Windows 7

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Ке пробам , ке ти кажам што сум направил....

Фала ти ;)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.416
Абе уште има проблеми, не се стабилно како што треба.

Кога сака вклучува звук кога сака исклучува.

Инаку брзо е стварно, добро оди, Windows7 x64 на Athlon64 3200 со 512mb ram.

Имам проблем со менување на IP адресата на Wifi мрежната.

Кога ќе ставам мој IP адреси, ко ќе кликнам на ОК и се вратам назад ништо не е зачувано.

Имал некој досега ваков проблем и дали го решил?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Абе уште има проблеми, не се стабилно како што треба.

Кога сака вклучува звук кога сака исклучува.

Инаку брзо е стварно, добро оди, Windows7 x64 на Athlon64 3200 со 512mb ram.
Не само тоа, има многу грешки и тоа основни грешки. Како поминуваат деновите користејки го Windows 7цава се повеќе и повеќе почна да ме разочарува, али се тешам дека е бета и дека финалната верзјиа нема да биде ваква... Ако и финалната верзија биде ваква ќе биде невидено срање, освен брзината другите работи се утнати :/
Исто така со цел да ја зголемат приватната безбедност имаат доста работи утнато. Кренав HTTP сервер на Windows 7 и сега ако ја ставам безбедноста на високо ниво, тогаш кога некој ќе сака да ја посети страната на серверот, неговата IP пие блок и цел сервер скренува или паѓа. За да некој може да ја посети страната без мене безбедносниот систем да ми направи проблеми треба безбедноста да ми биде сведена на минимум, што баш и не ми се допаѓа тоа. Исто така и при програмирање знае да му текне да ми направи безврска збрки.
Па да се надеваме дека финалната верзија ќе биде како што треба :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не само тоа, има многу грешки и тоа основни грешки. Како поминуваат деновите користејки го Windows 7цава се повеќе и повеќе почна да ме разочарува, али се тешам дека е бета и дека финалната верзјиа нема да биде ваква... Ако и финалната верзија биде ваква ќе биде невидено срање, освен брзината другите работи се утнати :/
Исто така со цел да ја зголемат приватната безбедност имаат доста работи утнато. Кренав HTTP сервер на Windows 7 и сега ако ја ставам безбедноста на високо ниво, тогаш кога некој ќе сака да ја посети страната на серверот, неговата IP пие блок и цел сервер скренува или паѓа. За да некој може да ја посети страната без мене безбедносниот систем да ми направи проблеми треба безбедноста да ми биде сведена на минимум, што баш и не ми се допаѓа тоа. Исто така и при програмирање знае да му текне да ми направи безврска збрки.
Па да се надеваме дека финалната верзија ќе биде како што треба :)

Епа имаш SEND FEEDBACK на секое прозорче, пиши им што не чини. Не џабе спаѓаш во еден од тестерите на Win 7

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Епа имаш SEND FEEDBACK на секое прозорче, пиши им што не чини. Не џабе спаѓаш во еден од тестерите на Win 7
Абе додека ми се XP-то и Linux-от на располагање, Send Feedback ќе си остане само "неотпакувана" опција. XP-то и Linux-от ми ги задоволуваат потребите, а и не видов никаков аир кога се жалев на Microsoft Support за некои проблеми... такада... :/

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.416
Абе додека ми се XP-то и Linux-от на располагање, Send Feedback ќе си остане само "неотпакувана" опција. XP-то и Linux-от ми ги задоволуваат потребите, а и не видов никаков аир кога се жалев на Microsoft Support за некои проблеми... такада... :/

Во моментов нема подбар десктоп од WindowsXP x64 и web сервер подобар од Linux.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Исто и ја се слагам Vista е по добра од XP и двете верзии 64 и 32 сум немал никаков проблем со Vista ни па ке имам редовно си прави backup а не кај XP ако се заебе нешто ке мора формат да правам така да не планирам да ја мењам се додека не испадне Windows 7

D

drle

Гостин
Ја инсталирав седмицата и првите впечатоци се неочекувано добри. Одма по завршувањето на инсталацијата, во Device Manager немаше прашалници, драјвери инсталирав само за звучната не дека немаше, ама најдов понови и тие ги снимив. Скоро цела година користам Виста и не наидов на проблем се додека не инсталирав Мауа 2008 и тука по прв пат Вистата ме изневери, па морав да инсталирам ХР оти ми требаше за да можам да ја работам Мауа. Денес инсталирав 7-ката да ја пробам и ми текна за проблемите со Мауа во Виста па ја инсталирав и во 7ката, ме интересираше да видам како ќе реагира. И тука беше најголемото изненадување, Мауа на 7ка работи подобро и од на ХР, што за мене е доволен доказ дека 7ката и во бета верзија ја згази Вистата, а го јади и ХР. Според тоа како се однесува 7ката дури е во бета верзија, ветува дека финалната верзија би требало да биде најдобриот продукт што го има извадено Мајкрософт. Но да причекаме и да видиме како ќе се одвиват работите.

Едит: Претходно кажаното се однесува на Vista x64 и Windows 7 х64, ова го кажувам да нема забуни.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Од што Microsoft се премногу горди, Windows 7 можеби и ќе излези и многууу порано отколку што се очекуваше.
Гласините се дека во Април излегува и финалната верзија, тоа го прават намерно за да не се наоѓаат уште грешки при бета верзиите.

Како и да е бев бета тестер, сега сум уште преку vmware сум задоволен, браво за Microsoft . Конечно им ги затна устите на другите :pos2:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ваквото брзање може да доведе до уште еден фиаско или тулумба Windows 7 , бета испага јануари па Април го пуштаат Windows 7 RC па потоа "Mај иде Finalot'' и по 2-3 месеца повторно Windows 7 Sucks

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Да не шрави седмицава проблеми за спојување два компјутери во мрежа, а на едниот да има win7? и btw на 512мб рам, кој ос би идел бољи. Виста или 7? :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не шрави седмицава проблеми за спојување два компјутери во мрежа, а на едниот да има win7? и btw на 512мб рам, кој ос би идел бољи. Виста или 7? :toe:

1) Не прави никакви проблеми
2) Win 7

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
еве го имам и до сега не сум нашол грешки многу побрзо работи од вистата на лаптоп Pavilion dv6000 Turion 64x2 32битниот виндовс го имам и до сега не направил проблеми

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Која е најнова верзија на Win7 i линк велоам ?

Kajgana Shop

На врв Bottom