Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Ке пробам , ке ти кажам што сум направил....

Фала ти ;)

Абе уште има проблеми, не се стабилно како што треба.

Кога сака вклучува звук кога сака исклучува.

Инаку брзо е стварно, добро оди, Windows7 x64 на Athlon64 3200 со 512mb ram.

Имам проблем со менување на IP адресата на Wifi мрежната.

Кога ќе ставам мој IP адреси, ко ќе кликнам на ОК и се вратам назад ништо не е зачувано.

Имал некој досега ваков проблем и дали го решил?

Абе уште има проблеми, не се стабилно како што треба.

Кога сака вклучува звук кога сака исклучува.

Инаку брзо е стварно, добро оди, Windows7 x64 на Athlon64 3200 со 512mb ram.

Не само тоа, има многу грешки и тоа основни грешки. Како поминуваат деновите користејки го Windows 7цава се повеќе и повеќе почна да ме разочарува, али се тешам дека е бета и дека финалната верзјиа нема да биде ваква... Ако и финалната верзија биде ваква ќе биде невидено срање, освен брзината другите работи се утнати :/
Исто така со цел да ја зголемат приватната безбедност имаат доста работи утнато. Кренав HTTP сервер на Windows 7 и сега ако ја ставам безбедноста на високо ниво, тогаш кога некој ќе сака да ја посети страната на серверот, неговата IP пие блок и цел сервер скренува или паѓа. За да некој може да ја посети страната без мене безбедносниот систем да ми направи проблеми треба безбедноста да ми биде сведена на минимум, што баш и не ми се допаѓа тоа. Исто така и при програмирање знае да му текне да ми направи безврска збрки.
Па да се надеваме дека финалната верзија ќе биде како што треба :)

Не само тоа, има многу грешки и тоа основни грешки. Како поминуваат деновите користејки го Windows 7цава се повеќе и повеќе почна да ме разочарува, али се тешам дека е бета и дека финалната верзјиа нема да биде ваква... Ако и финалната верзија биде ваква ќе биде невидено срање, освен брзината другите работи се утнати :/
Исто така со цел да ја зголемат приватната безбедност имаат доста работи утнато. Кренав HTTP сервер на Windows 7 и сега ако ја ставам безбедноста на високо ниво, тогаш кога некој ќе сака да ја посети страната на серверот, неговата IP пие блок и цел сервер скренува или паѓа. За да некој може да ја посети страната без мене безбедносниот систем да ми направи проблеми треба безбедноста да ми биде сведена на минимум, што баш и не ми се допаѓа тоа. Исто така и при програмирање знае да му текне да ми направи безврска збрки.
Па да се надеваме дека финалната верзија ќе биде како што треба :)

Епа имаш SEND FEEDBACK на секое прозорче, пиши им што не чини. Не џабе спаѓаш во еден од тестерите на Win 7

Епа имаш SEND FEEDBACK на секое прозорче, пиши им што не чини. Не џабе спаѓаш во еден од тестерите на Win 7

Абе додека ми се XP-то и Linux-от на располагање, Send Feedback ќе си остане само "неотпакувана" опција. XP-то и Linux-от ми ги задоволуваат потребите, а и не видов никаков аир кога се жалев на Microsoft Support за некои проблеми... такада... :/

Абе додека ми се XP-то и Linux-от на располагање, Send Feedback ќе си остане само "неотпакувана" опција. XP-то и Linux-от ми ги задоволуваат потребите, а и не видов никаков аир кога се жалев на Microsoft Support за некои проблеми... такада... :/

Во моментов нема подбар десктоп од WindowsXP x64 и web сервер подобар од Linux.

Исто и ја се слагам Vista е по добра од XP и двете верзии 64 и 32 сум немал никаков проблем со Vista ни па ке имам редовно си прави backup а не кај XP ако се заебе нешто ке мора формат да правам така да не планирам да ја мењам се додека не испадне Windows 7

Ја инсталирав седмицата и првите впечатоци се неочекувано добри. Одма по завршувањето на инсталацијата, во Device Manager немаше прашалници, драјвери инсталирав само за звучната не дека немаше, ама најдов понови и тие ги снимив. Скоро цела година користам Виста и не наидов на проблем се додека не инсталирав Мауа 2008 и тука по прв пат Вистата ме изневери, па морав да инсталирам ХР оти ми требаше за да можам да ја работам Мауа. Денес инсталирав 7-ката да ја пробам и ми текна за проблемите со Мауа во Виста па ја инсталирав и во 7ката, ме интересираше да видам како ќе реагира. И тука беше најголемото изненадување, Мауа на 7ка работи подобро и од на ХР, што за мене е доволен доказ дека 7ката и во бета верзија ја згази Вистата, а го јади и ХР. Според тоа како се однесува 7ката дури е во бета верзија, ветува дека финалната верзија би требало да биде најдобриот продукт што го има извадено Мајкрософт. Но да причекаме и да видиме како ќе се одвиват работите.

Едит: Претходно кажаното се однесува на Vista x64 и Windows 7 х64, ова го кажувам да нема забуни.

Од што Microsoft се премногу горди, Windows 7 можеби и ќе излези и многууу порано отколку што се очекуваше.
Гласините се дека во Април излегува и финалната верзија, тоа го прават намерно за да не се наоѓаат уште грешки при бета верзиите.

Како и да е бев бета тестер, сега сум уште преку vmware сум задоволен, браво за Microsoft . Конечно им ги затна устите на другите :pos2:

Ваквото брзање може да доведе до уште еден фиаско или тулумба Windows 7 , бета испага јануари па Април го пуштаат Windows 7 RC па потоа "Mај иде Finalot'' и по 2-3 месеца повторно Windows 7 Sucks

Да не шрави седмицава проблеми за спојување два компјутери во мрежа, а на едниот да има win7? и btw на 512мб рам, кој ос би идел бољи. Виста или 7? :toe:

Да не шрави седмицава проблеми за спојување два компјутери во мрежа, а на едниот да има win7? и btw на 512мб рам, кој ос би идел бољи. Виста или 7? :toe:

1) Не прави никакви проблеми
2) Win 7

еве го имам и до сега не сум нашол грешки многу побрзо работи од вистата на лаптоп Pavilion dv6000 Turion 64x2 32битниот виндовс го имам и до сега не направил проблеми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom