Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
check in - до колку кг треба да е? Ко аустриан 22/3? Или други лимити имаат?
Ме буни страната, над седиште, под седиште...

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/baggage[DOUBLEPOST=1403561131][/DOUBLEPOST]
@Tranquilis ќе има ли нешто попусти во нареднава недела, две??
Тешко дека ќе има попусти пред почетокот на месец септември!

@Tranquilis ќе има ли нешто попусти во нареднава недела, две??

Не планираме.[DOUBLEPOST=1403587326][/DOUBLEPOST]

32 кг за чекиран.

Во последно време слушам дека се почесто враќаат од пасошка контрола. И не само Роми туку и Македонци како мерка против барателите на азил.

Повратната карта испечатена земете ја со вас и доволно пари (немора да се кеш, пријавете дека на картичка носите) за да не им давате аргумент да ве вратат. Оние кои работат доказ дека работат, оние кои одат на гости и планираат повеќе од 30 дена да седат нека обезбедат гарантно писмо, туристички ако патувате тоа треба да биде до 10/15 дена и доволно пари во вас, пензионерите нека понесат чекче од пензија. Ова особено се однесува на оние на кои пасошот им е празен, односно немаат многу излези и влезови од државата. Тие се први на пик.

Да не ви горат и парите за купена карта, добро обезбедете се пред тргање, оти нашата пасошка контрола те гледа како потенцијален сериски убиец.

И убав пат каде и да одите.

Во последно време слушам дека се почесто враќаат од пасошка контрола. И не само Роми туку и Македонци како мерка против барателите на азил.

Повратната карта испечатена земете ја со вас и доволно пари (немора да се кеш, пријавете дека на картичка носите) за да не им давате аргумент да ве вратат. Оние кои работат доказ дека работат, оние кои одат на гости и планираат повеќе од 30 дена да седат нека обезбедат гарантно писмо, туристички ако патувате тоа треба да биде до 10/15 дена и доволно пари во вас, пензионерите нека понесат чекче од пензија. Ова особено се однесува на оние на кои пасошот им е празен, односно немаат многу излези и влезови од државата. Тие се први на пик.

Да не ви горат и парите за купена карта, добро обезбедете се пред тргање, оти нашата пасошка контрола те гледа како потенцијален сериски убиец.

И убав пат каде и да одите.

Колку е тоа доволно пари :icon_lol: Мислам озбилно еве, идам кај другарка, значи неколку дена се у прашање. Колку пари се доволни :cautious:

Treba li u boja da se isprinta boarding passot?

Moze li nekoj da mi dade lista na raboti koi ne smeaat da se nosat u carry on?

Moze li patnicko osiguruvanje da mi pobaraat u Skopje?

1. Не, можеш да го испринташ со обична црна боја.

2. Некои предмети не се прифаќаат за носење, доколку:
  • е веројатно дека ќе го загрозат авионот, лицата или сопственоста
  • е веројатно дека ќе се оштетат за време на летот
  • се несоодветно спакувани
  • се забранети според кои било закони, регулативи или наредби од која било земја од која се поаѓа, пристигнува или прелетува
  • не се соодветни за превезување поради нивната тежина, големина или која било друга невообичаена карактеристика
  • е веројатно дека ќе предизвикаат непријатност или грозење кај патниците
Следните предмети се строго забранети за носење:
  • оружје, муниција и експлозиви, вклучувајќи оружје за лов или за спортски цели
  • кои било предмети или супстанции што изгледаат како оружје, муниција или експлозив
  • запаливи супстанции (освен: алкохолни пијалаци, лак за коса, парфем, тоалетна вода)
  • радиоактивни материјали
  • кондензиран гас (освен: CO2 што се користи за движење на вештачки екстремитети, резервоар или незапалив гас што се користи за надувување на појасот за спасување),
  • отровни или инфективни супстанции
  • корозивни супстанции (освен: жива во термостати, барометри, акумулатор на инвалидска количка)
  • актовки или кожни чанти од безбедносен тип со вградени алармни уреди, литиумски батерии или пиротехнички материјал
  • предмети и материјали што ја загрозуваат безбедноста, сопственоста, животот, здравјето и телесниот интегритет на патниците
  • кој било материјал што е забранет според правилата и регулативите на земјите кои учествуваат во превозот
  • секој предмет што не е соодветни за превезување поради нивната тежина, големина или која било друга карактеристика
  • остатоци од човечко тело
  • лепак или боја
  • кој било предмет назначен во Техничките упатства за безбеден транспорт на опасни производи со авион на Меѓународната организација за цивилна авијација (ICAO-International Civil Aviation Organization) и во Регулациите за опасни производи на Меѓународната асоцијација за авиотранспорт (IATA-International Air Transport Association)
3. Досега на моите родители не им побарале да покажат патничко осигурување.

Јас ти препорачувам за 200 денари да не си правиш проблем ќе одиш во Кроација Осигурување или кое било и ќе си извадиш.Во Ајндховен мене ми побараа додека во Малме и Стокхолм Скаваста не

Јас ти препорачувам за 200 денари да не си правиш проблем ќе одиш во Кроација Осигурување или кое било и ќе си извадиш.Во Ајндховен мене ми побараа додека во Малме и Стокхолм Скаваста не
Dosega agencija mi vadela, ke mi go dadat li vednash shto dokumenti mi treba?

edit: izvadiv online od eurolink

Последно уредено од модератор:
posle 20 okt se ukinuva ponedelnickiot let skopje-luton?[DOUBLEPOST=1404264415][/DOUBLEPOST]posle 20 okt se ukinuva ponedelnickiot let skopje-luton?

Дечки, може некој да ме упати? Првпат патувам со авион (и секако со Wizzair), па ме интересира која е процедурата. Си направив акаунт таму и гледам дека имам Wizz сметка. Имам неколку прашања во врска со тоа:
1. Како се ставаат пари на салдото?
2. Дали треба да извадам картичка, па преку неа да префрлам или?
3. Дали се плаќа во денари?
4. Патувам со другар, па дали постои можност за некаков попуст, без доплаќања, зошто сме двајца?
5. Не планираме да носиме куфер, само торба една. Дали се наплаќа за мала торба во авионот или пак морам да ја земам со мене во авион за да биде бесплатно?
Благодарам однапред на сите кои ќе одвојат време да ми помогнат :)

Ме интересира ако земам Билети преку виз , Варшава -Еиндховен Еиндховен-Скопје (ист ден еден после друг) дали автоматски летот ќе е трансфер или треба да си го земам багажот и пак да се чекирам?
Знам дека ако не е ниско буџетна си пишам Варшава Скопје и автоматски ги поврзува летовите без разлика колку пати треба да се прекачвам, дали е истото со ниско буџетните?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom