako Korpa i Kliknijadi. Ili i oni ,,ke igraat kako Wolt,, ili propagjaat. Tolku ednostavno.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.986
Поени од реакции
15.451
Денес на работа порачав со Волт. Каде каде подобра апликација од Корпа, имаат и опција за директно од картица да си внесеш износ за бакшиш. Со 40% попуст и бесплатна достава, ептен се исплати. Тројца колеги тоа се 9 оброци, до велигден ќе се јаде ефтино :icon_lol:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.824
Поени од реакции
44.177
Им фалат и додатоци кај многу ресторани.

Јас вчера сакав да земам екстра мајонез со тартуф од Маџо и на Волт немаа опција. Пишав коментар ако може да ми пратат и да го платам кеш на доставувачот и ми стигна со екстра сос. Ваљда дечкото имал свои пари во џебот, па се сложил да доплати во ресторанот и јас да му дадам на врата. Имав приметено и на друго место, ама не ми текнува.

Во секој случај ова со бесплатнава достава моментално е рај за мене, бидејќи пола плата мислам дека ја давам на Корпа за достава. :D

Член од
30 август 2024
Мислења
285
Поени од реакции
1.238
Нормално е со вакви цени да одат додека не повлечат корисници. Попусти, намалени цени, бесплатна достава... на долг рок се ова е доста голем минус во однос на другите.

Ако одиме по некоја логика, не би требало во блиска иднина да имаат голема разлика во однос со другите. Единствено ако не се решат да работат година дена со драстична разлика у цена на достава и да ги убијат сите...

Член од
16 јануари 2025
Мислења
48
Поени од реакции
168
Прашањето е дали ова ќе привлече еден куп индијци/и остала багра да дојдат да работат во Wolt кај нас :D

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.808
Поени од реакции
2.380
Нормално е со вакви цени да одат додека не повлечат корисници. Попусти, намалени цени, бесплатна достава... на долг рок се ова е доста голем минус во однос на другите.

Ако одиме по некоја логика, не би требало во блиска иднина да имаат голема разлика во однос со другите. Единствено ако не се решат да работат година дена со драстична разлика у цена на достава и да ги убијат сите...
Бев во финале кандидат останати други 3ца за финансиски менаџер во Wolt Skopje и за финале правевме анализа за продажбите во други градови. Додека да се развијат, од прилика година ипол трпеле големи минуси (по податоците) и продолжиле да работат. Така да народе година дена ќе биде евтина доставата веројатно ама ќе покаже времето. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom