Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
Vista

Neznam zaso eve deneska pocna da mi zaebava VISTAVA!!!

Pustam muzika vo Windows Media Player pisuva deka e playovana a ne vrti ni vreme ni nisto UKLUCVAM igra nema zvuk SO moze da bide???A ako mavnam restart ke pusti!????

Harry напиша:
Vistata e zakon. seuste ne sum ja probal ama znam deka e extra!
Откаде знаеш ако не си ја пробал? :tapp:
Јас, btw, ја пробав. Се разликува многу од ЕКСПИ-то, има значителни подобрувања.

Harry напиша:
Vistata e zakon. seuste ne sum ja probal ama znam deka e extra!
Уште еден коj паднал на маркетинг.... Windows Vista мизериja , зима ресурси , глава боли.... треба да имаш ПЦ конфигурациjа со коjа во НАСА лансираат ракети за Марс.... мизериjа.... има шминка само.... онака се е исто..... во основа(коj подобро разбира Windows) и не е некоj врв на технологиjа ко што jа прават.... Windows Vista... 1GB RAM за да работи ко што треба, па како ке си продаваат деловите ако во основа не те обврзат.....MANDRIVA 2007 POWER PACK + е вистинскиот ОС......

Orion2 напиша:
Уште еден коj паднал на маркетинг.... Windows Vista мизериja , зима ресурси , глава боли.... треба да имаш ПЦ конфигурациjа со коjа во НАСА лансираат ракети за Марс.... мизериjа.... има шминка само.... онака се е исто..... во основа(коj подобро разбира Windows) и не е некоj врв на технологиjа ко што jа прават.... Windows Vista... 1GB RAM за да работи ко што треба, па како ке си продаваат деловите ако во основа не те обврзат.....MANDRIVA 2007 POWER PACK + е вистинскиот ОС......
koja crna nasa be??? daj bidi realen, vo deneshno vreme PC bez 1gb ram ne e pc...110 evra koshta 1gb ram, pa sea ti vidi, nemoj da padnesh na fintite 24000 denari za pc shto gi reklamiraat, ako kupuvash kupuvaj si vredno,

3200 amd 64b procesor
2gb ram
256 vga
240 gb HDD
top si raboti vistata, shto bi se reklo "kliza" super e napraveno i so ogled na toa deka uste e pocetok, mi se chini postabilno od xp, eve 1 mesec ne sum restartiral mashina

rymz напиша:
koja crna nasa be??? daj bidi realen, vo deneshno vreme PC bez 1gb ram ne e pc...110 evra koshta 1gb ram, pa sea ti vidi, nemoj da padnesh na fintite 24000 denari za pc shto gi reklamiraat, ako kupuvash kupuvaj si vredno,

3200 amd 64b procesor
2gb ram
256 vga
240 gb HDD
top si raboti vistata, shto bi se reklo "kliza" super e napraveno i so ogled na toa deka uste e pocetok, mi se chini postabilno od xp, eve 1 mesec ne sum restartiral mashina
Исправка...те заклале тебе изгледа.
1 гига ддр-2 рам земав за 3400 ден пред 1 недела

Де бе мац кажи од каде да си турам и ја уше еден gb

Набавна 2*512МБ DDR2 533MHz e 2*25evra= 50evra за 1ГБ.
ДДР1 е некоие 3-4 евра поскапа за плочка од 512.

Ај бе некој да ми пушти нешто за активација или сл.? Уште 29 дена ми важи...
И...некој да ми кажеше како да бидат прозорците транспарентни, па тродимензионални и сл.

Mac)) напиша:
Исправка...те заклале тебе изгледа.
1 гига ддр-2 рам земав за 3400 ден пред 1 недела

Abe pc-vo pred godina dena go iam zemeno, ushte tie ceni mi se u glava, ali you get my point ebago...Heh, NASA mashina, ye right :):)

Струмикс напиша:
Ај бе некој да ми пушти нешто за активација или сл.? Уште 29 дена ми важи...
И...некој да ми кажеше како да бидат прозорците транспарентни, па тродимензионални и сл.
Ти испратив ПП со линк.
А за тоа прозорците, имаш во "Display", па "Themes".

Ја пробав VISTA и ја користам, како замена за XP, добар производ кој би требало да биде уште подобар по SP1 a и SP2... :)

Иначе сега за сега нема многу кукање рикање зошто хакериве не ја имаат убаво проучено и не и знаат маките и пропустите иначе кога ке ја научат ке фрчат вируси :)

Што се однесува до ефектите, тоа транспарентни прозори и тако даље само едно би ви препорачал, пробајте линукс со Copmiz или со Beryl па да видите што се ефекти, и што е најдобро она што ви го нуди Vista кај 3200 64, 1гб рам, 256 графичка, кај линукс тоа ке го добиете со 2,4 со 256 рам, и со 32 графичка, и сето тоа ке лета...

И како надополнување ова што го има вистата со транспарентни прозори и аеро ефекти, линукс го има многу одамна...

ПС : КОГА КОНЕЧНО ВО WINDOWS ЌЕ ГО СМЕНАТ ADD NEW FONTS.ИСТОТО СЕ ПРОВЛЕКУВА ОД WIN 3.11 :)

xmidpoe напиша:
Ја пробав VISTA и ја користам, како замена за XP, добар производ кој би требало да биде уште подобар по SP1 a и SP2... :)

Иначе сега за сега нема многу кукање рикање зошто хакериве не ја имаат убаво проучено и не и знаат маките и пропустите иначе кога ке ја научат ке фрчат вируси :)

Што се однесува до ефектите, тоа транспарентни прозори и тако даље само едно би ви препорачал, пробајте линукс со Copmiz или со Beryl па да видите што се ефекти, и што е најдобро она што ви го нуди Vista кај 3200 64, 1гб рам, 256 графичка, кај линукс тоа ке го добиете со 2,4 со 256 рам, и со 32 графичка, и сето тоа ке лета...

И како надополнување ова што го има вистата со транспарентни прозори и аеро ефекти, линукс го има многу одамна...

ПС : КОГА КОНЕЧНО ВО WINDOWS ЌЕ ГО СМЕНАТ ADD NEW FONTS.ИСТОТО СЕ ПРОВЛЕКУВА ОД WIN 3.11 :)
da, linux toa go ima odamna, ama linux nema igri ;) kaj kje igram ja WoW taka :P:P

rymz напиша:
da, linux toa go ima odamna, ama linux nema igri ;) kaj kje igram ja WoW taka :P:P
Се лажеш.
Има, и те како.. Cedega. Играм Crusader Kings, Max Payne 2, Half-Life 2, Breed, CS 1.6.. WoW e и официјално поддржана игра од Transgaming, тимот позади Cedega, така да 100% работи. Ќе си најдеш торент за Cedega (ако не успееш да најдеш, кажи да ти пратам по ПП), си одбираш што сакаш (rpm, deb, tar.gz), инсталираш со два клика, и после сите игри си ги инсталираш како на Windows. Еве официјална и неофицијална листа на поддржани игри.

Сите популарни игри од Windows работат и со Cedega под Linux.. со исклучок на S.T.A.L.K.E.R. (за сега), која што бара 2GB swap - јбг, лоши програмери :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom