Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Не е тоа поентата туку windows 8 е сосема нов оперативен систем кој е пуштен пред 5 дена имтреба време на програмерите на големите компании да направат компитабилни драјвери со Windows 8 неможе за 5 дена да се направат драјвери
Поентата е тоа шо ја викам дека, за ати графичките тешко има драјвери за седмица а не па за осмица, зборам за мобилните верзии, а за колку дена можат да се направат драјвери ? Од кога беше најавуван 8 и колку верзии испаднаа пред финалната ? Шо правеле тие од ати ? Играле на Нвидиа карти ?

Поентата е тоа шо ја викам дека, за ати графичките тешко има драјвери за седмица а не па за осмица, зборам за мобилните верзии, а за колку дена можат да се направат драјвери ? Од кога беше најавуван 8 и колку верзии испаднаа пред финалната ? Шо правеле тие од ати ? Играле на Нвидиа карти ?

Колку верзии и да испаднале додека не испадне фајналната верзија не се прави и фајнален продукт пошто од бета до РЦ верзиите многу пати и се прават измени во јадрото на оперативниот систем за тоа и не правеле драјвери за 8 , со windows 7 беше друга приказна пошто 7 го има истото јадро со Windows Vista и за тоа сите драјвери од виста одговараа на Windows 7 ,инаку и Windows 8 го користи истото јадро со Виста и 7 само малце има потрпено ,,повеќе" промени за тоа и некој драјвери и не одговараат и даваат грешки

Колку верзии и да испаднале додека не испадне фајналната верзија не се прави и фајнален продукт пошто од бета до РЦ верзиите многу пати и се прават измени во јадрото на оперативниот систем за тоа и не правеле драјвери за 8 , со windows 7 беше друга приказна пошто 7 го има истото јадро со Windows Vista и за тоа сите драјвери од виста одговараа на Windows 7 ,инаку и Windows 8 го користи истото јадро со Виста и 7 само малце има потрпено ,,повеќе" промени за тоа и некој драјвери и не одговараат и даваат грешки
Епа затоа 8 е за таблети, а не за лаптопи и десктопи

Епа затоа 8 е за таблети, а не за лаптопи и десктопи

И ја тоа го кажав една или две страни наназат ја го видов го инсталирав го проработив малце и можам да кажам дека не е ништо посебно подобар од Windows Vista/7

И ја тоа го кажав една или две страни наназат ја го видов го инсталирав го проработив малце и можам да кажам дека не е ништо посебно подобар од Windows Vista/7
Ми иде да ти влезам со “како не ти е срам да ја ставаш вистата на темава тука“.
Пу пу скраја да е седмица и осмица да не беа подобри од вистата.

3qxxk5.jpg

Ми иде да ти влезам со “како не ти е срам да ја ставаш вистата на темава тука“.
Пу пу скраја да е седмица и осмица да не беа подобри од вистата.

Што пишав погоре прочита или не ?

Windows Vista и Widnwos 7 е еден оперативен систем само Виста дел 2 е малце по подобрена од Виста дел 1 (истата платформа ја имаат бре човече)

само едниов се вика виста а другиов му го избришале виста и му пишале 7

На крај краева ја никогаш сум немал никаков проблем со Вистата ја користев 3-4 години незнам ти кој проблеми си ги имал со Виста ја од толку долго користење не сум налетал на никаков проблем со ништо како што некој се жалат ако ја инсталирале на рам128 и графичка 32 мб па да плукале по нејзе тоа незнам,ја бев задоволен од вистата па сега и од Виста дел 2 :)

Истото се случуваше за Windows 7. Абе каков Windows 7, XP-то ми е таман.
Па на крај сите се свртеа на Windows 7. Истата приказна ќе биди и за Windows 8.
Ништо не може туку-така преку ноќ да биде најкористено, најдобро или пак да привлечи внимание. Се во свое време.

Немој да ме сватиш дека го бранам Windows 8, си го кажувам моето мислење по моја логика. Тоа е то.

Твојата логика ја заборави Vista:D, многу ноќи пројдоа и таа пак не привлече внимание, па така кога ќе дојде време сите ќе се свртиме директ од седмица на деветка. Еве кај е 2014:D

Вистата воопшто не беше толку лоша колку што ја плукаат. Мене ми беше коска стабилна за разлика од ХР. Проблемот со вистата беше тоа што бараше значително повеке ресурси од нејзиниот предходник ХР. Па така луге на конфигурации со целерон процесори и 256/512 мегабајти РАМ меморија на кои ХР си работи нормално ја инсталираа и ја плукаа затоа што Виста на таква конфигурација не може да работи, нормално. После виста, 7 и 8 работат совршено на конфигурациите на кои работел нивниот предходник, и не само што работат, туку на истата конфигурација работат и подобро од нивниот предходник.
А осмицата е далеку од промашај, до сега во својот почеток е попродаван од седум.

Вистата воопшто не беше толку лоша колку што ја плукаат. Мене ми беше коска стабилна за разлика од ХР. Проблемот со вистата беше тоа што бараше значително повеке ресурси од нејзиниот предходник ХР. Па така луге на конфигурации со целерон процесори и 256/512 мегабајти РАМ меморија на кои ХР си работи нормално ја инсталираа и ја плукаа затоа што Виста на таква конфигурација не може да работи, нормално. После виста, 7 и 8 работат совршено на конфигурациите на кои работел нивниот предходник, и не само што работат, туку на истата конфигурација работат и подобро од нивниот предходник.
А осмицата е далеку од промашај, до сега во својот почеток е попродаван од седум.

По продаван ? од 7 хмм кога го продаваат за кило банани осмицава може, види ја само цената на Windows 7 и на windows 8

Твојата логика ја заборави Vista:D, многу ноќи пројдоа и таа пак не привлече внимание, па така кога ќе дојде време сите ќе се свртиме директ од седмица на деветка. Еве кај е 2014:D

Mислиш дека Windows 9 ќе биди поразличен од Windows 8? Hell NO!
Ако го хејтате Windows 8, истото ќе се случи и за Windows 9, поради тоа што сигурно Metro UI-то ќе остане. Можни измени би биле подобрени перфоманси, подобрување на UI-то, директно логирање на десктоп или "можеби" ќе го вратат Windows копчето.
А и ништо не се знае точно дали навистина ќе има Windows 9 или Windows Blue (некоја си надоградба на Windows 8).

Mислиш дека Windows 9 ќе биди поразличен од Windows 8? Hell NO!
Ако го хејтате Windows 8, истото ќе се случи и за Windows 9, поради тоа што сигурно Metro UI-то ќе остане.

Да ама можеле барем малце на метрото да му обврнат повеќе внимание пошто ич не е средено како да е расврлано на сите страни и графички е многу грдо, со Windows 9 верувам дека ке има многу по убаво метро од колку ова на Windows 8

Да ама можеле барем малце на метрото да му обврнат повеќе внимание пошто ич не е средено како да е расврлано на сите страни и графички е многу грдо, со Windows 9 верувам дека ке има многу по убаво метро од колку ова на Windows 8

Зошто мислиш дека е несредено? Се е во еден клик бе братче...исто така имаш можност и за групирање на апликациите (доколку мислиш дека сите апликации залепени едно-до-друго се заникаде). Незнам кај гледате лошо тука...стварно незнам...

Немој да ми кажете дека ова изгледа расфрлано...

SnapCrab_NoName_2012-11-2_21-52-31_No-00.png

Графички...можам да кажам дека треба малку да се нашминка, за да изгледа поудобно.
Работата што треба Микрософт да ја подобрат е: полесна работа со UI-то на десктоп (со маус и тастатура).
Сите рецензии што досега ги прочитав, само тоа беше критикувано.

Зошто мислиш дека е несредено? Се е во еден клик бе братче...исто така имаш можност и за групирање на апликациите (доколку мислиш дека сите апликации залепени едно-до-друго се заникаде). Незнам кај гледате лошо тука...стварно незнам...

Графички...можам да кажам дека треба малку да се нашминка, за да изгледа поудобно.
Работата што треба Микрософт да ја подобрат е: подобра контрола на UI-то со маус и тастатура.

Не ми се свиѓа и некој други работи еве на пример ова
windows-8-screenshots-2.jpg

imgres
sshot4f56f99086314.jpg

win8review3_1020_verge_super_wide.jpg

xboxwin89_1020_verge_super_wide.jpg

Мислам дај да не се заебаваме ама ова е пре смешно за десктоп и лаптоп компјутери

- За апликациите, наместо така да ги стартуваш/бараш, имаш златен и ултра брз Search.
- За PC settings, мене ми е се океј.
- За последната слика, можам да кажам дека не изгледа добро (треба подобрување на Xbox апликациите)

Секој си ги сваќа различно работите...на некого му е океј, на некого му е полесно, на некого му е одбивно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom