Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
https://wizzair.com/en-GB/Select многу скапо од Скопје то Стокхолм 5 000 ден
и обратно 17 000 ден? Имам разбрано дека се по 30 евра..
За 30 евра идење и враќање нема да начекаш никогаш.
И нормално дека е скапо што сакаш ти, идеш во период кога сите наши што се во шведска сакаат да дојдат во мкд да одморат и слично. Малку логика бе. Цените се секогаш високи во сезона или пред Нова година. Иди во октомври ноември да видиш дали се 17000 денари. Или види крај на јануари почеток на фебруари ти се исто ефтини, низ март се наоаѓа по некоја ефтина. Април пак се скапи ради велигден.

И нормално дека е скапо што сакаш ти, идеш во период кога сите наши што се во шведска сакаат да дојдат во мкд да одморат и слично. Малку логика бе. Цените се секогаш високи во сезона или пред Нова година. Иди во октомври ноември да видиш дали се 17000 денари. Или види крај на јануари почеток на фебруари ти се исто ефтини, низ март се наоаѓа по некоја ефтина. Април пак се скапи ради велигден.

Да си ми жив. Потпис на поракава, од А до Ш. :pivo2:

Така е тоа кога нема стики.

Не барав за 30 евра одење и враќање. Само кажав дека имам слушнато дека се по 30 евра во 1 правец ама изгледа недоразбирање било...

Не барав за 30 евра одење и враќање. Само кажав дека имам слушнато дека се по 30 евра во 1 правец ама изгледа недоразбирање било...
Па и никаде не ти реков дека нема да најдеш за таа цена. Јас идам често до Стокхолм на прошетка и гости па најскапо до сега што платил било 3000. Ама ти пишав во кои периоди идам не барам во шпицот да одам, него одам во период кога е порастеретено и секогаш резервирам 2-3 месеци порано. Да рано е тоа може да се заебам и после тоа да се поефтини ама може и мн поскапи.

Јас на 1 јули лани резервира за 8 јули карта за франкфурт за 40 евра

Купив билет до Барселона. Со мене ќе носам дете помало од 2 години. Дали за бебето ми следи рачен багаж?[DOUBLEPOST=1432493491][/DOUBLEPOST]Уште едно прашање, за бебето ќе треба да земам 2-3 шишиња со цуцла, секое околу 270 милилитри, макар и празни. Политиката на вионите е да не дозволуваат контејнери за течности поголеми од 100 мл. Чаре?

Последно уредено:
@Srcee
Јас колку што разбрав, ако бебето не користи одделно седиште (нема свој билет) тогаш не му следува бесплатен рачен багаж.
Понатаму, ограничувања за величината на празни контејнери мислам дека нема. Практично, на делот со безбедносни прегледи ги проверуваат спомнатите правила. После тој дел не гледам кој/што би те спречило во шишето за млеко да пребациш млеко од 100мл шишенца.

Теоретски не би требало да ти прават проблем и за полно шише со млеко, но (теоретски) можно е... Ваљда ќе каже некој од форумџииве што има конкретно искуство со ова.

имам јас носено шишенце со вода од пола литар и плус 2 мали кашички во тие специјалните кесички со зипер, за мало бебенце па не ми го ни проверија кесенцето и во двата правци

Дали може само во еден правец да се земе чекиран багаж или мора и на повратниот билет да се земе багаж?

Постои ли можност да резервираш организиран превоз од визз од аеродром до хотел? Како на пример со рајан кога леташ има комбиња кои ги чекаат патниците, нормално ова дополнително се плаќа и доколку сакаш. Сакам на моите да им организирам одмор во Барселона но некако не ми се пуштаат сами таму да бараат превоз, не знам дали би се снашле, друго е кога би имално нешто колку - толку организирано.
Некој некаква информација?

Постои ли можност да резервираш организиран превоз од визз од аеродром до хотел? Како на пример со рајан кога леташ има комбиња кои ги чекаат патниците, нормално ова дополнително се плаќа и доколку сакаш. Сакам на моите да им организирам одмор во Барселона но некако не ми се пуштаат сами таму да бараат превоз, не знам дали би се снашле, друго е кога би имално нешто колку - толку организирано.
Некој некаква информација?

Mislam koga ja bukirash kartata ima opcija na kraj da odberesh prevoz organiziran od wizz air... ali po skapo e taka za nekoe evro :)

edit - Po skapo e od sama da si bukirash prevoz od aerodromot

Дали може дополнително да се купи голема кабинска торба со basic пакетот?

Дали може дополнително да се купи голема кабинска торба со basic пакетот?

Да понатаму во чекорите кога букираш ти нуди дополнителни услуги по желба.

Уште едно благодарам до Виз што ги отвори новите директни линии и малтретирањето со попатни стопови од стилот на Истанбул и Виена кои стануваат минато од 1 Јули. Исто така што Барселона е во директен лет поврзана со Македонија. Сакам да прашам дали има планови од постоечкиве линии надвор од Македонија поврзување со други дестинации? Идни планови?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom