Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Не знам кој е поглуп, овој кој си го покажува шупакот или овие кои отишле да го гледаат! Каде е тука уметничката компонента?
Не знам што се разбираш од уметност, ама голото тело е златен стандард за уметнички дела дури и од далечно време.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.020
Не знам што се разбираш од уметност, ама голото тело е златен стандард за уметнички дела дури и од далечно време.
Nemas oko za umetnost.

Covekovoto telo e poveke od polni organi i cicki.

Covekovoto telo vo negova celost so muskulaturata, stavata, pozicijata, dvizenjeto e umetnost.

A ne goatsee.

Sekoj obid na degradiranje na prirodnoto covecko telo na prosta karnalna strast e luzersko i detsko.

Vistinskata umetnost e sloevita, ona na slikata e prozirno, zaboravlivo, neinspirirano.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не се прашувај бате, то јас сум на сликата :cool:

Автоматски споено мислење:

На многу кратко време се дружев со неа, видов колку е часот и од тогаш ја немам видено. Типката беше психо уште тогаш, имаше многу лични проблеми меѓу кои најголем и беше разведени родители кои не баш се замараа со неа, особено татко и. Можеби тоа и е изворот на проблемите. :toe:
Дали уметников пред својот спектакуларен настап кркал грав?И дали присутниве му мавнале по една желба?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.490
Поени од реакции
84.972
На сликава не се гледа целосно делото, за да може да се каже дали е уметнички издржано.
Сосема е нерелевантно дали има натртен некој, со гол газ, или нема.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.490
Поени од реакции
84.972
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.973
Поени од реакции
41.336
Гледајте го новиот документарец на Мат Валш, 'What is a Woman?' и гледајте како левичарите се кршат и напуштаат интервју од едно обично и едноставно прашање.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Гледајте го новиот документарец на Мат Валш, 'What is a Woman?' и гледајте како левичарите се кршат и напуштаат интервју од едно обично и едноставно прашање.
Се разбира кога никогаш нема да покажат снимка од некој што му го одговорил прашањето како што треба.
Не е тоа прашање некое големо gotcha. Фактот е просто дека постои различна дефиниција за биолошка жена и жена како родов идентитет.
Родовиот идентитет жена може лесно да се дефинира: тоа е секој што лично се идентификува како жена. Немаат други идентификувачки карактеристики освен тоа.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Родовиот идентитет жена може лесно да се дефинира: тоа е секој што лично се идентификува како жена. Немаат други идентификувачки карактеристики освен тоа.
Така е. Расно-етничкиот идентитет ‚‚црнец‘‘ може исто така лесно да се дефинира: тоа е секој што лично се идентификува како црнец. Нема други идентификувачки карактеристики освен тоа. Уствари, било кој идентитет може лесно (и едноставно) да се дефинира: раса, род, етникум, професија, социјално потекло, брачен статус, допишидаље. Ја на пример, веќе подолго време се осеќам као црнец поради нагласениот атлетски физикус и супериорните генитални димензии. По род сум небинарен, пошто неќу да се замерам со никој, а по етникум од сабајле се осеќав као Русин, али поручеква поише се идентификувам као Швицарец, пошто стегнав цело Тоблероне од оние од кило шо ги има само по фришопои. Брачниот статус ми е променлив, зависно од ситуацијата и атрактивноста на жените околу мене: оние жени шо се раѓаат со цицки и класичен женски генитален инвентар, без хируршки интервенции и кљукање со естроген. Овие другиве со бркои и брада шо се идентификуваат као жени, потпуно ги поштујам и разбирам, али слабо ги дружам, ваљда пошо искачаме на различни места.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Така е. Расно-етничкиот идентитет ‚‚црнец‘‘ може исто така лесно да се дефинира: тоа е секој што лично се идентификува како црнец. Нема други идентификувачки карактеристики освен тоа. Уствари, било кој идентитет може лесно (и едноставно) да се дефинира: раса, род, етникум, професија, социјално потекло, брачен статус, допишидаље. Ја на пример, веќе подолго време се осеќам као црнец поради нагласениот атлетски физикус и супериорните генитални димензии. По род сум небинарен, пошто неќу да се замерам со никој, а по етникум од сабајле се осеќав као Русин, али поручеква поише се идентификувам као Швицарец, пошто стегнав цело Тоблероне од оние од кило шо ги има само по фришопои. Брачниот статус ми е променлив, зависно од ситуацијата и атрактивноста на жените околу мене: оние жени шо се раѓаат со цицки и класичен женски генитален инвентар, без хируршки интервенции и кљукање со естроген. Овие другиве со бркои и брада шо се идентификуваат као жени, потпуно ги поштујам и разбирам, али слабо ги дружам, ваљда пошо искачаме на различни места.
Не постои расен идентитет како што постои родов за да ги правиш овие аналогии. Родовата дисфорија е факт на општеството - застапена е во доволно голем број што ни дава подлога да дефинираме родов идентитет. Ова не се луѓе кои се преправаат дека се спротивниот род бидејќи така им текнало отсабајле - овие луѓе имаат психолошка потреба да живеат со тој посакан идентитет.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не постои расен идентитет како што постои родов за да ги правиш овие аналогии. Родовата дисфорија е факт на општеството - застапена е во доволно голем број што ни дава подлога да дефинираме родов идентитет. Ова не се луѓе кои се преправаат дека се спротивниот род бидејќи така им текнало отсабајле - овие луѓе имаат психолошка потреба да живеат со тој посакан идентитет.
Психолошката потреба и нејзиниот интензитет се заебани за утврдување. Затоа, најферски е да им веруеш на луѓето дека си имаат такви потреби. Ерго, и мене треба да ми го овозможиш истиот избор и да ми веруеш на потребата. Што си посакувам и колкава потреба си имам е моја лична ствар и избор. Треба да се научиш да ги поштуеш.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.557
Поени од реакции
29.131
@Shakespear да му кажеш на кловнот што те допирал како дете по гениталиите да ти ги врати парите.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Психолошката потреба и нејзиниот интензитет се заебани за утврдување. Затоа, најферски е да им веруеш на луѓето дека си имаат такви потреби. Ерго, и мене треба да ми го овозможиш истиот избор и да ми веруеш на потребата. Што си посакувам и колкава потреба си имам е моја лична ствар и избор. Треба да се научиш да ги поштуеш.
Јас нема да ти се противам ако стварно сакаш да се идентификуваш како црнец. Не ме замара воопшто твојот идентитет на ист начин на кој не ме замараат родовите идентитети.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Јас нема да ти се противам ако стварно сакаш да се идентификуваш како црнец. Не ме замара воопшто твојот идентитет на ист начин на кој не ме замараат родовите идентитети.
Се глеа дека си лепо васпитан. Е сеа, фино ќе клекнеш на колена и ќе ми се извиниш за муките, ропството, и ќотекот шо ние црнците редовно го јадеме у светот збок расизмус. А ако не клекнеш со молба за прошка, онда си факинг расист!

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Се глеа дека си лепо васпитан. Е сеа, фино ќе клекнеш на колена и ќе ми се извиниш за муките, ропството, и ќотекот шо ние црнците редовно го јадеме у светот збок расизмус. А ако не клекнеш со молба за прошка, онда си факинг расист!
Ако ти лично се здобиеш со искуства на расизам против тебе, тогаш да.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom