Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Колку грама тутун од оној спакуван во кеси е дозволено за носење во ранец? Летот е од ЕУ до МК

Imam let so wizzair, bukirav povraten let i go plativ, sega ostanuva letot za vrakjanje. Dodadov plus 20kg chekiran bagaz, toj se pojavuva na mojot profil ama nema potvrda za plakjanje, i sega statusot mi e pending na letot i ne mi dav check in opcija. Istata karticka ja koristev za dvete bukiranja.

Ima opcija nekoj kontakt support od wizz da kontaktiram telfon ili meil, da ne se glupite chat botovi?

Letot mi e vo ponedelnik.
Автоматски споено мислење:

Imam let so wizzair, bukirav povraten let i go plativ, sega ostanuva letot za vrakjanje. Dodadov plus 20kg chekiran bagaz, toj se pojavuva na mojot profil ama nema potvrda za plakjanje, i sega statusot mi e pending na letot i ne mi dav check in opcija. Istata karticka ja koristev za dvete bukiranja.

Ima opcija nekoj kontakt support od wizz da kontaktiram telfon ili meil, da ne se glupite chat botovi?

Believe it or not, srediv nabrzina so wizz support, bravo za niv.

Последно уредено:

Автоматски споено мислење:

Believe it or not, srediv nabrzina so wizz support, bravo za niv.
не знам што им е финтава, еве ист муабет. И мене ми се деси ова пред две недели, сега исто ми се деси на додавање багаж.

не знам што им е финтава, еве ист муабет. И мене ми се деси ова пред две недели, сега исто ми се деси на додавање багаж.
ako e isto kako kaj mene, znae da napravi problem na kartici za verificiranje.

dobroto e sho, ako transakcijata ne e potvrdena za 1 chas, potoa se otkazuva, i mozes da bukirash na novo.

jas togash iskoristiv druga kartica i posle toa se beshe ok.

supportot od mkd broj mi odgovori za nekoi 5-10 minuti, prezadovolen, spored sho sum chital na temava prethodno.

ako e isto kako kaj mene, znae da napravi problem na kartici za verificiranje.

dobroto e sho, ako transakcijata ne e potvrdena za 1 chas, potoa se otkazuva, i mozes da bukirash na novo.

jas togash iskoristiv druga kartica i posle toa se beshe ok.

supportot od mkd broj mi odgovori za nekoi 5-10 minuti, prezadovolen, spored sho sum chital na temava prethodno.
Мене на секое прво купување на карта/услуга ( додатен багаж итн ) ми го пројавува истово. Вчера купив 2 карти и 2 услуги, на сите се случи истото.

Мене на секое прво купување на карта/услуга ( додатен багаж итн ) ми го пројавува истово. Вчера купив 2 карти и 2 услуги, на сите се случи истото.
kaj mene na prvo bukiranje (povraten let do mkd) dobro pomina.

na vrakjanje dodadov plus bagaz i tuka zaglavi - sajtot procesirashe nekoe vreme za naplata (moze i da pravi problem koga treba da prefrli za verificiranje na plakjanjeto)

potoa ti ja dava uslugata na profil ama pending e poshto ne e naplateno. mene mi kazaa deka ako za 1 chas ne se odobri, ja otkazuvaat i treba nanovo da platish, stoi kako pending payment.

vtoriot pat dobro pomina kaj mene.

Има ли опција кај нас на аеродром да се регистрираш за ЕЕС пред полетување? Или пак некоја страна на интернет?

Ова што им е официјалната моментално може само за полетувања и слетувања од Шведска.

Има ли опција кај нас на аеродром да се регистрираш за ЕЕС пред полетување? Или пак некоја страна на интернет?

Ова што им е официјалната моментално може само за полетувања и слетувања од Шведска.
Пред некој ден имав гости од МК во Шведска, се регистрираа на слетување во Шведска, Скопје немаше опција.

Пред некој ден имав гости од МК во Шведска, се регистрираа на слетување во Шведска, Скопје немаше опција.

Јас летав пред некоја ден Холандија-Македонија и на полетување рекоа не требало ништо. На слетување во Македонија исто не ни побараа. Потоа викендот бев до Бугарија преку Македонија и на влез и излез повторно ништо не побараа, поминавме така. На враќање Македонија-Холандија ни стигна порака од Виз за порано да отидеме поради гужва за сликање - врска немаше, ништо не побараа. Не знам кои се правилата и зошто, но ете.

Пред некоја година кога требало да се променуваат пасошите поради името Северна Македонија, не знам дали ти текнува на драмата околу Март или Мај, не се сеќавам веќе. Ние имавме извадено нови пасоши претходно и важеа 8+ години напред, а во истата година летавме повеќе земји како Франција, Романија, Исланд па дури и два пати Македонија. Бидејќи не следиме Сител по цел ден, а ниту некаде официјално бевме известени (смс, имејл...) појма немавме за некој нов рок за обнова, па фино лепо летаме до Македонија на викенд за прослава и после два дена за назад не нѐ пуштија на аеродром. Беа уште изгледа првите денови после рокот и многу беа заглавиле вака, дознав отпосле. Значи ако излезам од граница, пасошот важи уште секаде и може да летам кај сакам, но од затворот Македонија поради политики на земјата не можам да излезам, бидејќи додека сум бил надвор од земјата рекле дека важечките пасоши нема да важат. Ако имале рок зошто новите не ги издале до тој рок, или зошто не се чека до истек па да се обноват? Вето имало, рокови имало, океееј.

Објаснувам на едно девојче таму на контрола, и вика дојдете во собата да прашам шефот бидејќи претпоставувам уште правеле по некој исклучок првите денови. Девојчето сакаше да помогне, плус спомна дека брат ѝ бил полицаец и веќе чекал 3 недели по брза постапка уште пред истекот на рокот, чисто да знаеме што да очекуваме. Ние немавме лаптопи за работа со нас за цел месец да сме заглавени во Македонија, бидејќи летавме само за викенд. Иде шефот, воопшто не ни се обрати ниту погледна во нас и само рече на девојчето да ни каже да се истраниме и да се вратиме назад додека стоиме до него, и се врати од кај и да мајка му го извадила. Нула понашај, дури накурчен што го викнале наместо да објасни барем од околу. За споредба, тука во странство (иако веќе поблиски него странци) кога требаше да обновиме ID ги заборавивме старите, а во соба хаха хихи, дури ни го држеа терминот цел саат да одиме до дома и да ги земеме, завршивме работа повеќе расположени од пред да отидеме.

Ајде барај луѓе од аеродром во Недела поручок, бидејќи само тоа функционира кај нас и е нешто што го мразам, па во Вторник веќе имавме нови пасоши за да може да се вратиме, што дури и мене ми беше импресивно и брзо кога сака некој да ти заврши работа. Од работа ни рекоа колку денови ви требаат толку, нема да излезат од одмор и дека немало воопшто проблем, беа зачудени само бидејќи ми го имаат пасошот on file. И пази, ми се извинија од име на МОЈАТА држава што поминуваме низ таков стрес и рекоа само средете работа без нервози и вратете се кога ќе можете. За споредба, татко ми кога беше под нож, тешка операција во Македонија, на мајка ми не ѝ дадоа 3 слободни денови за да го поминат тоа, и ја одјавија одма штом ги побара. После велат Македонија била топла земја. Аха.

Ете ми текна денес на случката па да го поздравам шефот на контрола на аеродромот во Скопје што се обиде да ни расипе денот оти не пишало Северна на пасошот со стиховите: „Едно име имаме, во душата го носиме...“ :свиркам: Нека знае дека е виновен што на момент се покајав дека не извадив Бугарски пасош во животот. Нека е жив и здрав. Сите имаме свои битки.

Во Базел вчера пред нас ги регистрираа, а нас ни лупна печат, не не регистрираше. Како ќе му текне на тој на пасошка изгледа.

Во Базел вчера пред нас ги регистрираа, а нас ни лупна печат, не не регистрираше. Како ќе му текне на тој на пасошка изгледа.
jas sho prochitav vo wizz mailot, e deka proverkite se samo za tie sho doagjaat "turistichki" ili ostanti kratki prestoi vo Shengen.

ako imash rabotna ili trajna viza / prestoj, mislam deka ne gi pravat proverkite. jas koga vlegov Shvedska vo Noemvri, ne mi baraa nishto plus.

Да, проверките се само за туристички визи, не за тие со регулиран престој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom