Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
дечки ај би ве замолил да ми пишете како и од каде да го спуштам win 8

Го активирав Windows 8 засекогаш (без активатор, преку телефон или кмс сервер) и добив Windows 8 Media Center Pack - барем така мислам според сликава или грешка сум ? :D

Ако е точно, нека ми пише ПП кој сака да му кажам како :P
Да напоменам дека овој метод е без користење на активатор, без користење на телефон и без користење на кмс сервер, туку преку имејл од мајкрософт кој содржи продук кеј, затоа што некои ме сфатиле дека е преку телефон :)
И ова важи само за Pro верзија на Windows 8 (ова го дознав од m.i.n.a) :D

Да напоменам дека овој метод е без користење на активатор, без користење на телефон и без користење на кмс сервер, туку преку имејл од мајкрософт кој содржи продук кеј, затоа што некои ме сфатиле дека е преку телефон :)
И ова важи само за Pro верзија на Windows 8 (ова го дознав од m.i.n.a) :D

Значи начинов не е баш пиратски.
Ако сте чуле за "For a limited time, get Windows 8 Media Center Pack for free" тогаш ќе си го активирате без проблем, без да барате тука помош околу активацијата.

Како уствари работи ова?
Клучок кој ќе го добиете е всушност клуч за Windows 8 Media Center Pack - пакет кој штo го инсталира Windows Media Center-от.
Со целава постапка, со клучот, го активирате и WMC и самиот оперативен систем (барем според доказот кој Tawe го постира предходно).

Активацијата со ова е перманентна (нема истекување)
Важи само за Windows 8 Pro
Начинов ќе трае до 31 Јануари 2013!
Клучот е лимитиран, што значи една меил адреса може да добие само еден клуч.

За секој случај, иако имате активирано, потрудете се да си земете таков клуч и да го зачувате меилот целосно! Сигурно ќе ви се случи да го форматирате PC-то, па ќе треба повторно да активирате.

За линк околу ова, гуглајте го болдираното во црно.

Тие што ќе активирате и сте активирале веќе, направете одма BACKUP на активацијата со Advanced Tokens Manager.

Како што гледам ваму има само 2-3 членови кој им е интересен Windows 8 :)

Кога-тогаш ќе се зголеми бројката...

Ова е слична ситуација како windows 2000 и Windows Vista погледни ја темата само на Windows 7 пред почетокот и на Windows 8, a и како што ја следам ситуацијава и по широко гледам дека нема некоја голема заинтересираност кон Windows 8 во однос на Windows 7 кој што имаше страшен маркетинг пред почетокот ама со Windows 8 некако слабо им оди немаат ни маркетинг ни ништо, ја дури не ни сетив дека има нов оперативен систем од ms а и гледам и по странскиве форуми е исто како и тука слабо заинтересирани ја до сега за сите оперативни системи сум се интересирал од 95 па се до Windows 7 сите ги имам следено и пробувано од бети до RC верзии , само овој го прескокнав пошто гледам дека е голема катастрофа

Ова е слична ситуација како windows 2000 и Windows Vista погледни ја темата само на Windows 7 пред почетокот и на Windows 8, a и како што ја следам ситуацијава и по широко гледам дека нема некоја голема заинтересираност кон Windows 8 во однос на Windows 7 кој што имаше страшен маркетинг пред почетокот ама со Windows 8 некако слабо им оди немаат ни маркетинг ни ништо, ја дури не ни сетив дека има нов оперативен систем од ms а и гледам и по странскиве форуми е исто како и тука слабо заинтересирани ја до сега за сите оперативни системи сум се интересирал од 95 па се до Windows 7 сите ги имам следено и пробувано од бети до RC верзии , само овој го прескокнав пошто гледам дека е голема катастрофа
Мене не ме интересира дали нема маркетинг како 7-цата или пак не бил толку популарен како него. Го инсталирав, поинтересен ми е од 7-цата, "помазно" ми работи, се што инсталирам и што ми е потребно работи одлично, ми се допаѓа метро стилот и сум презадоволен. Затоа ако сака никој нека не го користи, мене кога ми одговара не ми е потребно мислењето на другите :)

Мене не ме интересира дали нема маркетинг како 7-цата или пак не бил толку популарен како него. Го инсталирав, поинтересен ми е од 7-цата, "помазно" ми работи, се што инсталирам и што ми е потребно работи одлично, ми се допаѓа метро стилот и сум презадоволен. Затоа ако сака никој нека не го користи, мене кога ми одговара не ми е потребно мислењето на другите :)

Па кој ти даде тебе мислење ?

Донекаде си во право.
Се работи за вкус, заинтересираност за најновото од микрософт и други причини.
Според мене, Windows 8 не е промашување на Микрософт.

За новиот интерфејс, кој сите го критикуваат и го реметат јас ќе кажам едно:
СЕ Е НАВИКА! Кога ќе го навикнеш нештото, автоматски го менуваш мислењето и ќе сфатиш дека сепак е подобро од предходното.

Истото се случуваше за Windows 7. Абе каков Windows 7, XP-то ми е таман.
Па на крај сите се свртеа на Windows 7. Истата приказна ќе биди и за Windows 8.
Ништо не може туку-така преку ноќ да биде најкористено, најдобро или пак да привлечи внимание. Се во свое време.

Немој да ме сватиш дека го бранам Windows 8, си го кажувам моето мислење по моја логика. Тоа е то.

До некаде си во право, до некаде не си.

Секој по вкус, по потреба, по навика. Секој си има различно мислење.

За мене Windows 8 ич не е промашај на Микрософт.

Windows 8 требаше да излезе во 2 верзии една за Desktop и Laptop верзија и другата верзија да биде само за таблети а они го измешаа цел OS го направија буричканици 3 во 1 што не одговара за десктоп и лаптоп компјутери немам никаква естетика за користење
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 21:01 ---
Сигурно од тебе нема да барам дозвола, и несакам веќе да одам офф. и да се расправам.

ајде олади малце ја не ни ти реплицирав на тебе

они го измешаа цел OS го направија буричканици 3 во 1 што не одговара за десктоп и лаптоп компјутери немам никаква естетика за користење

Тука си грешка. Пак ќе спомнам, навиката си го прави своето.
Зошто јас немам никакви проблеми на контролирање со маус и тастатура?
Одговор на ова прашање тоа што веќе сум го научил, сум го навикнал и ми се допаднало.

За таблет не ни го спомнувам - перфекција, поради тоа што главен фокус му беше работата на тач скрин.

Да бидам искрен, можеби не е перфекција за десктоп, ама пак не па до толку катастрофално.

Финтата на Микрософт му е исто како Епл, да направат еден оперативен за сите уреди (за лаптоп, десктоп или таблет компјутер).
Исто така, за понатаму ова е голем чекор за целата компанија.

Тука си грешка. Пак ќе спомнам, навиката си го прави своето.
Зошто јас немам никакви проблеми на контролирање со маус и тастатура?
Одговор на ова прашање тоа што веќе сум го научил, сум го навикнал и ми се допаднало.

За таблети не ни го спомнувам - пефекција!

Финтата на Микрософт му е исто како епл, да направат еден оперативен за сите уреди (дали за лаптоп, десктоп или таблет компјутер).

За тебалети не ни се сомневам не го критикувам личи за на таблет добро му стои и добро работи, ама се уште не можам да го гледам мојот desktop i laptop како таблет барем не личи ако немаш тач а да го користиш со глувче и тастатура е патетично

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom