Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
krusha03 напиша:
Вака сега незнам дали ова стварно ти беше прашање или поентата ти беше само да се повалиш демек имаш јак компјутер. Иако процесорот ти е доволно брз и имаш доволно рам графичката ти е DX 9, а не DX 10. Така да windowsот ќе ти работи во еден вид на compatibility мод во DX 9. Еве да не пишувам се пак овде, еве во еден друг топик што сум напишал:
ne be ne se falam oti nemam jaka ploca a baram .....
a ova dx 10 koga ke izleze oti slusnav deka nekoi igri nema da mozat da se igrat vo nieden drug windows osven vista a morale da imame instalirano i dx 10

DX10 ќе излезе заедно со Vista и како што кажав не е назадно компатибилен со ниедна верзија на DX досегаи ќе биде само за Vista, за XP нема да излезе. Е сега нормално ако назадно не е компатибилен со ниеден DX и го има само за Vista тогаш за да се играат следните генерации на DX10 игри ќе мораш да има DX10, DX10 компатибилна картичка и Windows Vista

krusha03 напиша:
Па минималната конфигурација и не е така невероватен ѕвер. Еве видете ја тука . Иначе Windows Vista не е излезен и ти тоа што го имаш највероватно е некоја бета верзија. Истотака ќе постојат повеќе верзии на Vista и сите ќе ги има во 32 битна и 64 битна варијанта освен starter верзијата која ќе биде само 32 битна.
Вака сега незнам дали ова стварно ти беше прашање или поентата ти беше само да се повалиш демек имаш јак компјутер. Иако процесорот ти е доволно брз и имаш доволно рам графичката ти е DX 9, а не DX 10. Така да windowsот ќе ти работи во еден вид на compatibility мод во DX 9. Еве да не пишувам се пак овде, еве во еден друг топик што сум напишал:

Има понова верзија излезено Build 5384.4(Beta 2), кој сака да го симне може од овде
http://www.about-vista.com/windows-vista-download/windows-Vista-download.htm
јас лично го немам пробано и не ни мислам да го пробувам додека не излезе финалната верзија зашто разликата од бета, до финална може да биде многу голема, а и на пазарот уште нема DX10 картички
znam deka ima i ponova 5384 ali za nea nema activation crack

Да ви кажам право засега го користам Vista Ultimate Pack,и сум доста задоволен од изгледот на иконите и темите....а за оперативниот систем Vista ќе почекам барем уште една год. кога ќе го дадам PC-то и ќе земам нов. :star:

А јас со AMD Athlon 3000+ 64bit, 1GB RAM, ATI Radeon 9800 ќе можам да ја користам Vista кога ќе излезе (финалната верзија) или ќе мора нова машина да купувам?

Ќе можеш да ја користиш, само како што кажав ќе ти работи со емулација на DX9. Не дека ќе биде нешто лошо, само што нема да го доживееш целото доживување со виста и нема да можеш да играш DX10 игри

А тоа би се решило ако земам само нова графичка? Или мора и двојадрен процесор?

Jane напиша:
А ние што имаме 64 битни процесори пак џабе. Проблем ќе биде тоа што сите драјвери се за 32 битна платформа и најверојатно ќе треба да зимаме нови компјутери (освен ако не направат нови драјвери за 64 битниот оперативен систем)

Абе имаш Виста х64 и х86 =) 100% ќе ти врти на 64 битен процесор. Дури имаш на страната на nvidia и драјвери за 64 и 86.

Jane напиша:
А тоа би се решило ако земам само нова графичка? Или мора и двојадрен процесор?
Само графичка, двојадрен процесор иако ќе помогне за подобри перформанси, прво и основно зависи од графичката картичка

ajse be pisete nesto

Windows VISTA? Аха:
541-microsoft-windows-vista-humor.jpg

Jane напиша:
А ние што имаме 64 битни процесори пак џабе. Проблем ќе биде тоа што сите драјвери се за 32 битна платформа и најверојатно ќе треба да зимаме нови компјутери (освен ако не направат нови драјвери за 64 битниот оперативен систем)
Ima nesto sto ne go zemas vo predvid... Ti mozes da imas i 128-bit processor, dokolku vo kompjuterot imas eden del sto ne e 128-bit, togas celiot sistem funkcionira na najmalata brojka...

Znaci, 64bit processor e dizajniran da raboti i so celosna druga 32bit arhitektura, znaci, nema vrska sto drajverite se 32bit - kako ti raboti sistemot sega so 32bit drajveri?! Inace, vo momentot 64bit processor e beskorisen, dokolku RAMot ne e 64bit i dokolku FSB ne e 64bit i dokolku se drugo vo kompjuterot ne e 64bit...

Arno ama, koga site komponenti na kompjuterot ke ti bidat 64 bit, togas ke ima vistinska promena...

Za sega, mesto da si frlel pari na 64bit processor koj ne mozes da go iskoristis kako sto treba, podobro bilo da zemes dual core (32bit), iako i tuka nema garancija deka se ke bide TOLKU pobrzo, zasto samiot software treba da e napraven da gi koristi i dvete "cores" od procesorot, a najveketo programi ne se takvu (uste).

Sto se odnesuva do Windows Vista - duri i za najslabata distribucija (so ne tolku slozen GUI), potrebna e dosta jaka konfiguracija... a Vista e uste vo Beta, sto znaci deka ima/moze da ima eden kup greski i da ne raboti kako sto treba... Prema tome, a posso tome e u zatvor, za Vista ke treba da pocekas duri ne izleze oficijalna verzija, i duri duri ne si kupis pobrz kompjuter :)

AlexanderGreat напиша:
Znaci, 64bit processor e dizajniran da raboti i so celosna druga 32bit arhitektura, znaci, nema vrska sto drajverite se 32bit - kako ti raboti sistemot sega so 32bit drajveri?! Inace, vo momentot 64bit processor e beskorisen, dokolku RAMot ne e 64bit i dokolku FSB ne e 64bit i dokolku se drugo vo kompjuterot ne e 64bit...

Arno ama, koga site komponenti na kompjuterot ke ti bidat 64 bit, togas ke ima vistinska promena...
LOL :nesvest:
Ај жити мајка најди ми 64bit графичка и рам многу ми треба иначе нема да ми работи 64bit верзија од Ubuntu. А да и 64bit HDD Иначе нема да можам да го инсталирам:pos:

Тебе треба процесорот да ти подржува 64bit Инструкции и нормално да имаш 64bit драјвери. Што збориш глупости каков Ram и FSB. Само за информација Single-Channel конфигурација на Ram работи на 64bit, a Dual-Channel на 128bit. и мене кога целиот компјутер ми е на 32bit windows и процесорот ми работи во 32bit мод, рамот ми работи во DC или 128bit. Taка да тоа што го збориш нема врска. Тебе ти треба процесор што подржува 64bit инструкции и нормално OS и драјвери за да тоа се убаво работи. Иначе оствен основната Vista, другите ќе бидат чисто 64bit

krusha03 напиша:
LOL :nesvest:
Ај жити мајка најди ми 64bit графичка и рам многу ми треба иначе нема да ми работи 64bit верзија од Ubuntu. А да и 64bit HDD Иначе нема да можам да го инсталирам:pos:

Тебе треба процесорот да ти подржува 64bit Инструкции и нормално да имаш 64bit драјвери. Што збориш глупости каков Ram и FSB. Само за информација Single-Channel конфигурација на Ram работи на 64bit, a Dual-Channel на 128bit. и мене кога целиот компјутер ми е на 32bit windows и процесорот ми работи во 32bit мод, рамот ми работи во DC или 128bit. Taка да тоа што го збориш нема врска. Тебе ти треба процесор што подржува 64bit инструкции и нормално OS и драјвери за да тоа се убаво работи. Иначе оствен основната Vista, другите ќе бидат чисто 64bit

Mnooogu si glupav... od shetanje po ulici i praenje muabet so "hakeri" na kej nema mnogu teorija da naucis... procitaj nekoja kniga prvo... pocni so Von Neumann (i Von Neumann Bottleneck), posle prodavaj pamet tuka...

Kompjuterot e brz kolku najsporiot del vo nego (toa e osnovniot princip na Von Neumann).. taka ako vo cel sistem imas edno nesto sto e 32-bit-no, cel sistem (ili mnogu golem del od nego) ne moze da raboti na poveke od e 32-bita/cycle... sto ako procesorot poddrzuva 64-bit instrukcii koga za instrukciite da stignat do nego treba da pominat niz 32-bit FSB ili da bidat procitani od 32-bit ram? :bravo:

A nikogas ne rekov deka glupostite sto sakas da gi instaliras nema da rabotat - rekov deka nema da dobies se sto ocekuvas od 64-bit-niot procesor... bez ogled kakvi drajveri imas...

Tocak!

AlexanderGreat напиша:
Да не стои толку голем пост
За првиот дел од твојот пост нема многу да кометирам имам само едно браво за тебе и твојата култура. А за тоа праење муабети со хакери и продавање знаење тука, прво и основно не правам многу муабет за комјутери надвор од форуми зашто имам попаметни работи ви животот освен комјутерите, а за тоа дека хакерите се собирале на кеј не сум знаел, па сега ако ми треба помош за нешто да знам каде да те побарам, само немој да ме испрашуваш многу теорија да не ме посрамиш пред другарчињата и да одлучите дека не сум доволно geek за да се дружам со вас. А иначе се гледа многу си научил од читање книги и да ти кажам нешто имаш право немам многѕ читано книги и теорија не ме ни интересира многу, и не викам дека знам се и во се се разбирам ама си имам некое познавање во комјутери, ама гледам дека ти си стручнак и затоа те молам појасни ми ги следниве работи:
Како што кажав ти е 64bit SC и 128bit DC и кажи ми молимте како тоа сега кога јас користам DC т.е. рамот ми е 128bit, a другите компоненти во комјутерот ми се 32 и 64 битни имам подобри перформанси отколку кога користам SC т.е. рамот ми е 64bit?
Како разликата во перформанси кај графички со 64bit, 128bit и 256bit мемориски интерфејс е толку голема, ако сите компоненти ми се 32bit и 64bit?
И уште нешто вака, јас не сум ни видел ни слушнал 32bit и 64bit FSB, како и HDD, итн. Па вака молимте објасни ми и најди ми некој линк за да прочитам, може стварно има ама јас незнам.
Така да на тоа прашањето мислам дека ти одговорив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom