Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е само кај мене или гласот на windows 8 ми е премногу слаб. Иако е се на максимум пуштено на windows 7 кога ќе пуштев песна беше пуштено.....

Како што видов, некогаш контролите за звук се делат. Значи имаш доле во taskbar нели икона за звук, лев клик на неа и си појачуваш-намалуваш.

Но, ако имаш тестатура со hotkeys и на неа имаш контроли за звук, ќе видиш дека додека намалуваш/зголемуваш горе лево се појавува еден слајдер и изчезнува за 2-3 секунди. Некогаш кај мене тие два се неповрзани - односно кога ќе префрлам на телевизор и HDMi, тогаш иако звукот во таскбар ми е на макс, тој слајдер горе лево не е и послабо слушам.

Многу дебилен проблем.

Исто така, copy paste прекинува да ми работи некогаш во Office 2013.

.

Ако мислиш на кратенките на тастстура, копи-пејст не функционира кога е вклуччена македонска подршка. И јас се чудев зошто некогаш работи а некогаш не.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Како што видов, некогаш контролите за звук се делат. Значи имаш доле во taskbar нели икона за звук, лев клик на неа и си појачуваш-намалуваш.

Но, ако имаш тестатура со hotkeys и на неа имаш контроли за звук, ќе видиш дека додека намалуваш/зголемуваш горе лево се појавува еден слајдер и изчезнува за 2-3 секунди. Некогаш кај мене тие два се неповрзани - односно кога ќе префрлам на телевизор и HDMi, тогаш иако звукот во таскбар ми е на макс, тој слајдер горе лево не е и послабо слушам.

Многу дебилен проблем.

Остај то, кога ги инсталирав драјверите за аудио долу тоа за звук ми е замрзнато, морам преку хоткејс да пуштам цело време.

Imam problem so kamerata instaliran e drajverot no video call so skajp ne raboti, go deinstaliram drajverot go ostavam sam da si go najde i instalira togas raboti no za zal kamerata e svrtena naopaku.. Windows 8

Сега ќе го форматирам лаптопов па дали да ја симнувам осмицата или да си останам на седмицава?

Читам ептен има критики кон осмицава па... :unsure:.

Доколку Вие би биле на мое место, што би одбрале?

Абе не пишувајте за Windows 8 дека е лош....бидејќи никој од нас нема купено лиценцирана 8ца.

Инаку на пример јас од март месец користев Windows 8 release preview,и мака немав....ама од кога и помина рокот,сега сум префрлен на кракувана официјална верзија....и сум разочаран.....катастрофа.

тоа што ми кочеше пц то многу,било до битдефендерот,го деинсталирав и нема галје сеа,преинсталирав и хромот и шоквејвот не паѓа сеа..

Инстелирав Виндоус 8 обичен (не е Про) па дали може некој да ми даде активејшн код? Ви благодарам

Imam problem so kamerata instaliran e drajverot no video call so skajp ne raboti, go deinstaliram drajverot go ostavam sam da si go najde i instalira togas raboti no za zal kamerata e svrtena naopaku.. Windows 8

Камерата наопаку како проблем се има јавувано од xp, до Vista, до 7ката..

Иначе what Mac said. Изгледа звукот е поделен, пример слајдерчето што го спомнува е звук за апликациите и од доле кај саатот не е исто. Имам пуштено музика од апликацијата, кога ја оставам во позадина и се враќам на десктоп, се намалува, се враќам кај плеерот се зголемува. Со хоткииевите има некоја цака.

За домашна употреба е супер а офисот ми е далеку полесен и пред се поубав. :pipi:

Искрено и Експлорерот владее, кога ќе седнам на лаптоп, неможам повеќе од 15мин со ретардираната мозила.

Јас си инсталирав Win 8, преку DreamSpark, и таму ми пишува "Included 24 months of access to your download and/or key. This does not extend the duration of time-limited licenses (if applicable). Expires 2015-01-24."

Знам дека има време, ама ме интересира кога ќе помине рокот, што ќе се случи? Исто дали има некаква опција да се пролонгира користењето?

8цата е поарен отколко шо го оцрнуват тук.
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 20:54 ---
Јас си инсталирав Win 8, преку DreamSpark, и таму ми пишува "Included 24 months of access to your download and/or key. This does not extend the duration of time-limited licenses (if applicable). Expires 2015-01-24."

Знам дека има време, ама ме интересира кога ќе помине рокот, што ќе се случи? Исто дали има некаква опција да се пролонгира користењето?

Провери дали виндоусо ти е перманентно активиран. Ако да, немаш проблеми и не мора да се секираш за ништо.

Провери дали виндоусо ти е перманентно активиран. Ако да, немаш проблеми и не мора да се секираш за ништо.

Одлично, сега проверив, перманентно е активиран. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom