Windows Vista

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Ej i aj nekoj sto ja koristi vistata momentalno neka mi kaze dali mozam da gi koristam site programi sto se za XP?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
DANTE напиша:
Ej i aj nekoj sto ja koristi vistata momentalno neka mi kaze dali mozam da gi koristam site programi sto se za XP?
Не можеш. Има многу програми кои се компатибилни за Vista што се наменети за XP, ама има истотака и програми кои не се компатибилни.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
DANTE напиша:
Brat glej vaka mene na grafickata mi ima 512 mb ram a inace imam 1 gb obicna ram memorija i mislam sea sledniov mesec da zemam use 1GB :helou:
Епа не се изјасни убаво. Друг пат внимавај кога пишуваш зошто пиша "Имам AMD Athlon 64 3000+, ATI Radeon X700 ULTRA 512 MB Ram" што е многу логично тоа 512 рам да се мисли на системската меморија.

DANTE напиша:
Значи не зборете на памет. Од секој "познат" програм или како да ги наречам најчесто користениве програми, најновите верзии се компатибилни и со Виста. Го напишав тоа на претходната страна, еве ќе го напишам пак. Значи поновите верзии сите се компатибини со Виста. А секој програм што работи на Виста работи и на постари верзии од windows (XP). Значи нема посебни програми за XP, посебни за Виста.
Дали сега сум јасен?

Единствен проблем може да ви бидат драјверите најчесто за ТВ картичка или за некој друг несекојдневен уред од нетолку познат производител.

HaKeRcE

All Rights Reserved ®
Член од
3 април 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
Crazy P0Y0L напиша:
a so mojot kompjuter intel pentium 4 3.00 Ghz,1024 RAM,256 NVidia 6800
kako ke ojt dobro ili DOBRO
Ti ke si stavis

Windows Vista Ultimate Build 6000 i super ke bide

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Да не беше Вистата со толкави побарувања на рам, цената на рамот немаше никогаш да се симне. :vozbud:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Неможам да си го наместам сараундов на вистава.
П.С
Виста е закон не мора толку да ја вреѓате :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Joey напиша:
Неможам да си го наместам сараундов на вистава.
П.С
Виста е закон не мора толку да ја вреѓате :)
И јас така мислев на почетокот, се додека не ја рестартирав еднаш насилно. Толку и беше векот на траење.:toe: BTW http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
deXterche напиша:
И јас така мислев на почетокот, се додека не ја рестартирав еднаш насилно. Толку и беше векот на траење.:toe: BTW http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/
Аман бе, толку фушната е? Мене не ми се има десено да ја рестартирам така насилно, ама сепак не ми се свиѓа многу. Неможам да најдам драјвери за матична и графичка... ништо е... Побрзо би работел на 98-мица, отколку на Vista.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
deXterche напиша:
И јас така мислев на почетокот, се додека не ја рестартирав еднаш насилно. Толку и беше векот на траење.:toe: BTW
Ja restartirav ednas nasilno, i koga se uklucuvase rece samo deka najden e problem dali da napravam restore da vlezam vo safe mod,ili da si prodolzam so rabota :).
Ali ke vidime, vistava mi e druga particia kolku za "testovi"

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Уште малку ќе испадне: Every Operating System sucks! :pos:
Вистата си е ок, само што уште има драјвери кои не се компатибилни со неа. За 2-3 години ќе е различно. Тогаш Windows XP ќе е аут и не ќе можете да ги играте вашите игри на него (како што е сега со Win98).

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
epa vaka sega,imam malo problemce.Instalirav Vista Ultimate i se mi odese super ama na krajot koa se logiav mi rece deka licence key-ot mi e star i ne mi pusta da vlezam vo windowsot,sega sum od istiot PC samo sto kliknav na activate online,mi se otvore prozorec i sea otvoriv kajgana da baram pomos da ne znae nekoj sto i kako treba da pravam,dali postojat krakovi ili slicno (samo kazete da,ili ne ne gi postirajte tuka posto ke bidat izbriseni).

sorry za latinicata :)

Член од
31 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
1
epa vaka sega,imam malo problemce.Instalirav Vista Ultimate i se mi odese super ama na krajot koa se logiav mi rece deka licence key-ot mi e star i ne mi pusta da vlezam vo windowsot,sega sum od istiot PC samo sto kliknav na activate online,mi se otvore prozorec i sea otvoriv kajgana da baram pomos da ne znae nekoj sto i kako treba da pravam,dali postojat krakovi ili slicno (samo kazete da,ili ne ne gi postirajte tuka posto ke bidat izbriseni).

sorry za latinicata :)

znaci za pocetok vo internet explorer pisuvas "C:" i "enter" potoa go naogas "Windows Explorer" desen kliki i "open" i se e ok dodeka ne ti se restartira za okolu 1h.
so sreka

p.s simni si vista sto e veke aktivirana, ima po interneto:)

Kajgana Shop

На врв Bottom