Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.125
Поени од реакции
25.584
Види ги, на пример прогресивните сили на запад каде каде од една страна ги прогресираат нивните орки, а од друга страна транџи и ентузијасти за дружба со малолетни деца во градинки и училишта.
Автоматски споено мислење:

*За затуцаните и регресивни поддржувачи на зли родови стереотипи, овие се тнр. МАП-ови, многу аспиративни персони.
Уште неразрешена внатрешна дилема ми е дали за овие вториве е подобро директно шат даун или кафезот до смрт. А еве и зошто.

-Со првото му ја тураш инекцијата и толку, готово. Исто како заспивање, безболно па дури и блажено, не може тоа да е доволно.
-Со второто, го раниш и издржаваш со државни пари и жив е до дањега.

Никако не си. А што убаво би било наденување на кол со избегнување да се пробијат витални органи за да не умре одма. Како во средновековието. Ама јеби га демократија, хјуман рајтс, 21-ви век, чеши ми куро....

Последно уредено:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Шеки ова е искрата што ќе ги разбуди и луѓето во другите делови од светот :love:
Преку таквото им е дојдено на сите од вас, и вашите гомнарии, не одите долго.
Се разбира ако тие „сите“ ти ги вклучува само хомофобите. Јас спротивното го приметувам: преку таквото им е дојдено на луѓето од хомофобите и трансфобите, и сега почнуваат да квичат хомо-транс-фобите што се најдоа на другата страна од пушката.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427
Зошто тогаш времето го покажало комплетно спротивното за западните земји? Ова ќе го има очекуваниот резултат и ќе ја ослабе Русија уште повеќе.
Исто така, западните земји ќе продолжат со својот развој додека ги поддржуваат ЛГБТ правата, исто како што се случувало со години уназад.
Оваа ваша фантазија дека ЛГБТ ги ослабуваат земјите кои ги поддржуваат е како секогаш контра на реалноста и научните факти.
Педер, каков напредок може да се очекува од група педери, а посебно па ако сите станат педери и лезбејки,
војните и нивните пронајдоци се тие што го движат светот напред, кој педер ќе се замара да го направи подобар животот на неговите посвоени деца (кој инаку и они би требало да се педер), таквата појава само го влече опшеството назад.

Знам дека е безполезна дебатата со тебе, ама објасни ми како можат двајца педери да направат дете?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Педер, каков напредок може да се очекува од група педери, а посебно па ако сите станат педери и лезбејки,
Ти кажи ми мене. Зш државите со најмногу поддршка за ЛГБТ покажуваат најголем напредок...

Знам дека е безполезна дебатата со тебе, ама објасни ми како можат двајца педери да направат дете?
Ќе си платат сурогат или некоја другарка лезбејка ќе си најдат и ќе се договорат.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Се разбира ако тие „сите“ ти ги вклучува само хомофобите. Јас спротивното го приметувам: преку таквото им е дојдено на луѓето од хомофобите и трансфобите, и сега почнуваат да квичат хомо-транс-фобите што се најдоа на другата страна од пушката.
Шеки, ќе ве излечиме без гајле, ама на фонд ќе ви бидат апои за менталните болести, а не операција за промена на пол.
Без гајле, ви минуваат 5те минути, уживај додека можеш.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ти кажи ми мене. Зш државите со најмногу поддршка за ЛГБТ покажуваат најголем напредок...
Да, пример Кина и Јапонија.

Интересно е тоа што САД, откако им ги призна правата, го изгуби статусот "најголема економија во светот".

Богатството на народите нема никаква коорелација со правата на педерите. Апсолутно никаква. Тука има други круцијални индикатори кои, ти, ги занемаруваш. :)
Ќе си платат сурогат...
Феминистките на апарати.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427

Ќе си платат сурогат или некоја другарка лезбејка ќе си најдат и ќе се договорат.
Покажувале, минато и завршено време, не покажуваат сега.

Се започнало во ерата на шпанската инквизиција (ваљда си слушнал за нив), а они знаеш како ги подржувале педерите, ептен, дури и научниците што не биле во синхронизација со црквата ги палеле и така успеле да ја колонизираат цела планета и да ја искрадат попат и си го направиле животот многу убав,

Сега со затупувањето на младите и неможноста да го крадат целиот свет ќе видеш колку животот ќе и биде убав, овој дел не е дали, туку кога ќе се случи, 10, 20, 50 години е ништо за човековата еволуција.

Вториот дел ти е најсмешен, а патем и тажен, ако единствениот начин да се направи дете е да имаш 2ца од различен пол, тогаш како е нормално педерлукот,

И дали ќе го правеле со сурогат или со пријателка лезбејка, пак не можат 2цата да бидат родители на тоа дете, ќе биде 1 и мајката, значи пак ќе има 1 татко и 1 мајка, а и ако го прават со лезбејка ќе биде интересно кој да го земе, дали 2цата педери или 2те лезбејки.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Богатството на народите нема никаква коорелација со правата на педерите. Апсолутно никаква. Тука има други круцијални индикатори кои, ти, ги занемаруваш. :)
Тогаш се согласуваш дека Русија нема да добие никаква придобивка од тоа што ги угнетува педерите?
И не се мери ова само со богатство, туку среќа на народите. Колку повеќе државата ги поддржува еднаквите права на луѓето, толку посреќен ќе ти биде народот. Колку посреќен ти е народот, толку повеќе опции имаш да си ја маркетираш земјата и да крадеш имигранти од отпад-земји како Русија и да ги срушиш со brain drain.
Се ова со ЛГБТ си има свои предности. Нема смисла дека ќе добиеш некоја придобивка ако значителен дел од населението го угнетуваш.

Покажувале, минато и завршено време, не покажуваат сега.
Не, и уште покажуваат.

И дали ќе го правеле со сурогат или со пријателка лезбејка, пак не можат 2цата да бидат родители на тоа дете, ќе биде 1 и мајката, значи пак ќе има 1 татко и 1 мајка, а и ако го прават со лезбејка ќе биде интересно кој да го земе, дали 2цата педери или 2те лезбејки.
Не е битно тоа. Детето ќе биде одгледувано од два татковци. Или ако лезбејките се согласат за заедничко одгледување, ќе бидат две мајки и два татковци. Па тоа уште подобро од еден татко и една мајка ти испадна. :)

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.236
Поени од реакции
34.819
Никако не си. А што убаво би било наденување на кол со избегнување да се пробијат витални органи за да не умре одма. Како во средновековието. Ама јеби га демократија, хјуман рајтс, 21-ви век, чеши ми куро....
На прв поглед сурово делува твоево мислење. Но ако реално и трезвено ги погледаме овие работи, излегуда дека кога педофилот силува некое дете и не се големи разликите во димензиите меѓу колецот во однос на педофилот, и онаквото на педефилот во однос на детето. Тоа што го доживува силуваното дете не е помалку од тоа што ќе го дожувее педофилот наденат на колец (со тоа што во вториов случај може и да сме јанлаш со проценките).

Како и да е, реципроционална казна во однос на делото - тоа би требало да биде основа на секоја праведна пресуда.

...сега почнуваат да квичат хомо-транс-фобите што се најдоа на другата страна од пушката.
Шеки ти што велиш?
Кој страда повеќе, детето кога го силува педофилот, или педофилот наденат на колец?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.125
Поени од реакции
25.584
На прв поглед сурово делува твоево мислење. Но ако реално и трезвено ги погледаме овие работи, излегуда дека кога педофилот силува некое дете и не се големи разликите во димензиите меѓу колецот во однос на педофилот, и онаквото на педефилот во однос на детето. Тоа што го доживува силуваното дете не е помалку од тоа што ќе го дожувее педофилот наденат на колец (со тоа што во вториов случај може и да сме јанлаш со проценките).

Како и да е, реципроционална казна во однос на делото - тоа би требало да биде основа на секоја праведна пресуда.

Шеки ти што велиш?
Кој страда повеќе, детето кога го силува педофилот, или педофилот наденат на колец?
Пак не е реципроцитет оти ова е дете, а овој возрасен. Треба да се најде мачење со најдобро ratio на највисок можен степен на болка/најбавно време за умирање. А и тогаш е малку.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Изминативе децении најголем напредок има Кина.

Не е битно тоа. Детето ќе биде одгледувано од два татковци. Или ако лезбејките се согласат за заедничко одгледување, ќе бидат две мајки и два татковци. Па тоа уште подобро од еден татко и една мајка ти испадна. :)
Не.
..................................

Просјаците и бездомниците повторно во својот природен хабитат - на улица. Не им беше место у Твитер.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom