Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Значи Финалниот уствари :)

За сега да... Ама знај оти ќе има Сервис Пакс, Апдејти, и оште еден куп тракатанци. Плус, сега са го направиле оште помодуларен и од 7цата, гарант ќе може да се апдејтират полесно и UI Elements.
Пробуват да оделат интерфејсо од јадрото...

Се вратив на 7мица, неможам она да го работам, тоа Метро стилот од такт ме вади, пушта музика ме насочува на тоа, слика исто, и општо 7мицата мие топ за работа.....Sorry Gates :place:

Си ја ебав цела вечер за џабе, нема спиење ноќва :)

Се вратив на 7мица, неможам она да го работам, тоа Метро стилот од такт ме вади, пушта музика ме насочува на тоа, слика исто, и општо 7мицата мие топ за работа.....Sorry Gates :place:

Си ја ебав цела вечер за џабе, нема спиење ноќва :)
Има опција се вика Open with...

RTM ти е како FInal или пак ке треба тогаш да го преинсталирам?

Финална верзија. Сега од кога ќе излези официјално, ќе има Retail верзија (и нема да има измени).
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 10:13 ---
За драјверите дека са у бејби статус... Не са баш бејби статус, Мајкрософт имат огромен knowledge base за драјвери. Мојта машина коа ја преинсталирах, најде ги сите драјвери сам. Плус искористих си windows update за СД картата, и ги најде драјверите .
Компјутеро ми е некаде од средината на 2008ма...
Баш ми е интересно да видам кои програми не са поддржани од 8цата. (Единственото нешто шо не можх да тргнам на него беше Диабло 2)

Продавницата оште не е отворена как шо требе, дури у март негде извадија јавно СДК за метро апликации. (.НЕТ 4.5). Нема баш ногу време да седнеш да научеш СДК-то, да напрааш саалам програмче, и да го пуштеш у Продавничката.

Пред неколу недели излезе бета офис 2013ка, Вижуал Студиото сега ќе излева... И сите овие нешта са достапни како бета за без пари...

Бејби драјвери ти се - нвидиа драјверите за Windows 8.
Не дека не ги работи игрите, ама перформансите се пониски споредено со Windows 7 (како на пример FIFA 13, F1 2012).
Само заради ова си се вратив назад на 7-ца.
За AMD графичките незнам како е работата.

Borderlands 2 воопшто не ја стартова.
Апликациите се добри. Скоро сите програми што ги работам, работеа супер.
Имаше и исклучоци (Adobe Illustrator, Premiere Elements).

Затоа ќе си почекам некое време, да се стабилизира работите со нвидиа драјверите, да се најде активатор и тоа е тоа.

Финална верзија. Сега од кога ќе излези официјално, ќе има Retail верзија (и нема да има измени).
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 10:13 ---

Бејби драјвери ти се - нвидиа драјверите за Windows 8.
Не дека не ги работи игрите, ама перформансите се пониски споредено со Windows 7 (како на пример FIFA 13, F1 2012).
Само заради ова си се вратив назад на 7-ца.
За AMD графичките незнам како е работата.

Borderlands 2 воопшто не ја стартова.
Апликациите се добри. Скоро сите програми што ги работам, работеа супер.
Имаше и исклучоци (Adobe Illustrator, Premiere Elements).

Затоа ќе си почекам некое време, да се стабилизира работите со нвидиа драјверите, да се најде активатор и тоа е тоа.

Шом говореме за нВидиа (и јас иам нВидија на мојта канта) донегде согласен. Ама имај на ум оти нВидиата са proprietary drivers и ногу зависе од самата корпорација как ќе ги препрогармират, потпишат, и тестират. Малку време е 8цата (плус целото време е бета) достапна да може да имат драјвери еднакви на квалитет со последните од нВидиа за 7цата...

Единствено што се одлучив за 8мицата е малата зафатнина на Рам меморија. Имав потреба од 64 битна верзија, а компјутеров со 2gb РАМ не ми го дозволуваше тоа.
Сега оперативниот од старт ми завзема 600mb RAM, а истиот случај беше и со Виндоус 7 ама 32 битен.

Многу гледам дудлаат што ги нема аеро ефектите, но мене баш вака подобро ми изгледа.

Метрот стилот ужасно ме нервираше, но се си е навика па по одредено користење и на него ке свикниме.

Една од подобрите новини е IE10. Конечно да можам да кажам пофални зборови за IE. Сум го користел пред една години некое време и брзо го откажав. Сега е одлично направен и може да се носи рамо до рамо со Хром и Фаерфокс.
Меѓутоа Мајкрософт се „матни играчи“ и произлегоа доста жалби дека метро апликациите на Хром, Фаерфокс и другите пребарувачи неможат во целост да ги користат ресурсите како IE10.

Околу компатибилноста е во ред. Фотошоп, Илустратор, Премиер и Паувер Директор ги стартуваат и работат без проблеми. Имав проблиме со едно програмче, но ми се решија преку Windows7 модот.

За драјвери нема да зборам, бидејки по обичај не ги инсталирам не сум фанатик по игри.

Активацијата ке е малку зезната па и не се надевам на некој асален активатор како што беше случајот со 7мицата. Ако имате купено Виндоус7, 8мицата можете да ја купите за 15 долари:cuc:

Се на се на прв поглед бев многу разочаран но сега баш ми легна на рака. Негативна страна ми е целиот метро изглед, а најмногу тоа што се е под дифолд да се отвора на метро апликациите.

Шом говореме за нВидиа (и јас иам нВидија на мојта канта) донегде согласен. Ама имај на ум оти нВидиата са proprietary drivers и ногу зависе од самата корпорација как ќе ги препрогармират, потпишат, и тестират. Малку време е 8цата (плус целото време е бета) достапна да може да имат драјвери еднакви на квалитет со последните од нВидиа за 7цата...

Точно така! Ако се вратиме во времето ко излезе 7-цата, исти проблем имавме :)
Треба само време :)

Бај д веј, ако осетиш подобрување во следните верзии на нвидиа драјверите, извести ме, за да си инсталирам Windows 8 повторно :)

Dali znae nekoj kako mozam da prebaruvam niz marketot?

Преку Search. Отвори го маркетот па со маусот оди на десен ќош - се појавува едно мени и од тука клик на Search) или уште полесно ако имаш копче за пребарување на тастатура.

Врзувате microsoft account со вистински лични податоци на 8цава? Да не изгледам параноичен, ама некако шубе ми е ... сега за сега користам строго локални акаунти

Врзувате microsoft account со вистински лични податоци на 8цава? Да не изгледам параноичен, ама некако шубе ми е ... сега за сега користам строго локални акаунти

Јас на офисот врзав, зашто и така е бесплатна бета.

За Win 8-мицава ако пак е легално тоа, зашто да не...

Јас си ја врзах... Легален е мојо... Ама не сам пробувал од друг компјутер да си ги пристапувам податоците... Со СкајДајв ќе може сигурно..
Интересно е.. и идејата е коа ќе напрааш Систем Рефреш, повеќето подесувајна са си синхронизирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom