Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Да споделеме како за прв пат некое искуство.

Голем хаос се ствара што нема седишта пропишани. 15 минути касневме заради браќава со 4-5 деца летаа и зафаќаат поо три реда и вика, ојј тии ја го имам платено и за деца!!! Ептен е аматерски. Стујардесите се трошат само да не дозволат на патнициве да седнат на тие Wizz comfort седиштата. Плус ептен аматерски е тоа што ги кинат бординг пасовите и со пенкало пишат на нив, visa checked OK.

That said, картата беше 600 денари, nobody cares. :pos:

Да споделеме како за прв пат некое искуство.

Голем хаос се ствара што нема седишта пропишани. 15 минути касневме заради браќава со 4-5 деца летаа и зафаќаат поо три реда и вика, ојј тии ја го имам платено и за деца!!! Ептен е аматерски. Стујардесите се трошат само да не дозволат на патнициве да седнат на тие Wizz comfort седиштата. Плус ептен аматерски е тоа што ги кинат бординг пасовите и со пенкало пишат на нив, visa checked OK.

That said, картата беше 600 денари, nobody cares. :pos:

Јас сум чекал и по 45 мин за истото така да 15 мин ќе се правам дека не прочитав :)
Инаку мислам дека Виз треба да сивоведе автоматски систем на доделување места за проста нација како нашата заедно со сите нејзини граѓани затоа што кај нас бон тон и човечност нема.Особено плачам кога тетка некоја ќе ми извади шише Синалко и чоколадна крофна.Незнам како ги протнала али....

Преку Wizzair резервирав повратна карта на име Snezana. Ама доцна видов дека во пасошот е запишано Snezhana. Дали ќе може да помине и така, или мора да се направи промена на име за една буква и да платам над 5000 денари (за во двата правца).[DOUBLEPOST=1405270995][/DOUBLEPOST]
promo_mk.gif

Преку Wizzair резервирав повратна карта на име Snezana. Ама доцна видов дека во пасошот е запишано Snezhana. Дали ќе може да помине и така, или мора да се направи промена на име за една буква и да платам над 5000 денари (за во двата правца).[DOUBLEPOST=1405270995][/DOUBLEPOST]
promo_mk.gif

Кога ќе се чекираш онлајн мислам дека има опција да ја поправиш грешката во името. Веројатно не си сеуште чекирана?

дали овај 20% попуст вази заедно со дискоунт клубот? Кога пробав да ги додадам двете ми излегува само еден попуст?[DOUBLEPOST=1405282181][/DOUBLEPOST]друго ме интересира. Картичката ми е во долари. А ако букирам лет од Македонија ми иди плакање во денари. За ова ке ми наплатат 3% од мастеркард бидејки е во друга валута. Дали моза ова некако да се избегне и да ми наплатат директно во долари?

Исто на пример ако букирам лет со почетна точка во ЕУ ми иди плакање во евра, значи пак со плакање 1-3% за конверсија на валути...Дали мозе сите летови да ги плакам во долари или барем во евра наместо во различни валути?

дали овај 20% попуст вази заедно со дискоунт клубот? Кога пробав да ги додадам двете ми излегува само еден попуст?[DOUBLEPOST=1405282181][/DOUBLEPOST]друго ме интересира. Картичката ми е во долари. А ако букирам лет од Македонија ми иди плакање во денари. За ова ке ми наплатат 3% од мастеркард бидејки е во друга валута. Дали моза ова некако да се избегне и да ми наплатат директно во долари?

Исто на пример ако букирам лет со почетна точка во ЕУ ми иди плакање во евра, значи пак со плакање 1-3% за конверсија на валути...Дали мозе сите летови да ги плакам во долари или барем во евра наместо во различни валути?
Од страната има мени со валути и можеш да одбереш таму долари, само што Виз пресметува по многу неповолен курс, затоа пресметај дали повеќе ти се исплати да ти земат од картичката 3% или да му платиш на Виз по нивниот курс. Јас ќе летам од Софија и картата во левови беше 13 евра поефтина отколку ако ја платев во евра.

Од страната има мени со валути и можеш да одбереш таму долари, само што Виз пресметува по многу неповолен курс, затоа пресметај дали повеќе ти се исплати да ти земат од картичката 3% или да му платиш на Виз по нивниот курс. Јас ќе летам од Софија и картата во левови беше 13 евра поефтина отколку ако ја платев во евра.

ah ok fala

Кога ќе се чекираш онлајн мислам дека има опција да ја поправиш грешката во името. Веројатно не си сеуште чекирана?

Да, летот се уште не е чекиран, оти е дури во септември. Значи ќе можам бесплатно да ја променам грешката при чекирањето?[DOUBLEPOST=1405300897][/DOUBLEPOST]

Да, летот се уште не е чекиран, оти е дури во септември. Значи ќе можам бесплатно да ја променам грешката при чекирањето?
Да, да, и јас мислам дека при чекирањето имаш опција да промениш некој податок (во твојот случај - името)!

Бесплатно?
Еве што најдов од официјалната страна на WizzAir:
„Името на патникот може да се смени преку интернет или преку Телефонскиот центар до 3 часа пред закажното време за поаѓање. Ќе треба да платите надомест за промената на името. Надоместот за промена на името се наплатува по променето име, за лет во една насока.“
„По чекирањето преку интернет, можат да се прават промени на летот и името преку интернет преку Телефонскиот центар најдоцна до 4 часа пред закажаното поаѓање на летот. Ќе треба да платите надомест за промената. Имајте предвид дека во случај на промена на летот или на името по чекирањето преку интернет ќе треба повторно да се чекирате и повторно да ја испечатите пропусницата за бординг. Надоместот за промена на летот е поголем ако ја извршите промената 30 дена пред поаѓањето.“
Според напишаното, и во двата случаи ќе биде потребно да платиш надомест за промена на името на патникот - пред или после чекирање! Тоа е тоа.

Каде мозе да купам мала кабинска торба? Како се двизат цените?

Или да земам голем ранец?

Последно уредено:
кога ги пуштаат овие кодовиве со %, од време на време ? и каде може да се следи кога ќе има нов ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom