Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Башка тоа, не знам како е за Италија, јас во Германија кога бев пред месец дена, на пасошка контрола ми бараа повратна карта, а јас немав чекирано/испринтано, па ми вика тој, значи немате повратен. Па продолжи со барање други податоци. Таму има многу одлив на азиланти и албанци, па скоро сите ги испрашуваа на пасошка. Во Италија можда не е така, ама секако е подобро да си имаш, ако си веќе сигурен дека нема да додаваш куфери или слично :)

Иначе, иако одамна се спремав, ај сега, ај после, пред месец дена прв пат летав со визз и сум презадоволен и од авион и од однос на персоналот и се. Можда дека со airbus a320 (мислам дека беше) летав и плус си добив место на emergency exit, ама како и да е, не би се мислел дали да летам пак со нив.

...секако е подобро да си имаш, ако си веќе сигурен дека нема да додаваш куфери или слично :)
Колку што знам, багаж може да си додеш во било кое време до неколку часови пред летот.

Иначе, иако одамна се спремав, ај сега, ај после, пред месец дена прв пат летав со визз и сум презадоволен и од авион и од однос на персоналот и се. Можда дека со airbus a320 (мислам дека беше) летав и плус си добив место на emergency exit, ама како и да е, не би се мислел дали да летам пак со нив.

Мило ми е што си имал пријатно искуство. Сите (55) авиони на Wizz Air се Airbus A320.

И јас порано одев на emergency exit. Сега го преферирам првиот ред, побрзо е за качување/симнување, прв си услужен и блиску си до тоалетот. Башка ќе си направам муабет со сениор стјуардесите/стјуардите.

Copy of wiz karta 001.jpg[DOUBLEPOST=1426244326][/DOUBLEPOST]Значи вака изгледа картата,ваљда тоа е тоа?

od aerodomor za Dortmund do zeleznickata stanica dortmund,kako se stiga i kolku vreme?

od aerodomor za Dortmund do zeleznickata stanica dortmund,kako se stiga i kolku vreme?
Имаш градски автобус кој трга од аеродромот до железничка, автобуската постојка е пред влезот на аеродромот и е оддалечена од Hauptbahnhof отприлика 12-14 километра. Патувањето трае околу 25 минути и кошта не ме држи за збор околу 6-8 евра.

Во кој дел од Барселона да барам смештај за една вечер и истиот да биде лесно достапен до Ел Прат аеродромот? Има ли хотели во близина на аеродромот или треба во центар да барам? Ми треба да преспијам таму, летот ми стига многу касно (на полноќ), а наредниот ден дури попладне летам.
Како се конекциите на аеродромот со центарот на Барса? Некој со искуство?

@devojka87
Jaс бев овде сместен:
http://www.booking.com/hotel/es/hostal-radio.html?aid=356980;label=gog235jc-hotel-XX-es-hostalNradio-unspec-mk-com-L:es-V:0CD8QFjAA-O:unk-B:unk-N:yes-S:bo;sid=868f95f7604b0f183616e742ab80ca43;dcid=4;dist=0&type=total&

Мали ама чисти и ОК соби, десетина минути пешки до центарот (placa Catalunya). Персоналот е супер, искачаат во пресрет за се и сешто, зборат така-така англиски (нешто што не е премногу често во Шпанија), оставање багаж дента не е проблем (ако летот е касно навечер, да можеш на раат да го искористиш денот). Иначе лифот им е тешко ретро - како од пред два века, и ходниците се смешно тесни. Хотел е ова иначе, ако сакаш селф-кетеринг ќе мора да побараш нешто друго. . :)

За превоз накај Ел Прат, ќе видиш на сајтот на аеродромот, има две линии (мислам А и Б се викаа) поаѓаат од центарот на Барса, и имаат само неколку станици. На Ел Прат, после делот за земање багаж, искачаш во отворениот дел од аеродромот (каде што секој може да влезе - пази се од џепџии, наводно имало многу) - тука ќе најдеш (или ќе прашаш некој вработен) има еден киоск со натпис нешто како Аеробус. Тука ќе си купиш карти за автобус - ама обавезно земи си повратна, не само што е поевтино туку и не мора да се замараш за купување пак (а ако е гужва може и да нема место во одреден бус).
На сајтот ја имаш рутата, а тука блиску до аеробус киоскот е и туристичкото информативно биро, не ми текнува дали се плаќаше градската мапа (мислам дека се плаќаше) - ама сеедно гломазна е и не е баш за шетање.

Во секој случај, смести се некаде во релативна близина на станицата за Аеробусот и по можност во пешачка дистанца до центарот.

Ако си само на еден ден таму - препорачувам целодневна карта за некој од отворените автобуси за туристичко разгледување на градот. Вртат тури низ целиот град точно покрај сите поинтересни туристички места, на рутата можеш каде сакаш да се симнеш и да се качиш, и нема подобар начин за кратко време да прошеташ повеќе работи. Со метро ќе изгубиш многу повеќе време на малтретирање.

Добар помин, и ако ти треба некоја друга информација - слободно прашај. (y)

@Vanlok
Фала ти многу на одговорот. Баш тоа ме интересираше како се викаат автобусите за да можам да најдам каде застануваат како би барала хотел во непосредна близина со оглед на тоа дека стигам на полноќ, да не лутам многу.
Фала ти многу уште еднаш (y)[DOUBLEPOST=1426523187][/DOUBLEPOST]@Vanlok
Фала ти многу на одговорот. Баш тоа ме интересираше како се викаат автобусите за да можам да најдам каде застануваат како би барала хотел во непосредна близина со оглед на тоа дека стигам на полноќ, да не лутам многу.
Фала ти многу уште еднаш (y)

На booking кога ќе одбереш некој хотел во Барса, имаш и мапа да видиш каде се наоѓа. На таа мапа ги имаш повеќето смештаи во Барса, гледај окулу автобуските станици да најдеш смештај - спредувајќи ги таа мапа и рутата на аеробусот.

Мислам дека нема да најдеш ништо од прифатлив смештај баш до Ел-Прат аеродромот. Ем скали ем лоши варијанти беа (пошто пак требаше превоз и малтретирање). Аеробусот е евтин и сигурен превоз, и оди често.
Во мојот случај и јас сакав една вечер некаде до Ел-Прат аеродромот да се сместам, пошто многу рано наутро ми беше летот - порано од првите тури на аеробусот.

@devojka87

Морам да го пофалам летањето со ВизЕр, прекрасни авиони кои пружаат пријатен лет, единствен недостаток се тесните места за седење.:aplauz:

Морам да го пофалам летањето со ВизЕр, прекрасни авиони кои пружаат пријатен лет, единствен недостаток се тесните места за седење.:aplauz:

Сакаш да ти платам карта во еден правец за некоја дестинација каде што нема интернет?

Мајќе му страв почнува да ме фаќа по последнава несреќа... Имам преку 15 пати летано со нискобуџетариве Виз, Изи Рајан... последно летав со Виз, почеток на месецов беше, на враќање негде над Хрватска/Црна Гора имаше страшни турбуленции ради невремето у регионов.. се тресеше се и тоа добар пола час...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom