Па не знам баш за на форумов, али во Македонијата почнува да се форсира и тоа доста добро. Не знам колку сте запознаени има натпреварување од Т-Мобиле, има македонска страна за Вин Мобиле, сега има дводневен камп на тема Вин МОбиле 7. По сите универзитети има мајкрософт партнери кои презентираат некој од технологиите на Мајкрософт. Ако сте заинтересирани можам да ви помогнам со било што, јас лично само малку сум чепнал од Винд Мобиле 7, али имам доста ранботено C# и АSP така да не би ми било тешко да почнам со ова, но се зависи од барањата на пазарот
Јас лично мислам дека Вин Мобиле нема да го замени Андроидот, до јако ќе го раздрма. Сепак андроидот веќе ми е некако монотон, ова ќе донесе доста новитети во ОС за мобилни.
BTW:
http://windowsphone.msmk.biz/
Еве бујрум повелете на кампот,(мада не знам дали веќе има место, касно ја видов темава ќе ве известев порано) овде имате доста корисни линкови, ако сте студент на технички факултет распрашајте се за вашиот мајкрософт студент партнер за повеќе информации околку Мајкрософт технологиите, ако не сте слободно прашајте тука
Поздрав