Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
КОлку за информација игрите работат супер на windows 7 дури и подобро ...... некои од постарите игри не се играат само .... windows 7 bara mnogu ram za da gi igras novive igri ke treba jaka konfiguracija

КОлку за информација игрите работат супер на windows 7 дури и подобро ...... некои од постарите игри не се играат само .... windows 7 bara mnogu ram za da gi igras novive igri ke treba jaka konfiguracija

Што демек повеќе од вистата оти вистата малку бараше а, со 4 гб ќе ти одат супер сиет игри не бери гајле.

Од Vista не користи повеќе рам тоа сигурно, такада и за играње е одличен.

2GB се доста. Што е прилично минимум за денешно време. :smir:

Дали некој кој што ја користи РТМ верзијата (7600.16385), му се појавува плав екран? Јас сеуште сум на RC (7100), но прашувам бидејќи гледам дека многумина на нет имаат проблеми со плави екрани, најчесто поради хардверски причини.
Сето ова е нормално бидејќи РТМ е верзија која ја тестираат произведувачите на хардверски делови како и големите софтверски компании се со цел да увидат некомпатибилности со хардвер и потоа Microsoft да ги среди, затоа се очекува на 22 октомври целосна верзија.
Ако има некој да пише нешто во врска со ова добро би било.

Плави екрани :vozbud:??!? оопа уште едно фиаско :pos2: златен XP
Кај мене нема ништо јавено па ке видиме понатаму...

Vone бета верзите си работат супер конечната верзија е срање :pos: Windows Vista традицијата продолжува и понатаму :pos:

Ако плавиот екран се појавува поради хардверски грешки, нема апсолутно ништо лошо во него. Секој оперативен систем си има свој начин да прикаже хардверска грешка и нема ништо лошо во тоа. BS стана BSOD кога од софтверски причини покажуваше BSOD, а тоа беше смешно. Ако рамот не ми чини, САКАМ BSOD :)

Vone бета верзите си работат супер конечната верзија е срање :pos: Windows Vista традицијата продолжува и понатаму :pos:

Јебига.....кај мене оваа 7600 никако не сака да ги инсталира драјверите за чипсетот додека кај бетите тоа одеше без никаков проблем!

SoF 3 ја почнав на бета верзија...на оваа неќе ни да ја мрдне:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

Се вратив на Виста.:toe:

Од кога тоа RTM верзијата е исто со финална верзија? Ако беше финална верзија ќе можеше секој да ја купи, а не само производителите на хардвер да ја имаат и да кажат на кои проблеми наидуваат. Не ми влегува некако во глава деке RC верзијата е подобра од "финалната" RTM, ќе причекам до 22 октомври па ќе го кажам моето мислење. Инаку од RC верзијата сум презадоволен.

Од кога тоа RTM верзијата е исто со финална верзија? Ако беше финална верзија ќе можеше секој да ја купи, а не само производителите на хардвер да ја имаат и да кажат на кои проблеми наидуваат. Не ми влегува некако во глава деке RC верзијата е подобра од "финалната" RTM, ќе причекам до 22 октомври па ќе го кажам моето мислење. Инаку од RC верзијата сум презадоволен.

RTM e фајнална верзија друже довршена само таа верзија (RTM) се прака на произведувачите на хардверски делови и они таму ја тестираат(без тест на компаниите не смее да се пушти во продажба) , ако се забележи некој проблем го пријавуваат во Microsoft да го поправи ако не пронајдат ништо се биде во ред тогаш се прака на ''печатење'' се надевам јасно ти е сега

RTM e фајнална верзија друже довршена само таа верзија (RTM) се прака на произведувачите на хардверски делови и они таму ја тестираат(без тест на компаниите не смее да се пушти во продажба) , ако се забележи некој проблем го пријавуваат во Microsoft да го поправи ако не пронајдат ништо се биде во ред тогаш се прака на ''печатење'' се надевам јасно ти е сега

Поточно како основа на финалната верзија. Ако добро се сеќавам, Vista имаше 7-8 RTM изданија. (потврда...?)

Поточно како основа на финалната верзија. Ако добро се сеќавам, Vista имаше 7-8 RTM изданија. (потврда...?)

Vista хмм... незнам дали си имал можност да ја следиш како ја развива пошто имаш само 18 години,кој главо болки ги донесе само со компитабилноста а да не набројувам BSOD на првата RC верзија незнам дали си ги тестирал бета верзиите, ја од XP бета до Windows 7 бета верзии сите сум ги поминал

Друже ти го кажа истото што и јас во мојот пост само со повеќе зборови. Се сведува на тоа дека RTM верзијата е далеку од финалната верзија, така да според неа не можи да оценуваме еден оперативен систем дали е добар или не. RTM верзијата може да трпи огромни (коренити) промени. Така да рано е сега да даваме какви било прогнози за финалната верзија на 7ката се додека таа не излези.:smir:

Друже ти го кажа истото што и јас во мојот пост само со повеќе зборови. Се сведува на тоа дека RTM верзијата е далеку од финалната верзија, така да според неа не можи да оценуваме еден оперативен систем дали е добар или не. RTM верзијата може да трпи огромни (коренити) промени. Така да рано е сега да даваме какви било прогнози за финалната верзија на 7ката се додека таа не излези.:smir:

Добро а ако не најдат никакви проблеми никакви багови се биде во ред тогаш ? Тогаш таа верзија (RTM) ја пуштаат во продажба ја тоа сакам да го кажам ,иначе вистата беше друга приказна ,уствари Vista требаше да биде сега ова што е Windows 7

RTM ќе се промени во финалната верзија тоа сигурно ќе биде, оваа е последна тест верзија на хардвер и софтвер. Инаку јас лично како што напоменаа некои погоре, сум задоволен од RC (7100) па можеби ќе почекам уште некое време бидејќи гледам многумина не се задоволни од RTM како и што веќе кажав погоре, целта на таа верзија е да се отстранат последните некомпатибилности, и според тоа за очекување се дополнителни проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom