Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Штуро некако старт менито, ако е онакво ќе ми треба време да се навикнам. :Р

Мислам дека нема шанси да има таков старт мени. Win8. Moжно е да има нешто како посебно за таблет компјутери..но за десктоп не.

Мислам дека ќе биде за сите платформи, т.е. и за PC, али секако би требало да има опција за старото старт мени, зошто ова изгледа ептен минималистички. :unsure:

Сепак ќе почекам до RC/RTM верзиите за да осетам на своја рака :)

А од каде ти е сликата? :) Да не зборуваме за нешто што не е од сигурни извори....бидејќи сметам дека microsoft не се глупави да ги тргнат сите тие подобрувања од старт менито.. Search, брз пристам до 10 најкористени аплликаци итн.
--- надополнето: Sep 13, 2011 5:20 PM ---
стварно ќе биде така.....(y)

Многу катастрофално ми изгледа старт менито. Од пософистицирано и попрегледно го прават да изгледа како од пред 15 год..

Додека не пробам, нема да залетам со коментари.Иаку следејки го тик так тимот на мајкрософт мислам дека 8мицата ке биде тиња.
вин хп-супер
вин виста-тиња
вин 7-супер
вин 8-знаете што следува

Кој може да ме услужи со линк од торент за виндовс 7,да симнам и да си напраам цд??

Да ве известам дека Developer Preview верзија е достапна за симнување :)

Некој ако инсталира Win 8 на машина да се кажи. Јас ќе бидам одма после него вториот шо ќе инсталира Win 8 на таблет :)

Мислам дека ќе биде за сите платформи, т.е. и за PC, али секако би требало да има опција за старото старт мени, зошто ова изгледа ептен минималистички. :unsure:
Сигурно нема да биде така... особено не за телефоните.

Моментално таблетите работат на Win 7 исто како обично PC, и се прилично досадни. Така да очекувам дека многу ќе се смени интерфејсот за нив.

Додека не пробам, нема да залетам со коментари.Иаку следејки го тик так тимот на мајкрософт мислам дека 8мицата ке биде тиња.
вин хп-супер
вин виста-тиња
вин 7-супер
вин 8-знаете што следува
Да те надополнам:
Win 3.1 супер
Win 95 тапа
Win 98 супер
Win 2000/ME тапа

тек тука иди XP :)

Downloading Windows Developer Preview English, 64-bit (x64)

Ќе биде за сите платформи, и на ARM ќе работи, иначе за десктоп можеш да бираш помеѓу стандардниот десктоп и тој новиот Метро, што личи на Windows Phone 7.

ццц се симнаа 2 гб и после падна нет
ffuu.png

Го инсталира некој да каже како поминала инсталацијата, дали може на виртуелна да се инсталира, дали имало некакви проблеми со драјвери...?

Го инсталирав како виртуелна машина не прави проблем ама старт менито е ужас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom