Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
-={K-O-R-U-N}=- напиша:
?????????
Што збориш ти бе? :pos::pos::pos:
Знаеш ли нешто или што си слушнал? Која игра бара драјвери бе? И по која логика, у Photoshop нема да бидат добри резултатите, и од кај драјвери за Photoshop???? Ај преслушај се!
Како бе за игри не бара драјвери? Прв пат го слушам ова... Ај пробај да ја уклучиш Warcraft 3, Call of Duty (и кец и двојка), Need for Speed Underground 2, и ред други игри што бараат јака графика, без драјвери. Ја не знам ова, зборвење без врска. Иначе и XP и Vista ги имам дома, и испробано ми е се.
А ја знаеш играта AirXonix? Е за неа, мене под XP (не под Vista!) ми бараше драјвери, не пак ке барала некоја игра од овие подобриве...

naum_spaseski напиша:
Како бе за игри не бара драјвери? Прв пат го слушам ова... Ај пробај да ја уклучиш Warcraft 3, Call of Duty (и кец и двојка), Need for Speed Underground 2, и ред други игри што бараат јака графика, без драјвери. Ја не знам ова, зборвење без врска. Иначе и XP и Vista ги имам дома, и испробано ми е се.
А ја знаеш играта AirXonix? Е за неа, мене под XP (не под Vista!) ми бараше драјвери, не пак ке барала некоја игра од овие подобриве...

Драјверите служат за комуникација помеѓу хардверот и софтверот!
Ај сеа кажи ми, ШТО ХАРДВЕР е играта??? :pos2:
Само хардверот бара драјвери, нешо си помешал...

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Драјверите служат за комуникација помеѓу хардверот и софтверот!
Играта, софтвер е? Ако е тогаш сам велиш дека „Драјверите служат за комуникација помеѓу хардверот и софтверот!

ЕДИТ: Еве што најдов на Wikipedia за драјверите:
Wikipedia напиша:
A device driver, or a software driver is a specific type of computer software, typically developed to allow interaction with hardware devices. This usually constitutes an interface for communicating with the device, through the specific computer bus or communications subsystem that the hardware is connected to, providing commands to and/or receiving data from the device, and on the other end, the requisite interfaces to the operating system and software applications.

Acid напиша:
Еве го решението за фонтот.
Симни го ова, отвори го (инсталирај го) и рестартирај го компјутерот.
Кај мене има големо подобрување.

А иконите се намалуваат на овој начин:
icon_menu.jpg

Фала господ здравје да ми ти даи :)

Unstoppable напиша:
Јас би сакал да ја закачам Вистата ама не сум баш сигурен.. имам неколку прашања:
Колку RAM бара!?
Дали има проблем со играњето игри!?
Што ми препорачувате Вие.. Виста или ИксПе!?

јас сум на виста па си играм кантер нба фифа............
рам во мирувајне зема околу 450,па ти препорачувам ако си по игрите а сакаш да дојдеш на виста да си купиш 2г рам,и некоја појхака графичка картица со минимално 256 рам,

a da vi recam samo smenete tema na xp odnosto simntete vista transf pack i terajte ke pulite vista a super ke tera kom :)

naum_spaseski напиша:
Играта, софтвер е? Ако е тогаш сам велиш дека „Драјверите служат за комуникација помеѓу хардверот и софтверот!

ЕДИТ: Еве што најдов на Wikipedia за драјверите:

Ако не е софтвер, што е бе??? Што ве учат у 6-то одд? :pos:

P.S. Студирам на ПМФ (Природно Математички Факултет) отсек ПРОГРАМЕР! Прво распрашај се што и како, па после кажувај! Прашај си ја наставничката таму :pos:

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Ако не е софтвер, што е бе??? Што ве учат у 6-то одд? :pos:
Софтвер е, ама лошо се изразив, а мислев на тоа. Мислам дека ме сфати. И ај сега од Vista избегавме на софтвер. Да се вратиме назад на темата.

FLiX напиша:
a da vi recam samo smenete tema na xp odnosto simntete vista transf pack i terajte ke pulite vista a super ke tera kom :)

Не се префрлив јас на виста замо за изглед

Епа мене процесорот ми е 64bit рам имам 1гига, ATI Radeon 9800pro 256МБ 128бит и Вистата ми иде побрзо од ХР-то.:toe:

Jane напиша:
Епа мене процесорот ми е 64bit рам имам 1гига, ATI Radeon 9800pro 256МБ 128бит и Вистата ми иде побрзо од ХР-то.:toe:

И јас имам 1г рам,кога ке крени и до 850 да ми зема од рамот работи супер,а на ХП со толку не знам и дали можеше десен клик да стегнеш

Acid напиша:
Еве го решението за фонтот.
Симни го ова, отвори го (инсталирај го) и рестартирај го компјутерот.
Кај мене има големо подобрување.

А иконите се намалуваат на овој начин:
icon_menu.jpg

Абе пак некако не е баш баш,си зголемив резолуција на 1152*864 многу ми е некако подобро

Ај некој да искоментира за Vista 32bit vs. Vista 64bit. Се двоумам што да инсталирам. За 32 битната ги имам сите потребни драјвери за лаптопот додека за 64 битната само дел, не сите (ама се надевам дека ке излезат сите во скоро време).

Kaj mene kanter nemoze da se otvori so redneriranje na open gl Mi veli deka mora na software iam fx 5200 128 mb ram 3.0 Ghz p4 640 mb ram

Tanes напиша:
Kaj mene kanter nemoze da se otvori so redneriranje na open gl Mi veli deka mora na software iam fx 5200 128 mb ram 3.0 Ghz p4 640 mb ram

Мора да имаш графичка со 256 рам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom