Така е. Расно-етничкиот идентитет ‚‚црнец‘‘ може исто така лесно да се дефинира: тоа е секој што лично се идентификува како црнец. Нема други идентификувачки карактеристики освен тоа. Уствари, било кој идентитет може лесно (и едноставно) да се дефинира: раса, род, етникум, професија, социјално потекло, брачен статус, допишидаље. Ја на пример, веќе подолго време се осеќам као црнец поради нагласениот атлетски физикус и супериорните генитални димензии. По род сум небинарен, пошто неќу да се замерам со никој, а по етникум од сабајле се осеќав као Русин, али поручеква поише се идентификувам као Швицарец, пошто стегнав цело Тоблероне од оние од кило шо ги има само по фришопои. Брачниот статус ми е променлив, зависно од ситуацијата и атрактивноста на жените околу мене: оние жени шо се раѓаат со цицки и класичен женски генитален инвентар, без хируршки интервенции и кљукање со естроген. Овие другиве со бркои и брада шо се идентификуваат као жени, потпуно ги поштујам и разбирам, али слабо ги дружам, ваљда пошо искачаме на различни места.