Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Вечер ќе го ставам 8ката, знам само дека ќе го ставам WINDOWS 8 не PRO...е сеа појма неам како да активирам тоа KMS , каде треба да пишам таму погоре гледав некои адреси...апсолутно појма немам, знам дека ке го ставам е сеа ако може некој убаво да ми објасни како да го активирам и секако да имам пристап до ситее опции а не заклучени да ми бидат некои....објаснетему на ова дрво молим вас, Бира имате :D :*** Фала
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 15:17 ---
И секаоо ќе ги фаќа програмите како Bittorent, VLC, Skype, Samsung Kies и остало ?
KMS сервери нема отворено за регистрација.
И никои важни опции не ти се заклучени. Колку што знам само нема да можеш слика на профилот да ставиш, не сум се ни замарал да чепкам, кај мене ништо не е заклучено освен сликата.
Сите програми си работат супер.

KMS сервери нема отворено за регистрација.
И никои важни опции не ти се заклучени. Колку што знам само нема да можеш слика на профилот да ставиш, не сум се ни замарал да чепкам, кај мене ништо не е заклучено освен сликата.
Сите програми си работат супер.

Само сликата е?

Јас пак од претходниве страни си заклучив дека е цела персонализација, односно сите визуелни елементи. Ако е сликата само, топ :)

Само сликата е?

Јас пак од претходниве страни си заклучив дека е цела персонализација, односно сите визуелни елементи. Ако е сликата само, топ :)
Само сликата е. Во персонализација можеш да ја менуваш бојата, позадината...

Незнам што замараат до олку, што убаво си беше со хп си го инсталираш и тоа е тоа,,,

:pos: :pos::pos::pos::pos:

Јас на стариот комјутер уште го фурам, не умира тоа чудо.

Добро за постари..ама за новите..следнава година умира тотално. Игрите почнаа да го исфрлаат, така ќе биди и за програмите. Па на потег се Windows 7/8.

Бај д веј...во Store-от од 3000 апликации, дали 10 начекав корисни. Метро игрите се океј. Десктоп игрите работат катастрофално. Драјверите се уште во baby статус. Ќе треба да се почека некое време, да се најди асален активатор (не вака да се мачиме со кмс) и повеќе апликации/игри да подржува. И најважното, да се подобрат драјверите за графичките карти.

Сигурен си дека нема? :)

147.134.1.42 - со недели отворен :ROFLMAO:

Фала срце :D Еј дај бе објасними кај да го пишам ова што е ова нешто ИП адреса, што треба да направам :) ?

Фала срце :D Еј дај бе објасними кај да го пишам ова што е ова нешто ИП адреса, што треба да направам :) ?

Отвараш cmd (Open as Administrator) и пишуваш:

Код:
slmgr.vbs /skms 147.134.1.42
slmgr.vbs /ato
slmgr.vbs /ckms

Ги внесуваш една-по-една. Пишуваш првата, стискаш ентер, чекаш потврда и пак ентер (истото важи и за преостанатите команди).
Па на крај рестарт за да се активира виндоусот за 180 дена :)

Код:
slmgr.vbs /skms 147.134.1.42
slmgr.vbs /ato
slmgr.vbs /ckms

Ги внесуваш една-по-една. Пишуваш првата, стискаш ентер, чекаш потврда и пак ентер (истото важи и за преостанатите команди).
Па на крај рестарт за да се активира виндоусот за 180 дена :)

Ова во CMD така?

Добро за постари..ама за новите..следнава година умира тотално. Игрите почнаа да го исфрлаат, така ќе биди и за програмите. Па на потег се Windows 7/8.

Бај д веј...во Store-от од 3000 апликации, дали 10 начекав корисни. Метро игрите се океј. Десктоп игрите работат катастрофално. Драјверите се уште во baby статус. Ќе треба да се почека некое време, да се најди асален активатор (не вака да се мачиме со кмс) и повеќе апликации/игри да подржува. И најважното, да се подобрат драјверите за графичките карти.

За драјверите дека са у бејби статус... Не са баш бејби статус, Мајкрософт имат огромен knowledge base за драјвери. Мојта машина коа ја преинсталирах, најде ги сите драјвери сам. Плус искористих си windows update за СД картата, и ги најде драјверите .
Компјутеро ми е некаде од средината на 2008ма...
Баш ми е интересно да видам кои програми не са поддржани од 8цата. (Единственото нешто шо не можх да тргнам на него беше Диабло 2)

Продавницата оште не е отворена как шо требе, дури у март негде извадија јавно СДК за метро апликации. (.НЕТ 4.5). Нема баш ногу време да седнеш да научеш СДК-то, да напрааш саалам програмче, и да го пуштеш у Продавничката.

Пред неколу недели излезе бета офис 2013ка, Вижуал Студиото сега ќе излева... И сите овие нешта са достапни како бета за без пари...

RTM ти е како FInal или пак ке треба тогаш да го преинсталирам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom