Не можеш. Има многу програми кои се компатибилни за Vista што се наменети за XP, ама има истотака и програми кои не се компатибилни.DANTE напиша:Ej i aj nekoj sto ja koristi vistata momentalno neka mi kaze dali mozam da gi koristam site programi sto se za XP?
Епа не се изјасни убаво. Друг пат внимавај кога пишуваш зошто пиша "Имам AMD Athlon 64 3000+, ATI Radeon X700 ULTRA 512 MB Ram" што е многу логично тоа 512 рам да се мисли на системската меморија.DANTE напиша:Brat glej vaka mene na grafickata mi ima 512 mb ram a inace imam 1 gb obicna ram memorija i mislam sea sledniov mesec da zemam use 1GB :helou:
Значи не зборете на памет. Од секој "познат" програм или како да ги наречам најчесто користениве програми, најновите верзии се компатибилни и со Виста. Го напишав тоа на претходната страна, еве ќе го напишам пак. Значи поновите верзии сите се компатибини со Виста. А секој програм што работи на Виста работи и на постари верзии од windows (XP). Значи нема посебни програми за XP, посебни за Виста.DANTE напиша:Ej i aj nekoj sto ja koristi vistata momentalno neka mi kaze dali mozam da gi koristam site programi sto se za XP?
Ti ke si stavisCrazy P0Y0L напиша:a so mojot kompjuter intel pentium 4 3.00 Ghz,1024 RAM,256 NVidia 6800
kako ke ojt dobro ili DOBRO
И јас така мислев на почетокот, се додека не ја рестартирав еднаш насилно. Толку и беше векот на траење.Joey напиша:Неможам да си го наместам сараундов на вистава.
П.С
Виста е закон не мора толку да ја вреѓате![]()
Аман бе, толку фушната е? Мене не ми се има десено да ја рестартирам така насилно, ама сепак не ми се свиѓа многу. Неможам да најдам драјвери за матична и графичка... ништо е... Побрзо би работел на 98-мица, отколку на Vista.deXterche напиша:И јас така мислев на почетокот, се додека не ја рестартирав еднаш насилно. Толку и беше векот на траење.BTW http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/
Ja restartirav ednas nasilno, i koga se uklucuvase rece samo deka najden e problem dali da napravam restore da vlezam vo safe mod,ili da si prodolzam so rabotadeXterche напиша:И јас така мислев на почетокот, се додека не ја рестартирав еднаш насилно. Толку и беше векот на траење.BTW
Vistata sucks XP rules
epa vaka sega,imam malo problemce.Instalirav Vista Ultimate i se mi odese super ama na krajot koa se logiav mi rece deka licence key-ot mi e star i ne mi pusta da vlezam vo windowsot,sega sum od istiot PC samo sto kliknav na activate online,mi se otvore prozorec i sea otvoriv kajgana da baram pomos da ne znae nekoj sto i kako treba da pravam,dali postojat krakovi ili slicno (samo kazete da,ili ne ne gi postirajte tuka posto ke bidat izbriseni).
sorry za latinicata![]()