- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.441
Ете, имаш разделени класови во Јахја Кемал, пушти си ги децата таму нека ти учат по турски систем.Podobro e ucilistata da se razdeleni po pol osobeno za devojchinjata.
Ете, имаш разделени класови во Јахја Кемал, пушти си ги децата таму нека ти учат по турски систем.Podobro e ucilistata da se razdeleni po pol osobeno za devojchinjata.
Ne, za zal kaj nas nema zenska akademija i maska akademija.Ете, имаш разделени класови во Јахја Кемал, пушти си ги децата таму нека ти учат по турски систем.
А машките се многу понеизживеани и поагресивни во удварање со сељачки фори зошто женска особа што не и е во крва врска немаат видено до 18г. Женските бетер, секој што ќе и побара упаљач на улица ќе и биде потенцијален иден дечко и маж со 17 деца или манијак што сигурно ќе ја силува ако му даде упаљач.Ne, za zal kaj nas nema zenska akademija i maska akademija.
Vprocem devojkite od vakvi zenski ucilista procentualno poveke zastapuvaat vo naucnite sferi.
Opstestvoto ne e polovo oddeleno, samo obrazovanieto.А машките се многу понеизживеани и поагресивни во удварање со сељачки фори зошто женска особа што не и е во крва врска немаат видено до 18г. Женските бетер, секој што ќе и побара упаљач на улица ќе и биде потенцијален иден дечко и маж со 17 деца или манијак што сигурно ќе ја силува ако му даде упаљач.
Дивљачкото однесување на мигрантине и простотилакот кај нусињата ти се доволен пример од полово одделено општество.
Првин да ти се заблагодарам што ми персираш, сепак нема потребаOpstestvoto ne e polovo oddeleno, samo obrazovanieto.
Dali mislite deka britanija e takva zemja, bidejki sigurno ima mnogu benefiti stom nivnata elita vo takvi skoli gi praka decata.
2 glavni benefitaНо не знам што би било толку голем бенефит во учењето географија, физика, биологија, англиски во одвоени класови.
Таквата поделеност таму и тоа строго во елитните школи можеби е културно наследство и традиција од почетоците и основањето на школото во 18-19 век каде што било нормална работа да бидат поделени.
И кај нас имало поделени школи по пол. Скоро секој поголем град имал машка и женска гимназија меѓу двете светски војни.
Сметам дека арапите немаат причина, ниту пак потреба да бидат толерантни спрема одредени девијации кои се табу у нивната култура. Истото го сметам и за било кој друг народ или култура. Екстремната толерантност е карактеристика на општество кое пропаѓа на секој план.Сметаш дека Арапите треба 100% да си ја зачуваат својата култура или мислиш само на овој дел околу знамињата со виножито?
Америчката култура долго време налагала црнците да бидат робови, а потоа да бидат сегрегирани. Брак меѓу луѓе од различни раси бил дури и со закон забранет. Американците немале ниту причина, ниту потреба, да го сменат овој дел од својата култура?Сметам дека арапите немаат причина, ниту пак потреба да бидат толерантни спрема одредени девијации кои се табу у нивната култура. Истото го сметам и за било кој друг народ или култура. Екстремната толерантност е карактеристика на општество кое пропаѓа на секој план.
Поприлично сум сигурен дека на арапите не им пречат туристи кои што се педери, туку туристи кои што пробуваат да промовираат педерлук, па и од таму произлегуваат тие предупредувања дека секој кој што ќе се обиде да промовира LGBT срања (у вид на веење на LGBT знаме, итн) постои шанса да биде во животна опасност, не од страна нивната влада, туку од нивниот народ.
Иначе да, се сложувам дека треба да постојат машки и женски училишта.
Не те разбирам со тоа академија? Сакаш и на факултет сегрегација или Јахја Кемал веќе не ги дели учениците по пол?Ne, za zal kaj nas nema zenska akademija i maska akademija.
Vprocem devojkite od vakvi zenski ucilista procentualno poveke zastapuvaat vo naucnite sferi.
Mislam na onie zenski skoli i maski skoli.Не те разбирам со тоа академија? Сакаш и на факултет сегрегација по пол или Јахја Кемал веќе не ги дели учениците по пол?
Не знам која е поврзаноста тука. Јас никаде не оправдав робовладателство или расизам.Америчката култура долго време налагала црнците да бидат робови, а потоа да бидат сегрегирани. Брак меѓу луѓе од различни раси бил дури и со закон забранет. Американците немале ниту причина, ниту потреба, да го сменат овој дел од својата култура?
И само држење за рака до прва брачна ноќ, ништо повеќеMislam na onie zenski skoli i maski skoli.
Na fakultet se veke vozrasni edinki ne se poveke deca.
Реално, јас лично не гледам ништо лошо во тоа, поготово во време каде интимноста нема никаква вредност за двата пола. Ако јас се прашувам, чување до свадба и држење за рака до свадба.И само држење за рака до прва брачна ноќ, ништо повеќе![]()
Не знам која е поврзаноста тука. Јас никаде не оправдав робовладателство или расизам.
Не можеш да ми речеш дека укинување на робовладателство е нешто слично како дозволување на промовирање на LGBT материјал.
Настрана знамињата, арапската култура има многу поголеми проблеми од тоа. Луѓето не се дискриминираат по раса како во Америка, туку по пол и вера, но концептот е ист. И затоа те прашав, дали стопроцентно ги поддржуваш Арапите во зачувување на нивната култура или зборуваш само околу знамињата со виножито.Сметам дека арапите немаат причина, ниту пак потреба да бидат толерантни спрема одредени девијации кои се табу у нивната култура. Истото го сметам и за било кој друг народ или култура.
I ova treba da e loso?И само држење за рака до прва брачна ноќ, ништо повеќе![]()
Во пензија со нашите внуци на сенатроски функции?Ај тролање ќе завршите како робвладетелите од 18 век во историјата наскоро.