Windows Phone 7 - вреди ли да се започне?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Да да, супер беше кампот одлични предавачи и морам да признаам одлични Windows phone уреди :)
Незнам до кога остана ти, вториот ден ги даваа телефоните да ги разгледуваме заглавив на Lumia 800 дефинитивно најдобро телефонче на windows phone.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Незнам до кога остана ти, вториот ден ги даваа телефоните да ги разгледуваме заглавив на Lumia 800 дефинитивно најдобро телефонче на windows phone.
Прв ја осетив Лумиата :) стварно добро нешто, на една презентација во Битола Дејан имаше донесено и таблет со Win Mobile и стварно беше нешто добро :).
BTW Дали планираш да учествуваш на натпреварот, и што највеќе те заинтересира кај Win Mobile.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Прв ја осетив Лумиата :) стварно добро нешто, на една презентација во Битола Дејан имаше донесено и таблет со Win Mobile и стварно беше нешто добро :).
BTW Дали планираш да учествуваш на натпреварот, и што највеќе те заинтересира кај Win Mobile.
На натреварот ќе учествувам ама незнам што би направил, сеуште не ми текнува некоја убава идеа така да ја реализирам. Пред некое време пробав апликација за оналј радио слушање заглавив со тоа фајловите .pls што се и го оставив за сега. Него што ме интересира хмм што знам се :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Има доста можности, особено спојот на RSS и Push notification, добро си размисли. Сите ќе форсираат локатори, барем така мислам :) Дејан имаше некои идеи кажуваше не знам дали го заслуша.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Има доста можности, особено спојот на RSS и Push notification, добро си размисли. Сите ќе форсираат локатори, барем така мислам :) Дејан имаше некои идеи кажуваше не знам дали го заслуша.
Има време за мислење уште некој ден, па да се фатиме за работа :). Иначе листата ја видов имаше интересни идеи. Од типот на златна книга, нешто за дечина .. банкомати ова она.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Некој да ми каже доколку сакам да црпи информации од одредена страна мојата апликација дали треба некоја дозовла да побарам од истите или ??

И истото прашање за слики од Х славни личности ...:D

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Некој да ми каже доколку сакам да црпи информации од одредена страна мојата апликација дали треба некоја дозовла да побарам од истите или ??

И истото прашање за слики од Х славни личности ...:D
Ако апликацијата е free мислам дека никој нема да ти прави проблеми.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
BingMapsTask bing = new BingMapsTask();
bing.Center = new GeoCoordinate(41.123141, 20.782022);
bing.ZoomLevel = 15;
bing.Show();

Значи си работи се ок се отвора мапата на таа локација според координатите. Но нема никаква ознака каде точно се наоѓа. Некој да помогне како да додадам? Кога барам со search излегува а вака не.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
BingMapsTask bing = new BingMapsTask();
bing.Center = new GeoCoordinate(41.123141, 20.782022);
bing.ZoomLevel = 15;
bing.Show();

Значи си работи се ок се отвора мапата на таа локација според координатите. Но нема никаква ознака каде точно се наоѓа. Некој да помогне како да додадам? Кога барам со search излегува а вака не.
Тоа се вика shapes http://www.microsoft.com/maps/isdk/ajax/ види тука имаш готов код кој можеш да го искористиш на мапата(барем на web ) не сум почнал со win phone уште, но сигурно е тоа. Пробај види мислам дека има готова контрола map во sdk-то и сигурно има такво shapes. Имаш понудено polygon (petoagolnik) pushpin(игличка) и Polyline( linija).

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Тоа се вика shapes http://www.microsoft.com/maps/isdk/ajax/ види тука имаш готов код кој можеш да го искористиш на мапата(барем на web ) не сум почнал со win phone уште, но сигурно е тоа. Пробај види мислам дека има готова контрола map во sdk-то и сигурно има такво shapes. Имаш понудено polygon (petoagolnik) pushpin(игличка) и Polyline( linija).
Фала ти, вечер ќе го пробам тоа. Мапите ми се битен дел од апликацијата без нив гупам многу од вредноста :). Ти уште не си почнат со апликацијата? Гледам почнаа да се рекламираат на фејзбук за натреваров изгледа нема голема заинтересираност.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Фала ти, вечер ќе го пробам тоа. Мапите ми се битен дел од апликацијата без нив гупам многу од вредноста :). Ти уште не си почнат со апликацијата? Гледам почнаа да се рекламираат на фејзбук за натреваров изгледа нема голема заинтересираност.
Не не планирам да учествувам, имав некоја идеа ама немам време, брзам да дипломирам и така, инаку не верувам да има некоја голема конкуренција. Некако слаба реклама имаше :)

Kajgana Shop

На врв Bottom