Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Преку Wizzair резервирав повратна карта на име Snezana. Ама доцна видов дека во пасошот е запишано Snezhana. Дали ќе може да помине и така, или мора да се направи промена на име за една буква и да платам над 5000 денари (за во двата правца).[DOUBLEPOST=1405270995][/DOUBLEPOST]
promo_mk.gif
не прават проблем,мене ми се имат неколку пати десено да сум лапнал по некоја буква:)

Може да резервирам картa, а подоцна да внесам број на пасош? Прашувам, бидејќи не сум летал со WizzAir

Може да резервирам картa, а подоцна да внесам број на пасош? Прашувам, бидејќи не сум летал со WizzAir

Пасошки број се внесува кога ја чекираш картата а не кога ја купуваш така да ок е

kuferot mi e sovrsheni dimenzii bez trkala za small cabin bag. znam deka vo TC pisi deka mora so trkala da se meri samo me interesira dali/kolku go proveruvaat ova na aerodrom? dali vredi da reskiram?[DOUBLEPOST=1405645828][/DOUBLEPOST]
kuferot mi e sovrsheni dimenzii bez trkala za small cabin bag. znam deka vo TC pisi deka mora so trkala da se meri samo me interesira dali/kolku go proveruvaat ova na aerodrom? dali vredi da reskiram?
drugo prashanje..da ne ima nekoj na aerodrom da se zanimava so otshtrafuvanje trkala od kuferi?[DOUBLEPOST=1405646511][/DOUBLEPOST]aj uste nekolku prasanja

kolku vreme pred letot treba da bidam na aerodrom?

dali smeam da nosam pasta za zabi od 100ml?

kade treba da cekam avtobus to aerodrom? dali ima na megugradska?

fala

Последно уредено:
,,Секоја чест“ за визер што не прави рефундирање (или можност за бирање) за сите летови до Израел...

Нели гледаат што се дешава таму, глупаците не даваат рефунд, или да ги искористи човек парите за друг лет.

Тоа е...

До сега немам летано без чекиран куфер, е сега ке одам само со мала кабинска(бесплатна) торба, па сакам да прашам дали ке треба да ги покажам картата и пасошот каде што се остава куферот или директно да одам на скалите да се качувам :)

До сега немам летано без чекиран куфер, е сега ке одам само со мала кабинска(бесплатна) торба, па сакам да прашам дали ке треба да ги покажам картата и пасошот каде што се остава куферот или директно да одам на скалите да се качувам :)

Vo Skopje ke mora da odis na cekiranje, dodeka na drugite aerodromi niz Evropa pravo vo avion.
Mnogu debilna rabota od TAV.

kuferot mi e sovrsheni dimenzii bez trkala za small cabin bag. znam deka vo TC pisi deka mora so trkala da se meri samo me interesira dali/kolku go proveruvaat ova na aerodrom? dali vredi da reskiram?[DOUBLEPOST=1405645828][/DOUBLEPOST]drugo prashanje..da ne ima nekoj na aerodrom da se zanimava so otshtrafuvanje trkala od kuferi?[DOUBLEPOST=1405646511][/DOUBLEPOST]aj uste nekolku prasanja

fala
Мој пријател сега леташе од Лондон до Скопје со WizzAir, на аеродромот во Лондон му наплатија исто како за голема кабинска торба бидејќи по мерењето на торбата со ТРКАЛЦАТА излезе дека е подолга од пропишаната за бесплатно да је внеси во авионот. Не знам дали ќе ти прават проблем на нашиот аеродром, ама ризик постои! Затоа е најдобро да се патува со оние платнените патни торби што се без тркалца.
Тоа другото прашање ќе го скокнам, оти прашањето ти е (малку) глупо.
На аеродромот треба да се пријавиш на еден од шалтерите таму барем 40 минути пред полетувањето на авионот.
Да, смееш да носиш паста за заби до 100мл, иако не ја гледам поентата да ја носиш од тука, кога таму сигурно можеш да си купиш од најблиската продавница.
Еве ти линк за автобуски превоз до и од Аеродромот:
http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=490

Дечки незнам дали е ова соодветна тема, но имам едно прашање.
Како најлесно да се дојде до превоз до Рига, Латвија?
Видов дека има летови од Дортмунд со истава компанија, но кога отварам пример кој ден сакам да летам не ми дава никакви информации туку само ова.
vava.png

Инаку, за датумот карикирам. Не е точно дека тогаш ке патувам можеби експресно брзо можеби и почетните денови на Август.

Дечки незнам дали е ова соодветна тема, но имам едно прашање.
Како најлесно да се дојде до превоз до Рига, Латвија?
Видов дека има летови од Дортмунд со истава компанија, но кога отварам пример кој ден сакам да летам не ми дава никакви информации туку само ова.
vava.png

Инаку, за датумот карикирам. Не е точно дека тогаш ке патувам можеби експресно брзо можеби и почетните денови на Август.
Првиот лет оваа сезона од Дортмунд за Рига со WizzAir е на 31 август (недела), потоа имаш лет секоја среда и недела.

kuferot mi e sovrsheni dimenzii bez trkala za small cabin bag. znam deka vo TC pisi deka mora so trkala da se meri samo me interesira dali/kolku go proveruvaat ova na aerodrom? dali vredi da reskiram?[DOUBLEPOST=1405645828][/DOUBLEPOST]drugo prashanje..da ne ima nekoj na aerodrom da se zanimava so otshtrafuvanje trkala od kuferi?[DOUBLEPOST=1405646511][/DOUBLEPOST]aj uste nekolku prasanja

fala

Јас патував Скопје-Мемингем и обратно со таква торба и не ми направија никаков проблем. И мене ми беше малку поголемка од димензиите за смал кабин баг ама воопшто не ми правеа проблем, само ме прашаа дали имам багаж им го покав ми рекоја аха ОК и толку. Мислам дека нема сега до толку баш за некој сантиметар да прават проблем.
Јас имам уплатено сега за септември голема кабинска торба и куферчето ми е 2цм подебело од пропишаните димензии, се надевам дека нема да бидат баш тие 2цм проблем па ќе видиме.

Дечки, сакам да го презакажам летот, го наместив на 7ми септември, но сакам да го преместам за 14ти септември. Некој информација колку би ме коштало надомест или како да видам на страната? Благодарам однапред.

Дечки, сакам да го презакажам летот, го наместив на 7ми септември, но сакам да го преместам за 14ти септември. Некој информација колку би ме коштало надомест или како да видам на страната? Благодарам однапред.

Ако имаш доплатено за Услугата Wizz Flex тогаш можеш да го менуваш датумот, во спротивно не.

http://wizzair.com/mk-MK/travel_services/wizzflex

Гледам летови Скопје-Базел-Скопје за крај на август за 2 дена . арно ама 10/11.000 повратна. а еден правец од Базел за назад е 15 евра . дали да букирам карта само од таму и да барам др чаре .. или некој што патувал некоја солуција од Скопје преку друг аеродром до Базел поефтино од ова?

Прв пат ќе патувам со wizzair и ме интересира дали е битна големината на куферот за чекираниот багаж или само да биде до 32 кг. и дали во чекираниот багаж може да се носи пудра, парфем,креми итн и дали треба да бидат во ќесе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom